Μπάρτσα: Ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες! Ο Τσάβι Χερνάντεζ υπήρξε στο γήπεδο ένα πολύ αναλυτικό μυαλό. Ένας “σκακιστής” στο χορτάρι. Ως προπονητής, όμως, έχει στη σημερινή Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίσει μια δύσκολη και πολύ περίπλοκη κατάσταση. Και το πώς θα λύσει αυτό το “σταυρόλεξο” θα σημάνει πολλά. Για τον ίδιο και την ομάδα… Στο… 1 καθέτως […]

Μπάρτσα: Ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες! Ο Τσάβι Χερνάντεζ υπήρξε στο γήπεδο ένα πολύ αναλυτικό μυαλό. Ένας “σκακιστής” στο χορτάρι. Ως προπονητής, όμως, έχει στη σημερινή Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίσει μια δύσκολη και πολύ περίπλοκη κατάσταση. Και το πώς θα λύσει αυτό το “σταυρόλεξο” θα σημάνει πολλά. Για τον ίδιο και την ομάδα…

Στο… 1 καθέτως σ’ αυτό το σταυρόλεξο βρίσκεται ό,τι κυριαρχεί στο σημερινό ποδόσφαιρο. Δηλαδή το χρήμα. Χρήμα, όμως, που η Μπάρτσα, με 1.2 δισ. ευρώ χρέος, αν πιστέψουμε τον Λαπόρτα, δεν έχει. Στο 1 οριζοντίως, πάλι, βρίσκεται το ταλέντο της πιτσιρικαρίας από τη Λα Μασία. Απ’ αυτό, έχει να φαν’ κι οι κότες!

Το ταλέντο -μόνο του- δε γεμίζει το πιάτο τώρα…

Δεν υπάρχει καμία αφιβολία ότι κάποια από τα πιο πάνω ονόματα -ή και όλα ακόμη- θα αποτελέσουν τη μεσο-μακροπρόθεσμη λύση της Μπάρτσα. Θα γεμίσουν πολλές κάθετες και οριζόντιες γραμμές στο σταυρόλεξο.

Αλλά ακόμη κι ο ίδιος ο Τσάβι, το παραδέχθηκε μετά το οδυνηρό 2-2 με την Οσασούνα, στην Παμπλόνα, στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη. Μιλώντας, στην ουσία, για τον απογοητευτικό Φρένκι ντε Γιονγκ είπε ότι η κατάσταση είναι δίκοπο μαχαίρι.

“Είναι πολύ θετικό να υπάρχουν τόσο καλοί νέοι παίκτες. Αλλά συγχρόνως και ανησυχητικό. Διότι δε μπορούν να έχουν πάντοτε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Περιμένουμε πιο πολλά από τους “ετοιμους” παίκτες”. Έχει, βέβαια, δίκιο. Η Μπάρτσα δεν έχει περιθώριο να πει: “Κοιτάζουμε μόνο να…. μην υποβιβαστούμε και εφέτος θα “ψήσουμε” τα ταλέντα μας για το αύριο”.

Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που έρχονται (;)

Το… 1 καθέτως, παραμένει η πιο μεγάλη λέξη στο σταυρόλεξο. Τα οικονομικά πιέζουν πολύ την ομάδα. Τη φέρνουν στο να διώχνει συμβόλαια όπως του Κουτίνιο. Να σκέφτεται πολύ σοβαρά να πουλήσει τον Φρένκι ντε Γιονγκ, με τiw τερατώδες από τη νέα σεζόν αποδοχές. (Αντί να τον επιστρέψει στη θέση του αμυντικού χαφ, όπου ο Μπουσκέτς… χρειάζεται ξεκούραση, για να το πούμε κομψά).

Ουμτιτί-Λενγκλέ, που δεν έχουν πείσει, αλλά και Σέρχιο Ρομπέρτο είναι επίσης προς αποχώρηση. Και, να είστε βέβαιοι, αν η Μπαρτσελόνα έβρισκε αγοραστή για τον Ντεμπελέ, θα τον τύλιγε και σε γιορτινή κορδέλα για να τον στείλει.

Όμως η αλήθεια είναι πως “έτοιμοι” όπως οι πιο πάνω δε μπορούν άμεσα να αντικατασταθούν από 17χρονους και 18χρονους, όσο ταλέντο κι αν έχουν. Όντως. Λόγω πολλών κρουσμάτων Covid-19, αλλά και τραυματισμών, παίκτες όπως οι Νίκο Γκονζάλες, Φεράν, Γκάβι, Αμπντέ, Ακομάκ τράβηξαν με επιτυχία το “κουπί”.

Το σημαδιακό… αραβικό “Ελ Κλάσικο”

Στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ με τη Ρεάλ, στη Σαουδική Αραβία, ο Τσάβι θα ευτυχήσει να έχει μετά από καιρό και τους Πέδρι και Φατί. Και ο Φεράν Τόρες, που ήλθε με 55.000.000 ευρώ από τη Σίτι στα τέλη του χρόνου, μάλλον θα ντεμπουτάρει σ’ αυτό το ιδιότυπο “Ελ Κλάσικο”.

Ο Τόρες κλείνει τα 22 σε ενάμιση μήνα. Ταλέντο έχει κι αυτός πολύ. Αλλά μπορεί άμεσα να γίνει ο “killer” στην αντιπαλη περιοχή, που τόσο πολύ λείπει απ’ την ομάδα;. Δύσκολο. Κι αν το ζήτημα του κέντρου της άμυνας, λοιπόν, μπορεί να λυθεί τελικά εκ των ενόντων, με τους Αραούχο-Γκαρσία και έναν καλό Πικέ (αντί με τον Εμερίκ Λαπόρτ, π.χ. ή τον Ματέις ντε Λιχτ) το ζήτημα του φορ περιοχής είναι μια ακόμη δύσκολη λέξη στο σταυρόλεξο.

Το πνεύμα πρόθυμο. Η… τσέπη; Ασθενής ή όχι;

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο διακαής πόθος. Αλλά κοστίζει μάλλον απλησίαστα χρήματα για τη Μπάρτσα. Στα παρά λίγες μέρες 22 του, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, της Φιορεντίνα κοστολογείται στα 70.000.000 ευρώ από το transfermarkt. Και το τρίτο όνομα που παίζει, ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Καμπράλ της Βασιλείας, είναι πολύ πιο φτηνός (γύρω στα 15.000.000), αλλά όχι και στο ίδιο επίπεδο…

Μ’ αυτά ως δεδομένα, όλοι οι προπονητής θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση του Τσάβι σε…  δυο τρία χρόνια από σήμερα. Όταν όλο αυτό το ταλέντο που έρχεται από πίσω θα έχει εμπειρία και παραστάσεις. Αλλά μάλλον κανείς δε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του αυτή τη στιγμή. Μεταξύ… 1 καθέτως και 1 οριζοντίως στο δαιδαλώδες σταυρόλεξο που αναζητά λύση…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ