Ο Λουκ ντε Γιονγκ έχει καταφέρει εφέτος κάτι μοναδικό. Έχει πετύχει μόλις 6 γκολ, σε 577 αγωνιστικά λεπτά. Αλλά τα 4 του, σε... 159', ήταν όλα (βαθμολογικό) χρυσάφι!

Ντε Γιονγκ: Ο… μίστερ “βαθμοί” της Μπαρτσελόνα! Ο Ολλανδός δεν είναι στο άνθος της ποδοσφαιρικής του ηλικίας. Το περασμένο καλοκαίρι, όταν πήγε δανεικός από τη Σεβίλλη στους “μπλαουγκράνα” ήταν έτοιμος να κλείσει τα 31 του (γεν. 27 Αυγούστου 1990). Και, φυσικά, ήξερε και ο ίδιος ότι δεν πάει στην ομάδα -τότε- του Ρόναλντ Κούμαν και σήμερα του Τσάβι ως βασικός. Ήξερε ότι πηγαίνει ως “χρυσή εφεδρεία”.

Και λέμε “χρυσή”, διότι ο Ολλανδός σέντερ φορ δεν είναι, δα και κάποιο τυχαίο όνομα. Ο Λουκ ντε Γιονγκ έχει δώσει ως τώρα 517 ματς στην καριέρα του. Έχει σκοράρει 208 γκολ κι έχει μοιράσει κι 104 ασίστ! Και σε 38 εμφανίσεις με τους “Οράνιε”, μέχρι πέρυσι, έχει επίσης 8 γκολ και μια ασίστ. Έχει παίξει σε 3 από τα Big5 πρωταθλήματα –Μπουντεσλίγκα, Πρέμιερ και Λα Λίγκα.

Είναι έμπειρος και πάντοτε παθιασμένος. Και για τη Μπάρτσα… ο “μίστερ βαθμοί”!  Στο ματς-θρίλερ με τη Λεβάντε, ο ντε Γιονγκ χάρισε στη Μπαρτσελόνα το τρίποντο κυριολεκτικά στην εκπνοή. Μπήκε στο 84′ ως αλλαγή και σκόραρε στο 90+ το γκολ της νίκης.

4 γκολ που χάρισαν… 8 βαθμούς στην ομάδα!

Ήταν μόλις το 6ο γκολ του ντε Γιονγκ εφέτος με τη φανέλα της ομάδας. Δεν έχει άλλωστε και πολλές ευκαιρίες να σκοράρει. Ή μάλλον… χρόνο δεν έχει αρκετό. Στη La Liga μετράει μεν 16 σε αριθμό συμμετοχές, αλλά μόλις 577 αγωνιστικά λεπτά. Και μόλις 2 ολόκληρα 90λεπτα. Κι όμως. Τι έχει καταφέρει σ’ αυτά… δεν πάει ο νους σας. Αρχίστε τους υπολογισμούς. Τρεις βαθμοί στο σακούλι για τη Μπάρτσα, από το πιο πάνω ματς, στη Βαλένθια.

Όμως, ο Ολλανδός έχει σκοράρει και το μοναδικό γκολ της ομάδας στο 0-1 της ομάδας στη Μαγιόρκα (στο ένα από τα δύο του 90λεπτα στη σεζόν). Σύνολο, έξι βαθμοί. Το ίδιο έχει κάνει και στο εκτός έδρας 1-1 με τη Γρανάδα (61 λεπτά συμμετοχής). Επτά βαθμοί, λοιπόν. Μη βιάζεστε, όμως. Και πάλι στην εκπνοή και ενώ έχει μπει αλλαγή στο 88′, προλαβαίνει σε δύο λεπτά και ισοφαρίζει σε 2-2 το εκτός έδρας ματς και με την Εσπανιόλ. Άρα, 8 βαθμοί. Σε μόλις 159 αγωνιστικά λεπτά! Και η ομάδα, φυσικά, του το αναγνωρίζει!

Όντως “πάντα στην κατάλληλη στιγμή”. Διότι σε σχέση με το χρόνο συμμετοχής του, ο ντε Γιονγκ είναι σίγουρα ο πιο πολύτιμος παίκτης της Μπαρτσελόνα εφέτος. Μόνο δύο από τα 6 γκολ του ως τώρα ήταν “συμπληρωματικά”: το 2-0, στο εντός 3-0 με τη Λεβάντε και το 3-0 στην εντός “τεσσάρα”επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Τα υπόλοιπα 4 όμως ήταν… κυριολεκτικά για φίλημα!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ