Ο Δανός σέντερ μπακ είναι σε τέλεια ηλικία για να αλλάξει περιβάλλον. Το χρειάζεται, παρά την καθιέρωσή του, πλέον, στην Τσέλσι. Αλλά και η ομάδα του Τσάβι, που επιχειρεί να φτιάξει σύνολο με μέλλον έχει ανάγκη από έναν παίκτη μ' αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά...

Μπάρτσα-Κρίστενσεν: Πετυχαίνουν το… ι-Δανικό! Στις αρχές της σεζόν 2017-18, ο Δανός είχε μόλις επιστρέψει στην Τσέλσι από το δανεισμό του στη Γκλάντμπαχ. Προπονητής στη λονδρέζικη ομάδα είναι ο Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός είναι ακόμη και σήμερα πίσω μόνο από τον Μουρίνιο (67% στο πρώτο πέρασμά του) σε ποσοστό νικών (65%) από τους προπονητές που έγραψαν, μετά τον Αμπράμοβιτς, πάνω από 100 ματς στον πάγκο της ομάδας. Είναι, επίσης, κατεξοχήν λάτρης του σχήματος με τρια μπακ πίσω, είτε σε 3-4-3 είτε σε 3-5-2. Και είναι, τέλος, ο άνθρωπος που o Μπονούτσι αποκάλυψε ότι οι διεθνείς της Ιταλίας τον αποκαλούσαν “Ο Νονός”, για τον τρόπο που είχε -και έχει- να εμψυχώνει τα αποδυτήρια.

Ο Κρίστενσεν είναι στα 21 του και κάτι μηνών, τότε (γεν. 10 Απριλίου του 1996). Ο “Νονός” βλέπει σ’ αυτόν τον σέντερ μπακ που τόση ανάγκη έχει το “3” πίσω. Έναν αμυντικό με ψυχραιμία και καλό με τη μπάλα στα πόδια. Επί Κόντε ο Κρίστενσεν παίρνει τα περισσότερα παιχνίδια του με την Τσέλσι από κάθε άλλη χρονιά. Έχει συνολικά 40 συμμετοχές με την ομάδα, σε όλες τις διοργανώσεις. Και ο Κόντε λέει γι’ αυτόν ότι είναι “Ο Δανός Μαλντίνι” (!) και “το μέλλον στην άμυνα της Τσέλσι για 10-15 χρόνια μπροστά”!

Ο Σάρι, ο Λάμπαρντ και ο Τούχελ…

Όμως, ο Σάρι και ο Λάμπαρντ, που διαδέχονται τον Κόντε στον πάγκο δεν έχουν ίδια άποψη. Ο Κρίστενσεν παίζει λιγότερο -από αρκετά έως πολύ λιγότερο- μαζί τους. Ο Τούχελ πάλι, από πέρυσι το Γενάρη στον πάγκο της ομάδας, θεωρεί τον Δανό βασικό γρανάζι της μηχανής στο (αναγκαστικό) ροτέισον της Τσέλσι. Και εδώ και καιρό προσπαθεί να πείσει τον παίκτη να μείνει στο Λονδίνο. Με τα 26 του να πλησιάζουν, όμως, πια, κάτι έχει σπάσει μέσα του. Είναι 10 χρόνια εκεί και θεωρεί ότι μια αλλαγή περιβάλλοντος θα του κάνει καλό.

Προτάσεις έχει και από άλλους αγγλικούς συλλόγους, αλλά όσο κι αν έχει προσαρμοστεί στη “σκληράδα” και το physical παιχνίδι της Πρέμιερ, έχει δίκιο να εκτιμά ότι ένα πιο “τεχνικό” πρωτάθλημα θα του πηγαίνει πιο καλά. Και, ίσως όντως, μαζί με το σεβασμό για την Τσέλσι, αυτός να είναι και ο είναι ο κύριος λόγος που απορρίπτει αυτές τις προτάσεις. Αλλά και την πρόταση της Μπάγερν -που δεν είναι και τόσο πιο κακή από της Μπάρτσα.

Κρίστενσεν και Τσάβι το έχουν μελετήσει καλά…

Ο Κρίστενσεν μάλλον το έχει μελετήσει καλά το όλο θέμα. Αλλά, αντίστοιχα, καλά το έχει μελετήσει και ο Τσάβι. Όσο κι αν, κάθε τόσο, πλέκει το εγκώμιο του Ζεράρ Πικέ, το “τοτέμ” της άμυνας της Μπαρτσελόνα έκλεισε τον περασμένο Φλεβάρη τα 35. Παίζει πια πολύ με την εμπειρία του, παρά με οτιδήποτε άλλο. Αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος και τα λάθη -που πάντοτε ήταν στο ρεπερτόριό του- είναι πια αρκετά. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται αντι-Πικέ. Και ο Δανός είναι… ταμάμ!

Ο Κρίστενσεν είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά και ικανότατος με τη μπάλα κάτω. Κι αυτό είναι κάτι κομβικό και στο παιχνίδι του Τσάβι. Η Μπαρτσελόνα “του” παίζει ως τώρα 4-3-3 και όχι με τρεις πίσω, αλλά αυτό μάλλον είναι επιλογή που υπαγορεύει το υπάρχον υλικό και όχι επιθυμία του Ισπανού τεχνικού. Όταν ανέλαβε την ομάδα τα λόγια του ήταν: “Θέλω η ομάδα μου να έχει κατοχή της μπάλας, να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Δε μου αρέσει να περιμένω για την αντεπίθεση. Θέλω να δημιουργούμε εμείς τις ευκαιρίες, όχι να περιμένουμε να μας παρουσιαστούν”.

Η νέα… ι-Δανική “ευέλικτη” και πιο νεανική Μπάρτσα…

Ο Δανός, ακόμη και σ’ ένα 4-3-3 (ή ίσως… ακόμη περισσότερο σ’ ένα τέτοιο σύστημα, με Γκάβι και Πέδρι να παίρνουν τη μπάλα από εκείνον), είναι ό,τι πρέπει για ένα τέτοιο ειδος παιχνιδιού. Είναι πια ένας ποδοσφαιριστής με υψηλές παραστάσεις σε δύο από τα Big5 πρωταθλήματα. Το ισπανικό του πηγαίνει σίγουρα καλύτερα από την Bundesliga και την Premier. Και στη Βαρκελώνη θα βρεθεί σε μια ομάδα που τον θέλει πολύ και ο προπονητής της τον λογίζει βασικό.

Στην πιο παραγωγική, αλλά και κομβική στροφή της καριέρας του, ο Κρίστενσεν, αλλά και η Μπαρτσελόνα, κάνουν την πιο σωστή κίνηση. Ο παίκτης μπορεί να “ανθίσει” στην Ισπανία. Και ο Τσάβι να προσθέσει ένα ακόμη ουσιώδες συστατικό στην ομάδα που πάει να φτιάξει. Μια ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, ενθουσιασμό, όρεξη για επιτυχίες και “εργαλεία” που θα επιτρέψουν πολύ μεγαλύτερη από τη σημερινή ευελιξία σε σχήματα και τακτικές. Το… ι-Δσνικό, δηλαδή…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ