Ο "Λέβα" έβαλε ήδη πλώρη να γράψει ιστορία (και) στη La Liga. Η διαφορά του με τον Βέλγο, που μάλλον επιστρέφει στην Τσέλσι, είναι θέμα και προσωπικότητας και ψυχισμού...

Λεβαντόφσκι-Αζάρ: Μια ήδη… ανίερη σύγκριση! Δέκα χρόνια πριν, ο Εντέν Αζάρ ήταν το πιο “καυτό” όνομα της Λιλ. Αλλά, στην Τσέλσι, που έδωσε, τότε, 35.000.000 ευρώ για την απόκτησή του, έφτασε στα όρια της… πυράκτωσης. Εφτά σεζόν μαζί της, ο Βέλγος επιθετικός έδωσε 385 ματς και ο απολογισμός του, 110 γκολ και 92 ασίστ (85 και 61 στην Premier, σε 245 ματς) ήταν το διαβατήριο του για τη Μαδρίτη. Στο πρόσωπο -και… τα πόδια του- η Ρεάλ έβλεπε τον νέο Κριστιάνο Ρονάλντο. Έναν σκόρερ ολκής, με ρυθμό, φοβερή τεχνική, ταχυδύναμη, δημιουργικότητα, εκτελεστική δεινότητα. Το ταμείο της ομάδας είδε να κάνουν φτερά 115.000.000 ευρώ για τον παίκτη.


Η μεταγραφή του, το 2019, είναι ακόμη η 9η μεγαλύτερη όλων των εποχών γενικώς και παραμένει ρεκόρ για τη “Βασίλισσα”. Τρία χρόνια και.. ένα σωρό τραυματισμούς μετά, έγκυρες πηγές λένε ότι ο Αζάρ, κοντά στα 32 του πια (γεν. 7 Ιανουαρίου του 1991) είναι και πάλι καθ’ οδόν για την Τσέλσι. Δανεικός, με αντίτιμο 5.000.000 και οψιόν αγοράς 40.000.000, καθώς, επίσης και με τους “Μπλε” να καλύπτουν όλον τον (τερατώδη) μισθό του.
Ο Αζάρ παίρνει από τη Ρεάλ 600.000 ευρώ (μικτά) βδομαδιάτικο! Τον 4ο μεγαλύτερο στη La Liga. Τι έχει δώσει πίσω; Μόλις 6 γκολ και 10 ασίστ σε συνολικά 68 εμφανίσεις! Αν μιλάμε όχι για μεταμόρφωση (προς το χειρότερο) παίκτη, αλλά για κανονική… παραμόρφωση, το όνομά του είναι από τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό. Η περίπτωσή του έχει απασχολήσει τα μίντια όλου του κόσμου.

Κι απ’ την άλλη ο… serial killer Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι!

Κι απ’ την άλλη, έχεις τον… Λεβαντόφσκι. Είναι τρία χρόνια πιο μεγάλος από τον Αζάρ -στις 21 Αυγούστου έκλεισε τα 34. Έχει ακόμη τόσο πάθος, που, στην ουσία, ανάγκασε τη Μπάγερν να τον δώσει στη Μπαρτσελόνα, επειδή ήθελε νέο ποδοσφαιρικό κίνητρο στην καριέρα του. Κόστισε 45.000.000 ευρώ. Και παίρνει κάτι παραπάνω από τα μισά απ’ όσα παίρνει ο Αζάρ. Αλλά, σε 3 ματς στη La Liga, έχει ήδη τόσα γκολ, όσα έχει πετύχει στο πρωτάθλημα ο Βέλγος σε 50! Ο Λέβα, μετράει αισίως 4 τεμάχια και μια ασίστ.

Είναι ένας killer που κάθε άμυνα φοβάται. Και κάθε συμπαίκτης θέλει να έχει στο πλάι του. Δεν ξέρει τι πάει να πει τραυματισμός (κι αυτό, κατά κανόνα, σημαίνει σκληρή δουλειά στην προπόνηση και επαγγελματισμό 24/24, 7/7 και 365/365), δεν ήθελε “χρόνο προσαρμογής”. Πάρτον, βάλτον, πάρε γκολ να ‘χεις. Η διαφορά είναι χαώδης. Και μάλλον έχει να κάνει με τον ψυχισμό και την προσωπικότητα των δύο παικτών. Μακάρι ο Αζάρ να βρει ξανά τον εαυτό του στην Τσέλσι. Λείπει η μαγεία του από τα γήπεδα. Αλλά αυτή του “Λέβα”… είναι πάντοτε εδώ. Και είναι εκθαμβωτική!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ