Σενάριο βγαλμένο από θρίλερ κάνει το γύρο του κόσμου με την πιθανή δηλητηρίαση διαμεσολαβητών για την παύση του πολέμου στην Ουκρανία. Μεταξύ τους και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και με τα συμπτώματα να μη βρίσκουν εύκολη εξήγηση...

Όλα τα είχε ο Ρόμαν, η… δηλητηρίαση του έλειπε! Η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ ήταν η πρώτη εφημερίδα που αποκάλυψε ότι ο Αμπράμοβιτς, αλλά και άλλα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας που διαμεσολαβεί για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία, έπεσαν θύματα δηλητηρίασης. Στην αρχή το σενάριο φάνηκε “τραβηγμένο”. Aλλά αργότερα το επιβεβαίωσαν και δημοσιογράφος του Guardian, αλλά και η Bellingcat“, μια ολλανδική ομάδα online ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το γεγονός συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Μαρτίου και “ένοχη” είναι άγνωστη χημική ουσία. Όσοι έχουν εξετάσει τους παθόντες λένε ότι η δοσολογία και το είδος της τοξικής ουσίας είχαν σκοπό μάλλον να τρομάξουν και όχι να βλάψουν σοβαρά τα θύματα της επίθεσης.

Τα συμπτώματα όσων ήλθαν σε επαφή με την άγνωστη ουσία (εκτός του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και ο Τατάρος βουλευτής της Κριμαίας, Ρουστέμ Ουμέροφ) ήταν απώλεια όρασης, οξύς πόνος στα μάτια και ερεθισμένο δέρμα. Τα συμπτώματα δεν κράτησαν για πολλές ώρες και οι τρεις άντρες είναι πλέον καλά την υγεία τους.

Μυστήριο γύρω απ’ τα κίνητρα της δηλητηρίασης

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον οποίο συναντήθηκαν, δεν παρουσίασε συμπτώματα, κάτι που αποκλείει, σύμφωνα με τους ειδικούς, το ενδεχόμενο να υπήρξε δηλητηρίαση με ραδιενεργό υλικό. Φυσικά, μυστήριο παραμένει ποιος και για ποιο λόγο θα ήθελε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Η Ουκρανία, σύμφωνα με τη WSJ αποδίδει τη δηλητηρίαση σε “σκληροπυρηνικούς” της ρωσικής πλευράς, που επιθυμούν τη συνέχιση του πολέμου. Αλλά κύκλοι προσκείμενοι στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, επιμένουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μεταξύ τους και το ενδεχόμενο τα συμπτώματα να ήταν αποτέλεσμα κάποιου βιολογικού παράγοντα ή ακόμη και επίθεσης με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι από τις αρχές του πολέμου μεταξύ μιας μικρής ομάδας κοντινών στον Βλάντιμιρ Πούτιν ανθρώπων που διαμεσολαβούν για τη κατάπαυση του πυρός και την εύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης. Ο Αμπράμοβιτς έχει εγκατασταθεί στην Τουρκία, λόγω των κυρώσεων και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σ’ αυτό το πλαίσιο είδε πρόσφατα για μία ακόμη φορά το Ρώσο πρόεδρο.

Η ανταλλαγή μυνημάτων Μόσχας-Κιέβου μέσω Ρόμαν…

Το ταξίδι του στη Μόσχα έγινε με ιδιωτικό αεροσκάφος Hawker 800XP μέσω Μινεράλνιε Βόντι, κοντά στο Σότσι. Το ρεπορτάζ θέλει τον Ρόμαν να παραδίδει στον Πούτιν σημείωμα του Ζελένσκι με τους όρους της Ουκρανίας για την ειρήνευση. Σύμφωνα με τους Times, ωστόσο, η απάντηση του Πούτιν ήταν σκληρή: “Πες του ότι θα τους συντρίψω”.

Στην Πόλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Αμπράμοβιτς είχε τουλάχιστον μια συνάντηση με τον άτυπο διαπραγματευτή της Ουκρανίας, Ρουστέμ Ουμέροφ. Ο Ουκρανός βουλευτής είναι υπέρ μιας λύσης “Χονγκ Κονγκ” (“μακροπροθεσμη παραχώρηση”) για το Ντονμπάς και την Κριμαία. Τη συνάντηση οργάνωσε ο  σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν. Οι δυό τους, μαζί μ’ ένα τρίτο πρόσωπο που δεν έχει γίνει γνωστό, επισκέφθηκαν τον Ουκρανό πρόεδρο με πτήση, μέσω Πολωνίας, ιδιωτικού τζετ τουρκικής εταιρείας.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Επικαιρότητα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ