Μια αδυναμία που έχουμε σαν ομάδα; Είναι… πως δεν έχουμε καμία αδυναμία!

Ο Εντέν Αζάρ η αλήθεια είναι πως δεν το βάζει κάτω, και περιμένει την φετινή χρονιά την “ανάσταση” του στην Ρεάλ, μετά τις πρώτες καταστροφικές του χρονιές. Πρόσφατα μίλησε για την φετινή Ρεάλ και  ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει στην Μαδρίτη για να… αποδείξει σε όλους πως μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο!

«Μια αδυναμία που έχουμε σαν ομάδα; Είναι… πως δεν έχουμε καμία αδυναμία! Κάποιες φορές δείχνουμε λίγο κουρασμένοι, αλλά αυτό δεν είναι και κάτι σημαντικό», ξεκαθάρισε ο έμπειρος επιθετικός.

«Όταν μας βλέπετε στο γήπεδο, καταλαβαίνετε πως είμαστε μια αληθινή ομάδα. Είμαστε πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά δεν τα παρατάμε και παλεύουμε μέχρι το τέλος. Εγώ θέλω να αποδείξω πως μπορώ να παίξω σε αυτήν την ομάδα και να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε ο σούπερ σταρ των Μαδριλένων.

«Απλά θέλω να δείξω το τι μπορώ να κάνω μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτός είναι ο μοναδικός μου στόχος για την νέα σεζόν»

Ο Εντέν (Αζάρ) που ακόμα δε βρήκε την Εδέμ του στη Ρεάλ…

Eden, λένε οι αγγλόφωνοι ό,τι εμείς λέμε Εδέμ. Είναι μια αυθαίρετη αλλαγή στο -ξεκάθαρο- εβραϊκό “Έντεν” που έχει τη σημασία της ευχαρίστησης, της απόλαυσης. Ο “Κήπος της Απόλαυσης”, λοιπόν, είναι, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ο τόπος που έζησαν -όχι για πάντα…- οι πρωτόπλαστοι. Η έκφραση “βρήκα την Εδέμ μου” έχει αυτή τη σημασία. Βρήκα ένα μέρος που με ευχαριστεί…

Τον Αζάρ, δεν τον λέμε “Έντεν”, αλλά Εντέν. Κι αυτό επειδή ήλθε στη ζωή, στις 7 Ιανουαρίου του 1991,  στη Λα Λουβιέ, της Βαλλονίας, γαλλόφωνης περιοχής του Βελγίου. Ο… Εδέμ, λοιπόν, όπως και να ‘χει το πράγμα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με το τόπι το έχει όσο λίγοι! Είναι σίγουρα μεταξύ των καλύτερων μεσοεπιθετικών της τελευταίας 15ετίας. Και δεν υπάρχει κάτι στο ρεπερτόριό του που να μην είναι “ταμάμ” για τη θέση του. (Τις θέσεις του από το κέντρο και μπροστά, για την ακρίβεια…)

Τεχνίτης απ’ τους λίγους, δημιουργικός, γρήγορος, με ευχέρεια και στο αριστερό, καλός και ως εξτρέμ (κι απ’ τις δύο πλευρές), καλός και ως πλέι-μέικερ. Χαμηλό κέντρο βάρους, ευελιξία, γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, αντίληψη του γηπέδου. Και, επίσης, εξαιρετική επαφή με τα δίχτυα. Στη Λιλ, όπου πήγε στα 14 του και εκείνη μας τον σύστησε ποδοσφαιρικά, πήρε νταμπλ το 2010-11. Κι έφυγε για την Τσέλσι με 50 γκολ (και 53 ασίστ) σε 194 ματς στις αποσκευές του.

Έβγαλε μάτια στο Λονδίνο – 600.000 ευρώ τη βδομάδα απ’ τη Ρεάλ!

Στο κατά τεκμήριο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ο Αζάρ έβγαλε μάτια! Επί 7 σεζόν ήταν βασικός πρωταγωνιστής των “Μπλε”. Πήρε μαζί τους 2 τίτλους στην Premier, ένα Κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ, αλλά και δύο Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν ακατάβλητος και “ατσάλινος”. Δεν υπάρχει σεζόν του στην Τσέλσι που να είχε λιγότερες από 43 συμμετοχές. Και στην παρθενική του μαζί της έφτασε τις… 62! Σε 351 παιχνίδια με τη φανέλα της, πέτυχε 110 γκολ και είχε 92 ασίστ!

Όλα τα πιο πάνω ήταν και όσα έκαναν τη Ρεάλ Μαδρίτης να δώσει 115.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2019, για να τον βάλει στη μηχανή της. Στα 28,5 του, τότε, ο Αζάρ πήγε στην ισπανική πρωτεύουσα για να αφήσει εποχή! Και πήρε αυτό που, πλέον, μετά την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι και του Γκάρεθ Μπέιλ, είναι το μεγαλύτερο συμβόλαιο στη Ρεάλ, αλλά και σε ολόκληρη τη La Liga: 600.000 ευρώ τη βδομάδα!

Τρία χρόνια και… 93.000.000 ευρώ μετά, όμως, η “Βασίλισσα” βγάζει τον Αζάρ στο “σφυρί”. Και, το χειρότερο; Μάλλον καλά κάνει. Διότι 31.000.000 ευρώ το χρόνο είναι πάρα πολλά λεφτά. Λεφτά, που, δυστυχώς για όλους όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, ο Εντέν δεν έδειξε ότι αξίζει να παίρνει σ’ αυτά τα τρία χρόνια. Όχι από επιλογή του. Λόγω συγκυριών.

Στη Μαδρίτη τον βρήκε ο εφιάλτης των τραυματισμών…

Βλέπετε, λέμε ότι η Πρέμιερ είναι το πιο δυνατό πρωτάθλημα του κόσμου. Όμως και η La Liga είναι μια διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά και με πολλές ιδιαιτερότητες. Ο Αζάρ είναι, φυσικά, παίκτης τέτοιας ποιότητας που θα μπορούσε να λάμψει κι εκεί, μετά από κάποιο χρόνο προσαρμογής. Όμως, στην καριέρα του ήλθε αυτό που όλοι οι αθλητές τρέμουν. Οι τραυματισμοί.

Ρωγμώδες κάταγμα κνήμης, πέρυσι. Ασταμάτητοι μυικοί τραυματισμοί -αλλά και κορωνοϊός!- το 2020-21, όταν και, πρακτικά, έχασε όλη τη σεζόν. Και, δυστυχώς, τα ίδια, πάνω κάτω και στην πρώτη του χρονιά στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ τον πήρε για να “ζήσει” αγωνιστικά γύρω απ’ το ταλέντο και τις ικανότητές του. Αλλά, τελικά -και αναγκαστικά- έμαθε από νωρίς να ζει χωρίς αυτόν. Με μόλις 66 συμμετοχές (λίγες ως βασικός), 6 γκολ και 10 ασίστ, σε τρία χρόνια, ο Εντέν είναι λογικό να μην είναι πια στα πλάνα του Κάρλο Αντσελότι.

Το καλό για τον παίκτη είναι ότι είναι πλέον υγιής. Και όπως όλα δείχνουν, το “διαζύγιό” του με την ομάδα, συναινετικό. Στις θέσεις που παίζει υπάρχουν πια οι Βινίσιους Τζούνιορ, στα αριστερά, Φεντερίκο Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (που παίζει και από αριστερά), Εντουαρντό Καμαβινγκά… Είναι σίγουρα το μέλλον. Αλλά και ο Αζάρ δεν έχει “τελειώσει” ποδοσφαιρικά.

Απλώς, είπαμε: στη Μαδρίτη τίποτε δεν του πήγε καλά. Δε βρήκε την “Εδέμ” του. Θέλει, ωστόσο, να παίξει. Να είναι παρών στο Μουντιάλ. (Με 120 -και 33 γκολ- είναι άλλωστε, o 4ος σε συμμετοχές στην Εθνική Βελγίου και ο 9ος νεώτερος διεθνής στην ιστορία της). Τα αξίζει όλα αυτά. Αλλά και η Ρεάλ οφείλει να είναι… ρεαλ-ίστρια. Ο χωρισμός θα κάνει καλό και στους δύο. Και μακάρι το επόμενο “λιμάνι” του παίκτη να είναι ήρεμο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ