Μια μεγάλη κόντρα που κράτησε για πολύ και τελικά ήταν και ενας από τους σοβαρούς λόγους να εγκαταλείψει ο Ντιέγκο την Ισπανία για την Νάπολι! Στις 24 Σεπτεμβρίου του 1983, ο αμυντικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Άντονι Γκοϊκοετσέα λίγο έλειψε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική καριέρα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με ένα δολοφονικό τάκλιν. Ο Αργεντινός […]

Μια μεγάλη κόντρα που κράτησε για πολύ και τελικά ήταν και ενας από τους σοβαρούς λόγους να εγκαταλείψει ο Ντιέγκο την Ισπανία για την Νάπολι!

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 1983, ο αμυντικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Άντονι Γκοϊκοετσέα λίγο έλειψε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική καριέρα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με ένα δολοφονικό τάκλιν.

Ο… χασάπης του «Θεού» – Newsbeast

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα δίνοντας άλλη αίγλη στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Μαραντόνα είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν και στην αναμέτρηση με την Μπιλμπάο στο Καμπ Νου είχε ήδη σκοράρει δύο φορές.

Αυτό δεν άρεσε στον στόπερ των Βάσκων, Άντονι Γκοϊκοετσέα, ο οποίος ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «ο χασάπης της Μπιλμπάο» και υπήρχε λόγος. Τον Δεκέμβριο του 1981 είχε κάνει ένα σκληρό φάουλ στον Μπερντ Σούστερ, αφήνοντας τον παίκτη της Μπαρτσελόνα για εφτά μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Παραλίγο να του σπάσει το πόδι

Στην αναμέτρηση της 24ης Σεπτεμβρίου 1983, και στο δεύτερο ημίχρονο ο Βάσκος κεντρικός αμυντικός μην μπορώντας να σταματήσει τον Ντιεγκίτο του έριξε μια κλωτσιά με δύναμη από πίσω και παραλίγο να του σπάσει το πόδι.

Ο “χασάπης του Μπιλμπάο”, που δυο χρόνια νωρίτερα είχε τραυματίσει σοβαρά και τον Μπερντ Σούστερ στο δεξί γόνατο, αντίκρισε μόνο την κίτρινη κάρτα από τον ανεκδιήγητο διαιτητή Χιμένεθ Μαδρίδ, τη στιγμή που ο Μαραντόνα εγκατέλειπε τον αγωνιστικό χώρο πάνω σε φορείο. Το ματς έληξε 4-0 αλλά το κακό είχε γίνει. Οι πρώτες εξετάσεις επιβεβαίωσαν το μέγεθος της ζημιάς, ενώ οι γιατροί εξέφρασαν την ανησυχία τους για το αν ο παίκτης θα μπορούσε να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Ο Μαραντόνα υποβλήθηκε σε επέμβαση από τον χειρουργό Γκονθάλεθ Αντριά και ο χρόνος αποθεραπείας του υπολογίστηκε σε έξι μήνες.

Και μετά ο επικός αγώνας

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ