Τον έπιασε το... "Ζοζέικο" τον Μουρίνιο. Και ξαφνικά, τινάζει στον αέρα ένα παιχνίδι που έχει -πάντοτε- μεγάλη σημασία για την καταλανική ομάδα. Η δικαιολογία του; Θα του χαλάσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας...

Στα… κάγκελα με Special One η Μπαρτσελόνα! Για την καταλανική ομάδα, το Trofeu Joan Gamper, το “Τρόπαιο Ζουάν Γκάμπερ”, δηλαδή, είναι, κάθε χρόνο, εδώ και 56 χρόνια μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Πρόκειται, από το 1997, για ένα διεθνές φιλικό παιχνίδι στο Καμπ Νου λίγο πριν την έναρξη της La Liga. Kαι για τη Μπαρτσελόνα είναι, από το 1966, ο πιο κατάλληλος τρόπος να ξεκινήσει η σεζόν. (Μέχρι το 1997 ήταν τουρνουά 4 ομάδων…)

Ο Ελβετός Ζουάν Γκάμπερ, άλλωστε (κατά… υπόλοιπο, μη καταλανικό κόσμο Χανς Μαξ Γκάμπερ-Χέσινγκ) ήταν ο ιδρυτής, αλλά και παίκτης και πρόεδρος της ομάδας για πολλά χρόνια. Το “Τροφέου” τιμά τη μνήμη του “Ζουάν”, όσο και την ιστορία και τις παραδόσεις της ομάδας. Και γι’ αυτό δεν είναι απλή υπόθεση ούτε για τη διοίκηση, ούτε για τους οπαδούς της.

Είναι όμως… κουραστική, όπως φαίνεται, υπόθεση για τον Ζοζέ Μουρίνιο και τη Ρόμα, που ήταν η καλεσμένη της Μπάρτσα για το Τρόπαιο, στις 6 Αυγούστου. Η κάτοχος της Conference, ωστόσο, με απόφαση του Μουρίνιο απέσυρε τη συμμετοχή της, με δικαιολογία το επιβαρυμμένο πρόγραμμα προετοιμασίας. Η απόφαση επηρρεάζει και τη γυναικεία ομάδα, που επίσης θα έπαιζε κατά της αντίστοιχης καταλανικής στις 6 Αυγούστου.

Τον έπιασαν οι… σπέσιαλ παραξενιές του, τον Μουρίνιο

Ο Μουρίνιο δε θέλει σ’ εκείνο το διάστημα της προετοιμασίας να κάνει η ομάδα ταξίδι στο εξωτερικό για ένα δυνατό ματς.  Αντ’ αυτού, προτιμά να δώσει ένα φιλικό με πιο χαμηλής δυναμικότητας αντίπαλο και εντός Ιταλίας. Φυσικά, οι υπεύθυνοι της Μπαρτσελόνα έγιναν πυρ και μανί με την ξαφνική “χυλόπιτα”. Διότι ένα παιχνίδι για το οποίο, εδώ και καιρό, έχουν κυκλοφορήσει εισιτήρια, έχει γίνει προμόσιον κ.λπ, κ.λπ., είναι πια “στον αέρα”!

Η καταλανική ομάδα ανακοίνωσε ότι είναι σε αναζήτηση άλλου αντιπάλου –δεν είναι απίθανο να είναι και εφέτος η Γιουβέντους. Ενημέρωσε, επίσης, ότι όποιος φίλαθλος θέλει, μπορεί να πάρει πίσω τα λεφτά του εισιτηρίου του. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν αναμένεται να συμβεί -απλώς θα τα ανταλλάξουν με τα εισιτήρια για το ματς με τη νέα αντίπαλο. Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα εξετάζει και τη λήψη νομικών μέτρων για την αθέτηση του συμβολαίου από πλευράς Ρόμα.



Με άλλα λόγια… μύλος. Και όλα αυτά επειδή τον Special One τον έπιασαν οι… σπέσιαλ παραξενιές του. Λες και δεν ήξερε τόσον καιρό ότι το ματς είχε ημερομηνία εκείνη την ημέρα. Αλλά, είπαμε. Μουρίνιο είναι αυτός και το κεφάλι του αγύριστο. Κι αν κληθεί να πληρώσει ρήτρα η ομάδα, πολύ που τον νοιάζει. Αφού θα γίνει το δικό του, όλα μια χαρά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρόμα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ