Σιγά σιγά ο προπονητής της Καταλανικής ομάδας περνάει στο γήπεδο τη νοοτροπία που είχε ως παίκτης. Η Μπαρτσελόνα "του" δείχνει μέταλλο, ψυχή και πάθος. Και όλο αυτό ξεκινάει από τα αποδυτήρια...

Ο Τσάβι, ο Γκάβι και η Μπάρτσα που… “ανάβει”! Τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας που έχει τόσο πολύ τιμήσει τη φανέλα της, αρκετοί μιλούσαν για μια λύση “ψυχολογίας” κυρίως. Για μια, πιθανότατα προσωρινή επιλογή. Και πάντως όχι μακρόπνοη. Του στιλ “να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται” και… βλέπουμε.

Τέσσερις μήνες μετά, ωστόσο, ο Τσάβι με τη μόλις 18μηνη προπονητική εμπειρία -κι αυτή στο Κατάρ, με την Αλ Σαντ– δείχνει πια κάτι τελείως διαφορετικό. Δείχνει προπονητής που δεν είναι μόνο για “εμψυχωτικές” ομιλίες στα αποδυτήρια και “δεκάλογους του σωστού Μπαρσελονίστα”. Κάνει εξαιρετική τακτική διαχείριση στους αγώνες, κατεβαίνει σε όλα τα ματς “διαβασμένος”, κάνει και μεγάλες νίκες ουσίας, αλλά και ηθικού, όπως η τεσσάρα, στο Ελ Κλάσικο.

Και, φυσικά, αναδεικνύει τους φοβερούς πιτσιρικάδες του συλλόγου. Ο Γκάβι έπαιξε 19 λεπτά στο Μπερναμπέου και πρόλαβε να βγει νικητής σε 5 (!) μονομαχίες, όταν κανείς παίκτης 90λεπτου στη Ρεάλ δεν είχε πάνω από 4!

Ο Τσάβι κέρδισε τα αποδυτήρια, αλλά δείχνει κι άλλες ικανότητες…

Η Μπαρτσελόνα δεν είχε κακούς παίκτες όταν ξεκίνησε η σεζόν. Δεν είχε όμως αποδυτήρια. Και από ‘κει ξεκινούσε το αγωνιστικό της πρόβλημα. Ο Κούμαν είχε χάσει το παιχνίδι εκεί. Και στο γήπεδο η ομάδα ήταν τελείως αλλοπρόσαλλη. Μέχρι να καθίσει στον πάγκο της ο Τσάβι, η ομάδα είχε κάνει μόλις 4 νίκες στο πρωτάθλημα! Είχε χάσει (έως και) από τη Ράγιο Βαγεκάνο, εκτός από τη Ρεάλ (εντός) και την Ατλέτικο (εκτός). Και είχε 6 ισοπαλίες.

Από το ματς με την Εσπανιόλ και μετά, ωστόσο η ομάδα έχει κάνει 11 νίκες, έχει φέρει 3 ισοπαλίες και έχει γνωρίσει μόλις μια ήττα, από τη Μπέτις -κι αυτή… last year. Στις 4 Δεκεμβρίου! Έχει πέντε σερί νίκες, είναι στην τρίτη θέση στο -3 από τη Σεβίλλη και ισόβαθμη με την Ατλέτικο, αλλά ματς λιγότερο και σιγουρεύει την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προκρίθηκε στους 8 του Γιουρόπα και, γενικά, η εικόνα της, ειδικά από τη νέα χρονιά, δεν έχει καμία σχέση με το ανερμάτιστο σύνολο των αρχών της περιόδου.

https://youtu.be/YmZJu0ckxTY?t=152

Μιλώντας για το νέο έτος, πολλούς πόντους πήρε ο Τσάβι από τις επιλογές του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ειδικά η αναγέννηση του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι 100% έργο δικό του. Η ομάδα έχει πάρει ήδη 9 γκολ και 1 ασίστ σε 11 ματς από τον Γκαμπονέζο που ήταν σκιά του εαυτού του στην Άρσεναλ. Το γκολ με τη Γαλατασαράι ήταν γκολ πρόκρισης στο Γιουρόπα. Και στο πλάι του, όχι μόνο αρχίζει και βγάζει… φουλ τα λεφτά του ο Φεράν Τόρες, αλλά “ξυπνάει” ακόμη και ο Ουσμάν Ντεμπελέ! Με το… “Γεια σας από έναν τελειωμένο παίκτη”, ο Ομπαμεγιάνγκ έβγαλε και το άχτι του…

Ξαναβρήκε εγωισμό και σιγουριά στο γήπεδο

Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι ξαναβρήκε εγωισμό, πείσμα, πάθος και -πάνω απ’ όλα- αυτοπεποίθηση στο γήπεδο. Δε φοβάται κανέναν, έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητές της και, βέβαια, πολύ σημαντικό κι αυτό, παίρνει ένα σωρό πράγματα κι από τη “μαγική” νέα της γενιά, που μπαίνει 100% στο κλίμα “παίζω για τη σπουδαιότερη ομάδα του κόσμου”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο “Ελ Κλάσικο”, έκανε ρεκόρ στη φτεινή La Liga πραγματοποιώντας εφτά επιθέσεις, στις οποίες άλλαξε 20+ φορές τη μπάλα! Τέτοια κατοχή και σιγουριά -απέναντι στη Ρεάλ κιόλας, δείχνει ότι στις προπονήσεις, αλλά και στα αποδυτήρια γίνεται εξαιρετική δουλειά. Ο Τσάβι ξαναγράφει ιστορία στην ομάδα, αυτή τη φορά από τον πάγκο…


Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ