Τέλος εποχής ανάμεσα στη συνεργασία της FIFA με την EA Sports! Όπως αποδείχτηκε από ρεπορτάζ που εμφανίστηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες. Η FIFA ζητάει από την ΕΑ περί το 1 δισ. δολάρια για κάθε τετραετία χρήσης του ονόματός της στα videogames, τη στιγμή που η ΕΑ δεν δείχνει διατεθειμένη να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα. Μέρος […]

Τέλος εποχής ανάμεσα στη συνεργασία της FIFA με την EA Sports!

Όπως αποδείχτηκε από ρεπορτάζ που εμφανίστηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες. Η FIFA ζητάει από την ΕΑ περί το 1 δισ. δολάρια για κάθε τετραετία χρήσης του ονόματός της στα videogames, τη στιγμή που η ΕΑ δεν δείχνει διατεθειμένη να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα.

Μέρος του προβλήματος φαίνεται πως είναι. Και οι περιορισμοί που θέλει να θέσει η FIFA στην ΕΑ σχετικά με τους τρόπους που μπορεί να εμφανίσει έσοδα πέραν της πώλησης του ίδιου του game (πχ. NFTs).

Οι αντιδράσεις στην κοινότητα ήταν αρκετές και μεγάλες και πολλοί χρήστες στράφηκαν κατά της FIFA.

Ωστόσο πριν από μερικές ώρες η παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου πέρασε στην αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα, εξέδωσε μια ανακοίνωση. Που ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει πως το μέλλον του ποδοσφαίρου στα videogames. Και στα eSports δεν μπορεί να είναι «παιχνίδι για μια εταιρεία», φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα την ΕΑ.

Οι δύο πλευρές δεν φαίνεται να βρίσκονται καν κοντά, αφού μέρα με τη μέρα φαίνεται από τις διάφορες τοποθετήσεις πως δύσκολα θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Από τη μία η ΕΑ θεωρεί πως το παιχνίδι της δεν χρειάζεται καν πλέον να φέρει το όνομα FIFA. Από την άλλη η FIFA θεωρεί πως έπρεπε να έχει περισσότερα έσοδα από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό franchise στα videogames.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Gaming

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ