Μπάρτσα: Τέλος εποχής για… τα πιο ακριβά της “παλτό”! Το… χτύπημα του κεφαλιού στον τοίχο δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι στην ιστορία. Έχει κάνει… λακούβα, άλλωστε, από το πολύ τέτοιο, τόσον καιρό. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ ακολουθεί το δρόμο των Κουτίνιο και Γκριεζμάν. Και μια υπόθεση αξίας 415.000.000 (!) ευρώ, κλείνει για την ομάδα της Καταλονίας. […]

Μπάρτσα: Τέλος εποχής για… τα πιο ακριβά της “παλτό”! Το… χτύπημα του κεφαλιού στον τοίχο δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι στην ιστορία. Έχει κάνει… λακούβα, άλλωστε, από το πολύ τέτοιο, τόσον καιρό. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ ακολουθεί το δρόμο των Κουτίνιο και Γκριεζμάν. Και μια υπόθεση αξίας 415.000.000 (!) ευρώ, κλείνει για την ομάδα της Καταλονίας. Με χασούρα. Όχι μόνο οικονομική.

Φυσικά, με τα χρέη της να ξεπερνούν το 1,3 δισ. ευρώ, το οικονομικό είναι και αυτό που καίει περισσότερο την ομάδα. Για τον Κουτίνιο δόθηκαν 150.000.000 ευρώ. Για τον Ντεμπελέ, 145.000.000. Και για τον Γκριεζμάν 120.000.000. Κι αυτά, χωρίς τις δικές τους -βασιλικές- αμοιβές. Μακράν τα χειρότερα ξοδεμένα, ωστόσο είναι αυτά για τον Ουσμάν.Για πολλούς λόγους. Ο πρώτος ήταν… στην παρουσίασή του!

Γκριεζμάν και Κουτίνιο δεν προσαρμόστηκαν ποτέ…

Γκριεζμάν και Κουτίνιο -ειδικά ο πρώτος- αποτελούν κλασσικές περιπτώσεις παικτών που δεν προσαρμόστηκαν στην ομάδα. Για τον πρώτο, μάλιστα, δεν υπάρχει και κανένα παράπονο για τον επαγγελματισμό του. Πάλεψε και στις προπονήσεις και στο γήπεδο. Αλλά απλώς δε μπόρεσε να βγάλει στο χορτάρι όσα είναι γνωστό ότι αξίζει. Μόνο στην Ατλέτικο αισθάνεται “σπίτι” του. Και εκεί επέστρεψε.
Με τη Μπάρτσα έκανε 102 εμφανίσεις, πέτυχε 35 γκολ και είχε και 17 ασίστ. Και με 52 “σκοραρίσματα” να τον υπολογίσουμε, δηλαδή και πάλι πανάκριβος ήταν. Κάθε γκολ με την υπογραφή ή τη συμμετοχή του κόστισε πάντω από 2.300.000 ευρώ! Αν η Ατλέτικο τον κρατήσει, η Μπάρτσα μπορεί να βγάλει έως και 45.000.000 υπό όρους.

Ο Κουτίνιο, πάλι, δεν έπρεπε να φύγει από τη Λίβερπουλ τη στιγμή που έφυγε. Είναι παίκτης ψυχολογίας και στη Βαρκελώνη δεν προσαρμόστηκε ποτέ στις προσδοκίες. Ο σύλλογος έχει μια δική του φιλοσοφία. Και σ’ αυτήν, καλώς ή κακώς, δεν περιλαμβάνεται η αλλαγή συστήματος ή το μόνιμο… “ντάντεμα” κάποιου παίκτη προκειμένου να δείξει όσα αναμένονται από εκείνον. Και, για 150.000.000 ευρώ, αναμένονταν πολλά.

Κάθε γκολ του κόστισε… 3.750.000 ευρώ!

Συμπλήρωσε με την ομάδα 106 συμμετοχές και μόλις 26 γκολ και 14 ασίστ. Άντε, όπως και του Γκριεζμάν, ας του τις μετρήσουμε κι αυτές ως γκολ. Αουτς! Ακόμη κι έτσι, “τσούζει” πολύ ο λογαριασμός. Κάθε φορά που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα άμεσα ή έμμεσα λόγω του Κουτίνιο, κόστισε στη Μπάρτα 3.750.000! Ωστόσο, οι αριθμοί αποδεικνύουν κι αυτό που λέγαμε.

Σ΄ ένα πιο physical πρωτάθλημα όπως η Πρέμιερ -αλλά και σε μια ομάδα που έπαιζε διαφορετικά- ο Κουτίνιο είχε στη Λίβερπουλ 54 γκολ και 45 ασίστ σε 201 ματς. Σε αναγωγή, δηλαδή, τα γκολ του είναι περίπου ίδια. Αλλά οι ασίστ του κατά 30% λιγότερες. Μπορεί με διαφορετικό σύστημα ή λίγο καλύτερη διαχείριση να απέδιδε καλύτερα. Και πάλι όμως, πολύ ακριβό “παλτό” αποδείχθηκε. Στην Άστον Βίλλα ίσως ξαναγεννηθεί. Και η Μπάρτσα ίσως ειπράξει 40.000.000

Η ιδιότυπη περίπτωση του μεσιέ Ντεμπελέ

Κι ας φτάσουμε τώρα, στον Ντεμπελέ. Αυτός είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Όπως ορθά σημειώναμε τις προάλλες, μάλλον προς το… “Τεμπελέ” αποδείχθηκε. Πέρα από τα βεντετιλίκια του, ωστόσο, αποδείχθηκε και “γυάλινος”. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, έχει χάσει συνολικά, λόγω τραυματισμών… 102 παιχνίδια, αν είναι ποτέ δυνατόν!


Στα 129 συνολικά που… κατάφερε και αγωνίστηκε, ο Ντεμπελέ έχει να επιδείξει 31 γκολ και 23 ασίστ. Σύνολο 54, δηλαδή. Κόστος ανά γκολ; Σχεδόν 2.700.000 ευρώ. Λιγότερο από του Κουτίνιο, δηλαδή και περισσότερο από του Γκριεζμάν. Είπαμε, όμως. Είναι και οι συμπεριφορές στη μέση. Και σ’ αυτές δεν αποδείχθηκε σωστός ο μεσιέ. Ο Τσάβι τον απέκλεισε από την αποστολή για το ματς Κυπέλλου με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Όπως όλα δείχνουν, οι δρόμοι τους χωρίζουν από τώρα -μπας και η ομάδα βάλει τίποτε στο ταμείο, αφού τον Ιούνιο μένει ελεύθερος (Μάντσεστερ και Γιουβέντους λέγεται ότι ενδιαφέρονται). Αγωνιστικά δε θα είναι μεγάλη απώλεια. Είπαμε όμως και στην αρχή. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι και κύρους.

Η κακή φήμη που αποκτά η Μπάρτσα εξαιτίας των τριών…

Κάποτε η Μπάρτσα ήταν ομάδα στην οποία πήγαινες για να ανεβάσεις κασέ και να κάνεις όνομα στην καριέρα σου. Τώρα, κυκλοφορούν στα σόσιαλ μίντια “γκάλοπ” όπως αυτό:

Και όχι άδικα. Ο Κουτίνιο αποκτήθηκε με εκτιμώμενη αξία 90.000.000 ευρώ για 150 και σήμερα αποτιμάται στα… 18. Ο Ντεμπελέ, πάλι, αποκτήθηκε για 145.000.000 όταν η αξία του στην αγορά εκτιμάτο στα 33.000.000. Και σήμερα είναι 30.000.000. Κι όσο για τον Γκριεζμάν από τα 120.000.000 έχει πέσει στα 50.000.000. Με άλλα λόγια, μ’ αυτούς τους τρεις παίκτες, η ομάδα δίνει την εικόνα… “νεκροταφείου” ποδοσφαιριστών. Σύλλογος που καλό είναι να αποφεύγεις, διότι θα χάσεις αξία και οι μετοχές σου θα πέσουν. Και σ’ αυτό το επίπεδο, δυστυχώς για το σύλλογο της Καταλονίας, τέτοια πράγματα μετρούν…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ