Ρόμπερτ Λεφαντόφσκι, Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Ουσμάν Ντεμπελέ, Ανσού Φάτι, Ραφίνια, Φεράν Τόρες. Δηλαδή, κάπου... έλεος! Αυτό δεν είναι δίλημμα. Είναι... Γόρδιος Δεσμός. Και... έξι από τους πιο βασικούς λόγους που οι Καταλανοί βάζουν εφέτος τον πήχη ψηλά. Δεν είναι, όμως, οι μόνοι...

Μπάρτσα: Θα παίζει… 3-1-6; (Κι όμως! Θα μπορούσε!) Η έκφραση “ευχάριστος πονοκέφαλος” είναι ένα ανόητο κλισέ. Τέτοιο πράγμα, δεν υπάρχει. Υπάρχουν ωστόσο ευχάριστα διλήμματα. Κι αν μια μέρα, λέμε τώρα, ο Τσάβι τη δει κάπως και πει ότι δεν είναι ευχάριστο δίλημμα το βασικό που αντιμετωπίζει εφέτος, το λύνει… αλά Μέγας Αλέξανδρος. Ρόναλντ Αραούχο, Αντρέας ΚρίστενσενΈρικ Γκαρσία), Ζιλ Κουντέ πίσω, π.χ., ο Πέδρι στο κέντρο και… όλοι μέσα μπροστά! Στο στιλ “θα φάμε πέντε, θα βάλουμε έξι”.

Φυσικά, τα πιο πάνω είναι υπερβολικά. Διότι… σιγά μη βάλουν μόνον έξι. Για βάλτε κάτω χαρτί και καλαμάρι. Ρόμπερτ Λεφαντόφσκι, Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Ουσμάν Ντεμπελέ, Ανσού Φάτι, Ραφίνια, Φεράν Τόρες. (Α, κι αυτά με φευγάτο τον Μέμφις Ντεπάι, ΟΚ;) Με άλλα λόγια, άντε να διαλέξεις τριάδα από αυτό το υλικό. Που λέει ο λόγος, βέβαια, για να επιστρέψουμε και στην… πραγματική πραγματικότητα, αλλά και την ποδοσφαιρική λογική.

Ο “killer” Λέβα και οι Φάτι, Ντεμπελέ…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι οι πιο πάνω θα παίρνουν λεπτά συμμετοχής στη νέα Μπάρτσα του Τσάβι. Αλλά, με βάση εμπειρία και περσινή εικόνα, η αλήθεια είναι ότι προβάδισμα για βασικοί έχουν τρεις. Στο κέντρο της επίθεσης, ασφαλώς, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός είναι μια ανελέητη μηχανή των γκολ και, συγχρόνως, ο παίκτης που μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα “απ’ το τίποτε”. Πόσο μάλλον με ένα κέντρο πίσω του όπως αυτό της Μπαρτσελόνα και με τόση ποιότητα στα πλάγια.

Εκεί, στα εξτρέμ, είναι και που γίνεται ο… καλός χαμός. Ο υγιής Φάτι, στα αριστερά, έχει, φυσικά σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τον Φεράν Τόρες. Και δεξιά, ο αναγεννημένος Ουσμάν Ντεμπελέ είναι η λογική επιλογή. Αν ο Τσάβι θελήσει να ανακατέψει την τράπουλα, ο Ομπαμεγιάνγκ παίζει άνετα και στα άκρα, αλλά και “ψευτοενιάρι”. Και, φυσικά, εφέτος υπάρχει πάνω στη γραμμή και η προσθήκη του Ραφίνια. Ανταγωνισμός… στρατοσφαιρικού επιπέδου, δηλαδή. Και χαμόγελα για τον Τσάβι.

Ομάδα που δικαιούται να βάλει τον πήχη ψηλά

Γενικά, από τη στιγμή που η Μπάρτσα βρήκε τρόπο να κάνει μεταγραφές -έστω και με κάπως βαριά “υποθήκη” για το μέλλον της, μέσω των εκχωρημένων τηλεοπτικών δικαιωμάτων- ο Τσάβι είναι η αλήθεια ότι έχει πλέον φτιάξει ένα σύνολο που δικαιούται να βάλει τον πήχη πολύ ψηλά. Η προσθήκη του Φρανκ Κεσιέ στο κέντρο, αυτή των Κρίστενσεν και Κουντέ πίσω και οι τόσοι ποιοτικοί χαφ επιτρέπουν στον Ισπανό τεχνικό να παίξει, ανάλογα με τον αντίπαλο, πρακτικώς με όποιο σύστημα θέλει.

Με αξιόλογα μπακ-απ του Σερζίνιο Ντεστ και του Ζόρντι Άλμπα (ίσως, πια και με την απόκτηση ενός παίκτη που ο Ζόρντι θα είναι το δικό του μπακ-απ) στα άκρα της άμυνας, οι “μπλαουγκράνα” είναι μια υπερπλήρης ομάδα για μεγάλα πράγματα. Και με “νοοτροπία” Μπαρτσελόνα επίσης. Με νεαρούς παίκτες-κλειδί στην 11άδα κι έναν ισορροπημένο συνδυασμό εμπειρίας και ενθουσιασμού που θα βγάζει ωραία γούστα στο γήπεδο. Είτε στο κλασικό 4-3-3, είτε σε 3-5-2 είτε σε 4-3-1-2 είτε… ό,τι θέλει ο Τσάβι. (Όχι. Σε… 3-1-6, είπαμε. Δε θα κατεβάσει ποτέ την ομάδα. Αυτό ήταν κάτι για να… πιάσετε το υπονοούμενο, απλώς…)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ