Cocktails & Bars: Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά, και υπάρχει μια διαφορετική διάθεση για ΄να βρεθούμε έξω με φίλους. Οι νύχτες του καλοκαιριού είναι μοναδικές και στην παρέα μας υπάρχει το αγαπημένο μας ποτό. Πολλές φορές μια καλή παρέα μας φέρνει και δεύτερο και τρίτο ποτό, αλλά χρειάζεται και προσοχή. Αν θέλουμε να […]

Cocktails & Bars: Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά, και υπάρχει μια διαφορετική διάθεση για ΄να βρεθούμε έξω με φίλους. Οι νύχτες του καλοκαιριού είναι μοναδικές και στην παρέα μας υπάρχει το αγαπημένο μας ποτό. Πολλές φορές μια καλή παρέα μας φέρνει και δεύτερο και τρίτο ποτό, αλλά χρειάζεται και προσοχή. Αν θέλουμε να μην δούμε τα παραπάνω κιλά να μας κάνουν παρέα στους επόμενους μήνες.

Bloody Mary

Από τα πιο γνωστά κοκτέιλ, της κατηγορίας κλάσικ. Βασίζεται στην βότκα, αλλά είναι από τα πιο δύσκολα κοκτέιλ στον κόσμο.

Έχουμε Βότκα με χυμό ντομάτας, και πολλά διαφορετικά μπαχαρικά, και γεύσεις. Πιο συγκεκριμένα έχουμε σάλτσα Worcestershire και σάλτσα Tabasco, σέλινο, διάφορα είδη πιπεριάς, χυμό λεμονιού και αλάτι. Ότι καλύτερο για το hangover!

Τι θα χρειαστείτε;

Μπορεί τα σωστά υλικά να είναι το Α και το Ω, τα απαραίτητα εργαλεία, όμως, είναι εξίσου σημαντικά.  Προκειμένου να δημιουργήσετε και να σερβίρετε ένα εντυπωσιακό κοκτέιλ. Τι θα πρέπει να έχετε, λοιπόν, σε κάποια από τα ντουλάπια ή τα συρτάρια της κουζίνας σας για να είστε πάντα ετοιμοπόλεμοι;

Ένα muddler για να λιώνετε φρούτα και λαχανικά.

Ένα mixing glass με shaker για να αναμιγνύετε τα ποτά.

Μεζούρες. Αναζητήστε αυτές τις διπλές κωνικές μεζούρες (jigger).  Μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε τις ποσότητες εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ένα strainer. Τη δουλειά σας μπορείτε να την κάνετε και με ένα απλό σουρωτήρι.  Αλλά αν θέλετε κάτι πιο… επαγγελματικό, το strainer είναι αυτό που αναζητάτε.

Ένα blender. Μπορείτε να συμβιβαστείτε και με ένα απλό multi. Αν θέλετε να είστε φουλ εξοπλισμένοι, τότε θα το χρειαστείτε. Ειδικά δε, αν έχετε σκοπό να περάσετε αρκετά από τα καλοκαιρινά βράδια σας απολαμβάνοντας τα αγαπημένα σας κοκτέιλ.  Τότε, ένα καλό blender μπορεί να αποδειχτεί καλή επένδυση.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Cocktails & Bars

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ