Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, μόνο για εξωτερικούς χώρους και μονάχα για καθήμενους, δίχως όμως μουσική. Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξηγεί τον λόγο. Τα καταστήματα θα αναγκαστούν να μην παίζουν μουσική. Αμέσως γεννήθηκε η απορία σε αρκετούς. Ο ίδιος […]

Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, μόνο για εξωτερικούς χώρους και μονάχα για καθήμενους, δίχως όμως μουσική.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξηγεί τον λόγο. Τα καταστήματα θα αναγκαστούν να μην παίζουν μουσική. Αμέσως γεννήθηκε η απορία σε αρκετούς.

Ο ίδιος εξηγεί πως η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια. Επιβάλλει στους ανθρώπους να πλησιάζουν περισσότερο μεταξύ τους για να ακουστούν. Έτσι ευνοείται η μετάδοση του ιού.

Ο κ. Εξαδάκτυλος πρόσθεσε επίσης πως χωρίς μουσική, οι πελάτες δε θα προσπαθούν περαιτέρω να μιλήσουν δυνατότερα, όπως συμβαίνει δηλαδή σε έναν χώρο με δυνατή μουσική.

Πιστεύεται πως με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Επισήμανε επίσης, σε δηλώσεις του, πως το πρόβλημα με την πανδημία δεν αποτελεί παρελθόν και οφείλουμε να προσέχουμε εξίσου.

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο Γ.Γ Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Εξήγησε πως οι ειδικοί θεωρούν ότι η μουσική αναγκάζει τους ανθρώπους που βρίσκονται μαζί να αυξάνουν τον τόνο της φωνής. Κι ως εκ τούτου να εκτοξεύονται σταγονίδια με μεγαλύτερη ευκολία και πίεση.

Να θυμίσουμε πως η εστίαση ανοίγει από τη Δευτέρα 3/5, μόνο σε εξωτερικούς χώρους και μόνο για καθήμενους. Η μετακίνηση στα καταστήματα αυτά θα γίνεται με μήνυμα, με τον κωδικό 6, στο 13033.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, από 3/5-10/5 θα ξεκινά στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και καφέ, θα κλείνουν το αργότερο στις 10:45 μμ.

 

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ