15 χρόνια ακούραστος εργάτης και... συλλέκτης τίτλων για τη Ρεάλ, ο Βραζιλιάνος πήρε τη θέση του στο πάνθεον των θρύλων της ομάδας, ως πολυνίκης της και παίκτης-σύμβολό της... Μια παραμυθένια καριέρα για το φτωχόπαιδο απ' το Ρίο που έγινε ο ήρωας της Μαδρίτης...

Μαρσέλο: Ο Βραζιλιάνος “πρίγκιπας” της “Βασίλισσας”! Την 1η Ιανουαρίου του 2007, ο Μαρσέλο Βιέιρα ντα Σίλβα τζούνιορ ήταν μόλις 18,5 χρονών. Και τα 6.500.000 ευρώ της Ρεάλ Μαδρίτης για να τον πάρει από τη Φλουμινένσε, ποσό μεγάλο για την εποχή -και την ηλικία του. Ο Μαρσέλο, όπως έμεινε -και θα μείνει με χρυσά γράμματα- στην ιστορία, φίλησε τον παππού του πριν φύγει από το σπίτι του για την ισπανική πρωτεύουσα. Ήταν ο μόνος στην οικογένεια που τον βοήθησε να παίξει ποδόσφαιρο και επέμεινε γι’ αυτό. Όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο, ογείλει να τον ευχαριστεί επίσης…

Κλεισμένα 15 χρόνια και κάτι μήνες μετά, ο Μαρσέλο θα σβήσει 34 κεράκια στην τούρτα του στις 12 Μαΐου. Αλλά πριν από λίγες μέρες έκλεισε και τα… 24 του. Τόσοι είναι πια οι τίτλοι του με τη Ρεάλ. Έχει περισσότερους από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία της, ακόμη, πλέον κι από τον θρυλικό Φρανσίσκο “Πάκο” Χέντο, που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Real Madrid C.F. (@realmadrid)

Το φτωχόπαιδο απ’ το Ρίο που ξεπέρασε τον Ρομπέρτο Κάρλος!

Το φτωχόπαιδο από το Ρίο πήγε στη Ρεάλ σχεδόν αμούστακος για να γεμίσει πολύ μεγάλα παπούτσια. Η σεζόν 2006-7 ήταν η τελευταία στη “Βασίλισσα” για τον σπουδαίο Ρομπέρτο Κάρλος, “τον πιο επιθετικογενή αριστερό μπακ που γνώρισε το ποδόσφαιρο”. Επί 11 χρόνια στη Μαδρίτη, ο Κάρλος άφησε μια κληρονομιά συνολικά 527 εμφανίσεων, με συμμετοχή σε 169 γκολ -70 δικά του και άλλα 99 από ασίστ, με τις “φαρμακερές” σέντρες του.

Ο Μαρσέλο μετράει πλέον κι αυτός 545 εμφανίσεις με την ομάδα. Έχει πετύχει 38 γκολ κι έχει “σερβίρει” άλλα 103. Και από το 2020 έγινε ο πρώτος μη Ισπανός (εκ γεννετής, διότι πλέον έχει και ισπανική υπηκοότητα) αρχηγός της. Ήταν ένας αυτονόητος φόρος τιμής σ’ έναν ποδοσφαιριστή που έγινε συνώνυμο της ομάδας και συμπαίκτης, όλα αυτά τα χρόνια, με μορφές όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Γκούτι, ο Ραούλ και, βέβαια, σήμερα, ο Λούκα Μόντριτς, ο Τόνι Κρoς, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Κασεμίρο, ο “προστατευόμενός” τους στην ομάδα, Βινίσιους Τζούνιορ

Η συμμετοχή του στα κατορθώματα της Ρεάλ σ’ αυτά τα 15 χρόνια μαζί της ήταν καθοριστική. Έχει έξι πρωταθλήματα, δυο Κύπελλα, 4  Τσάμπιονς Λιγκ, τα 3 σερί, 4 παγκόσμια Συλλόγων, 4 ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ… Οι προσωπικές του διακρίσεις, αμέτρητες. Και η μεγαλύτερη απ’ όλες είναι η λατρεία των οπαδών της “Βασίλισσας” στο πρόσωπό του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marcelo Vieira (@marcelotwelve)

Παίκτης-σύμβολο, ηγέτης και ακούραστος εργάτης!

Με τα χρόνια, ο Μαρσέλο έγινε για την ομάδα της Μαδρίτης ένας παίκτης-σύμβολο. Σύμβολο αφοσίωσης, μαχητικότητας, ηγεσίας μέσα στο γήπεδο, καλού κλίματος στα αποδυτήρια. Μοιάζει ίσως παράξενο για ομάδα τέτοιου επιπέδου. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Βραζιλιάνος έχει ζήσει… 11 διαφορετικούς προπονητές στη Ρεάλ από το Γενάρη του 2007. Με όλους συνεργάστηκε άψογα. Ο Φάμπιο Καπέλο και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι τον έβαζαν αριστερό εξτρέμ. Κανένα πρόβλημα. Είναι παίκτης ομάδας και παίκτης του προπονητή. Ένας υπερταλαντούχος, ακούραστος εργάτης στο γήπεδο.

Τα χρόνια, βέβαια, πέρασαν και ο Μαρσέλο, φυσικά, δεν είναι πλέον πρώτη επιλογή του Κάρλο Αντσελότι. Έχει εφέτος ούτε 800 λεπτά συμμετοχής, συνολικά, σε 17 εμφανίσεις. Τον ταλαιπωρούν τραυματισμοί. Το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ λήγει το καλοκαίρι. Δεν είναι απίθανο να ανανεωθεί για μια ακόμη σεζόν. Αλλά αν συμβεί αυτό θα είναι περισσότερο για λόγους τιμητικούς, όχι αγωνιστικούς. Είναι, άλλωστε, “σημαία” για την ομάδα.

Άλλοι, πάλι, λένε ότι το καλύτερο θα ήταν να κλείσει την καριέρα του στη Φλουμινένσε. Εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Ό,τι κι αν γίνει, πάντως, η ουσία δε θα αλλάξει. Ο πιτσιρικάς που πίσω στο 2007 πήγε στη Μαδρίτη για να πάρει τη θέση ενός θρύλου, έγινε θρύλος ο ίδιος και έγραψε μαζί της ανεπανάληπτη ιστορία.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ