Cocktails & Bars: Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά στην ομορφότερη χώρα του κόσμου! Η καλύτερη εποχή του χρόνου για τους περισσότερους, μέσα στους οποίους είμαι και εγώ! Τα καλοκαιρινά κοκτέιλ είναι το φάρμακο για όλους αυτήν την εποχή. Για όσους βρίσκονται σε διακοπές, αλλά και για αυτούς που ακόμα δεν κατάφεραν να φύγουν, […]

Cocktails & Bars: Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά στην ομορφότερη χώρα του κόσμου! Η καλύτερη εποχή του χρόνου για τους περισσότερους, μέσα στους οποίους είμαι και εγώ!

Τα καλοκαιρινά κοκτέιλ είναι το φάρμακο για όλους αυτήν την εποχή. Για όσους βρίσκονται σε διακοπές, αλλά και για αυτούς που ακόμα δεν κατάφεραν να φύγουν, και νοιωθουν να βράζουν στην τσιμεντούπολη.

Φοράμε όλοι ένα πλατύ μεγάλο χαμόγελο και ανεβάζουμε τη διάθεση σας πίνοντας ένα υπέροχο κοκτέιλ. ( Με την βοήθεια του Γιάννη Κορυζή)

Margarita (Μαργαρίτα)

Άλλο ένα πολύ δημοφιλές και πολυαγαπημένο all time classic! Εμείς, οι tequila lovers, το αγαπάμε και το απολαμβάνουμε όσο κανένα άλλο και δύσκολα το αλλάζουμε με κάτι άλλο!

Αποτελείται από 3 βασικά συστατικά.  Λευκή τεκίλα καλής ποιότητας από 100% μπλε αγαύη, φρεσκοστυμμένο χυμό από λάιμ και λικέρ πορτοκαλιού (triple sec). Εγώ προσθέτω και ελάχιστο σιρόπι ζάχαρης ή βιολογικό νέκταρ αγαύης για να ισορροπήσω λίγο περισσότερο την οξύτητα του ποτού.

Αχ μαργαρίτα σε ευχαριστώ για όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές που έχουμε περάσει παρέα!

Υλικά Συνταγής

50 ml λευκή τεκίλα από 100% μπλε αγαύη
30 ml χυμό από φρέσκο λάιμ
20 ml λικέρ πορτοκάλι (triple sec)
10 ml σιρόπι ζάχαρης (1:1) (ή βιολογικό σιρόπι αγαύης)
αλάτι για το χείλος του ποτηριού
μια σφήνα λάιμ για να γαρνίρουμε και να αλατίσουμε το ποτήρι

Για την κλασική margarita

Για αυτή την εύκολη συνταγή για κλασική margarita κοκτέιλ, θα χρησιμοποιήσουμε ποτήρι μαργαρίτας κλασικό ή ποτήρι τύπου κουπέ. Πρώτα γεμίζουμε το ποτήρι με παγάκια και το αφήνουμε να παγώσει. Μπορούμε επίσης να βάλουμε μερικά ποτήρια στην κατάψυξη να παγώνουν μια με δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το ποτό μας.

Βάζουμε μέσα σε ένα σέικερ όλα τα υγρά συστατικά της συνταγής.

Προσθέτουμε πολύ πάγο, μέχρι το χείλος του σέικερ.
Σφραγίζουμε καλά το σέικερ και χτυπάμε για περίπου 20 με 25 δευτερόλεπτα μέχρι να νιώσουμε ότι έχει παγώσει καλά το ποτό μας.
Αδειάζουμε τον πάγο από το ποτήρι που παγώσαμε.
Περνάμε μια σφήνα λάιμ γύρω από το χείλος του ποτηριού για να κολλήσει πάνω σε αυτό εύκολα το αλάτι.
Στην συνέχεια, τοποθετούμε λίγο αλάτι σε ένα πιατάκι.
Ακουμπάμε πάνω το χείλος του ποτηριού και το αλατίζουμε. Ακουμπάμε το ποτήρι πάνω στο αλάτι από την εξωτερική πλευρά πάντα, για να μην πέσει μέσα στο ποτήρι μας το αλάτι.
Στην συνέχεια, χτυπάμε ελαφρά το ποτήρι και τινάζουμε το περιττό αλάτι από το χείλος.
Το αλάτι είναι προαιρετικό. Αν θέλουμε λιγότερο αλάτι, μπορούμε να βάλουμε μόνο στο μισό χείλος του ποτηριού.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του σέικερ στο ποτήρι που προετοιμάσαμε, σουρώνοντάς το με ένα απλό σουρωτήρι τσαγιού ή οποιοδήποτε σουρωτήρι οικιακής χρήσης.
Αυτό το κάνουμε για να φιλτράρουμε το ποτό μας από τα κομματάκια πάγου, που θα λιώσουν πολύ γρήγορα και θα νερώσουν το κοκτέιλ μας. Επίσης φιλτράρουμε τις ίνες από το χυμό λάιμ που έχουμε στύψει για τη συνταγή μας.

Γαρνίρουμε το κοκτέιλ με μια σφήνα λάιμ και απολαμβάνουμε!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Cocktails & Bars

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ