Στο σκοράρισμα δεν έχει πάρει ακόμη μπροστά. Αλλά, στα υπόλοιπα, ο Αντάμα μοιάζει αναγεννημένος στη Μπαρτσελόνα. Κι επειδή πενία τέχνας κατεργάζεται οι Καταλανοί ψάχνουν -και λένε ότι βρήκαν- τρόπο να τον αποκτήσουν μόνιμα χωρίς να ξοδευτούν...

Τραορέ: Πώς να τον αποκτήσετε… με σκόντο! Εντάξει. Δεν είναι και ότι, όπως είχε πει ο μακαρίτης Μάκης Ψωμιάδης, “αν τη γυρίσεις ανάποδα και την τινάξεις, από τις τσέπες δε θα πέσει ούτε μαντήλι για να κλάψει”. Αλλά παραμένει γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα χρειάζεται κάθε ευρώ που μπορεί να… μην ξοδέψει. Συγχρόνως, όμως, χρειάζεται και τον Αντάμα Τραορέ!

Το “παιδί” της, προϊόν της Λα Μασία,, πρωτοέπαιξε με την ομάδα δυό μήνες πριν κλείσει τα 18 του, Νοέμβριο του 2013. Αλλά από τα 19,5 του πήρε το δρόμο για την Αγγλία. Εκεί, σωματικά, έγινε άλλος -περίπου… τριπλάσιος σε μυική μάζα- άνθρωπος. Δεν τα πήγε άσχημα. Οϋτε με Άστον Βίλα, ούτε με Μίντλεσμπρο. Στην αρχή ούτε και με τη Γουλβς. Αλλά ειδικά εφέτος έβρισκε την καλή απόδοση με το σταγονόμετρο. “Άσφαιρος” και χωρίς συμμετοχή σε γκολ, ο Αντάμα ήταν φανερό ότι έπρεπε να αλλάξει περιβάλλον. Το Γενάρη το κατάφερε. Γύρισε στο… γνωστό του, του Καμπ Νου.

Και, γκολ δεν έχει ακόμη στο ρεπερτόριό του. Έχει, όμως, τουλάχιστον 4 ασίστ ήδη: δύο στο πρωτάθλημα και δύο στο Γιουρόπα Λιγκ -όταν στο πρώτο μισό της σεζόν, με τη Γουλβς είχε μόλις 1 γκολ και καμία ασίστ σε 20 ματς στην Πρέμιερ! Το κυριότερο; Καθώς είναι από τους ταχύτερους παίκτες στον πλανήτη, ο Τραορέ συνεισφέρει πολύ στην πιεστική άμυνα μπροστά που θέλει να παίζει ο Τσάβι.

Θέλει να τον κρατήσει και η λύση είναι ο Πουτς

Στις 25 Ιανουαρίου έκλεισε τα 26 του και στη Βαρκελώνη είναι φανερό ότι νοιώθει πολύ διαφορετικά. Η Μπαρτσελόνα θέλει πολύ να τον κρατήσει για καιρό ακόμη. Αλλά η ρήτρα αγοράς του φτάνει τα 30.000.000 ευρώ. Πολύ ακριβό μαντήλι για να κλάψεις… Η λύση; Ακούει, σύμφωνα με τα Ισπανικά Μέσα στο όνομα Ρίκι Πουτς.

Ο βραχύσωμος (1μ68) μέσος, πήγε στη Λα Μασία σε ηλικία 14 ετών. Και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Εννιά χρόνια μετά, όμως -κλείνει τα 23 του στις 19 Αυγούστου- τα πράγματα είναι διαφορετικά για τον Ρίκι στη Βαρκελώνη. Στη μεγάλη ομάδα έχει μόλις 37 συμμετοχές συνολικά και όχι ως βασικός. Ο Τσάβι δεν τον έχει στα πλάνα του, αλλά ο παίκτης έχει και αξία και επιθυμία να παίξει.

Αυτό που σκέφτεται η Μπαρτσελόνα είναι, λοιπόν, να προσφέρει τον Πουτς ως έξτρα “μπόνους” στη Γουλβς, προκειμένου να αποκτήσει τον Τραορέ με πιο λογικό ποσόν. Σύμφωνα με το Sport, οι Άγγλοι ενδιαφέρονται για τον Πουτς, που είναι ένας καλός επιτελικός μέσος -κομμάτι όμως όπου η Μπάρτσα έχει πολλές επιλογές. Και το ζήτημα είναι αν ενδιαφέρεται ο ίδιος να πάει στην Αγγλία.

Οι πληροφορίες του Μέσου λένε ότι ο Πουτς δε βλέπει με καθόλου άσχημο μάτι την Πρέμιερ και η Γουλβς είναι μια ομάδα στην οποία θα πάρει ματς στα πόδια του και μπορεί να αναδείξει το ταλέντο του. Η αξία του υπολογίζεται στα 9.000.000 ευρώ και το συμβόλαιό του λήγει το 2023. Αν η Μπάρτσα όντως “κόψει” εξαιτίας του σχεδόν το 1/3 της ρήτρας του Τραορέ, ο Αντάμα πλησιάζει πολύ στη… μονιμότητά του στη Βαρκελώνη…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ