Ο "Καρλίτο" έχει κάνει το θαύμα του και με τον Ουρουγουανό. Σ' έναν... παράξενο, πολύπλευρο ρόλο από δεξιά, ο Φεντερίκο σπάει εφέτος τα κοντέρ και πολλοί μιλούν ήδη, λόγω και του χαρακτήρα του, για τον αυριανό αρχηγό της "Βασίλισσας"...

Βαλβέρδε: Α, ρε Αντσελότι! Πόσο “γάτος” είσαι! Δεν είναι, βέβαια, ότι η Ρεάλ, ως οργανισμός, δεν πίστευε στον “Φέντε” από μικρό ακόμη. Τα 5.000.000 στην Πενιαρόλ, το καλοκαίρι του 2016, λίγο πριν κλείσει τα 18 του (γεν. 22 Ιουλίου του 1998), είναι η απόδειξη ότι είχε από τότε αναγνωρίσει το ταλέντο του. Όμως, μια μετακόμιση σε άλλη ήπειρο και σ’ αυτή την ηλικία (όπως, βέβαια και σε μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς), δεν είναι μια εξίσωση που μπορεί εύκολα να λύσει ένας 18χρονος.

“Έπεσε” πάνω στο μαγικό τρίο, έδειξε όμως την αξία του

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε, ωστόσο, έδειξε ότι δεν είναι ένας ακόμη απλώς ταλαντούχος πιτσιρικάς. Πέρασε στη μεγάλη ομάδα από το 2018 και μετά από ένα δανεισμό στη Λα Κορούνια (και 25 εμφανίσεις μαζι της) την προηγούμενη σεζόν. Και μέρα με τη μέρα ήταν ολοένα και πιο καλός. Και επί Τζουλιέν Λοπετέγκι και επί Σαντιάγο Σολάρι και επί Ζινεντίν Ζιντάν, η απίθανη ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο και τα ασταμάτητα τρεξίματά του, τον έφεραν συχνά πυκνά παρόντα, σε πολλά παιχνίδια. Υπήρχε ωστόσο ένα ζητηματάκι. Ή μάλλον… τρία.

Όσο Λούκα Μόντριτς, Τόνι Κρόος και Κασεμίρο ήταν μαζί στο κέντρο της Ρεάλ, ο “Φέντε” δεν ήταν εύκολο να μπει  μόνιμη “σφήνα” εκεί. Αλλά ο Κάρλο Αντσελότι δεν είναι ένας τυχαίος προπονητής. Μπορεί, τακτικά, να μην είναι ιδιοφυΐα. Και η Ρεάλ του δεν παίζει ακριβώς και “εξωγήινο” ποδόσφαιρο. Στα αποδυτήρια, ωστόσο, είναι “μάγος”. Και το μάτι του, κόβει όσο κανενός. Η σκέψη του Καρλίτο ήταν απλή. Όταν έχεις στο ρόστερ ένα… πυρηνοκίνητο διαβολάκι που τρέχει μισό μαραθώνιο σε κάθε ματς και δεν αφήνει αντίπαλο να πάρει ανάσα, απλώς τον “χωράς” στην 11άδα με κάθε τρόπο!

Η λύση του Καρλίτο ήταν να τον κάνει… θέση από μόνο του!

Ο τρόπος του Αντσελότι ήταν να κάνει τον ίδιο τον Βαλβέρδε… θέση από μόνο του! Πέρυσι του έδωσε τα περισσότερα ως τώρα λεπτά συμμετοχής του στη Ρεάλ (2.860 σε 46 συνολικά εμφανίσεις). Και σε αρκετά ματς τον έβαλε (κάτι σαν) δεξί εξτρέμ. Στην πραγματικότητα… δεξί εξτρέμ και δεξί χαφ (και κεντρικό χαφ) και δεξί μπακ συγχρόνως! Πήρε από τον παίκτη τη μοναδική του ικανότητα να είναι… παντού μέσα στο γήπεδο. Έτσι, τα 5.000.000 στην Πενιαρόλ, πίσω στο 2016, είναι πια 80.000.000. Και ο “Φέντε” σύνθημα στο στόμα των οπαδών και, λόγω και εξαιρετικού χαρακτήρα, ίσως και ο αυριανός αρχηγός της!

Είναι μέλος μιας ομάδας με πολύ μεγάλο μέλλον…

Εφέτος, με το “θεριό” Ορελιέν Τσουαμενί να “σκουπίζει” ό,τι κινείται μπροστά από τα μπακ, ο Βαλβέρδε έχει παίξει από την αρχή της σεζόν κυρίως από τη δεξιά πλευρά. Σε 701 αγωνιστικά λεπτά, έχει, έτσι, πετύχει ήδη και 4 γκολ (συν 2 ασίστ), όταν σ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια του η επίδοση ήταν, αντίστοιχα, 6 και 8. Η κούρσα που κάνει στο ματς με την Ατλέτικο προκειμένου να βρεθεί σε θέση να σκοράρει (το βίντεο είναι ατακαρισμένο, δείτε το ριπλέι από ψηλά) δείχνει όλα όσα λέγαμε πιο πάνω. Ο άνθρωπος είναι πανταχού παρών -και ως τώρα και… τα πάντα πληρών!

Όπως και με τον Βινίσιους Τζούνιορ, αλλά και τον Εντουαρντό Καμαβινγκά, τον Ροντρίγκο, τον Μιλιτάο και τόσους άλλους, ο Αντσελότι γράφει τώρα την ίδια ιστορία και με τον Φεντερίκο Βαλβέρδε. Στα χέρια του ο παίκτης πάει να γίνει ορόσημο για την ομάδα που, με τον Ιταλό στον πάγκο, φτιάχνει σύνολο για πολλά χρόνια μπροστά. Ο “Καρλίτο”, άλλωστε, ήταν αυτός που, ούτε δυο μήνες αφότου ανέλαβε πέρυσι, πρότεινε την ανανέωση στο συμβόλαιο του Ουρουγουανού ως το 2027! “Γάτος με πέταλα”, ή όχι; Εμείς λέμε σίγουρα ναι!



Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ