Η “Βασίλισσα” Ρεάλ ονειρεύεται… αυτοκρατορική επίθεση! Με τον Εμπαπέ πρακτικώς σίγουρο και το όνομα του Έρλινγκ Χάαλαντ παίζει στο φουλ για τους Μαδριλένους. Που φαίνεται να πιστεύουν ότι το καλύτερο δεν είναι εχθρός, αλλά ο… καλύτερος φίλος του καλού. Μόνο που το “παίρνω ό,τι πιο hot κυκλοφορεί” δεν είνα ένα πλάνο που αποδίδει πάντοτε. Και […]

Η “Βασίλισσα” Ρεάλ ονειρεύεται… αυτοκρατορική επίθεση! Με τον Εμπαπέ πρακτικώς σίγουρο και το όνομα του Έρλινγκ Χάαλαντ παίζει στο φουλ για τους Μαδριλένους. Που φαίνεται να πιστεύουν ότι το καλύτερο δεν είναι εχθρός, αλλά ο… καλύτερος φίλος του καλού. Μόνο που το “παίρνω ό,τι πιο hot κυκλοφορεί” δεν είνα ένα πλάνο που αποδίδει πάντοτε. Και σίγουρα, η εξίσωση είναι πιο περίπλοκη απ’ όσο φαίνεται.

Για να το πάρουμε από την αρχή, ο Αντσελότι θα πρέπει να είναι… πιωμένος για να πει ότι έχει ως τώρα παράπονο από την επιθετική του γραμμή. Ως τώρα ο Ιταλός έχει πάρει, σε όλες τις διοργανώσεις (σε όλες μέσα είναι, άλλωστε και τις διεκδικεί ως φαβορί), 32 γκολ απ’ αυτήν! Ο Καρίμ Μπενζεμά, σε πλήρη ωριμότητα πλέον έχει βάλει 20 κι έχει δώσει 8 ασίστ, σε 24 αγώνες. Και ο Βινίσιους Τζούνιορ 12 και 7, αντίστοιχα, σε 25 αγώνες.

Φυσικά, με μεσαία γραμμή που περιλαμβάνει Τόνι Κρόος, Κασεμίρο και Λούκα Μόντριτς , η καλή επιθετική λειτουργία μιας ομάδας είναι δεδομένη. Και σε επίπεδο δημιουργίας αντεπιθέσεων και σε τροφοδοσία. Πέρα από το “πετσόκομα” των αντίπαλων επιθέσεων, οι τρεις τους έχουν προσφέρει και 8 ασίστ ως τώρα. Και ο Κρόος έχει βρει και δίχτυα 3 φορές. Αυτό δεν αναιρεί ωστόσο την αξία των Μπενζεμά-Βινίσιους. Ούτε, όμως και την πραγματικότητα ότι ο χρόνος περνάει για όλους… Κι αυτό είναι που περιπλέκει λίγο τα πράγματα…

Και “αντί-Μόντριτς” ποιος θα είναι;

Η πιο νευραλγική γραμμή στο ποδόσφαιρο δεν είναι η επιθετική. Είναι η μεσαία. Και εκεί η Ρεάλ έχει ευτυχήσει να διαθέτει εδώ και εννιά χρόνια ίσως τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό “εγκέφαλο” της περασμένης δεκαετίας. Όμως ο Μόντριτς έκλεισε ήδη τα 36. Το καλοκαίρι θα απέχει 3 μήνες από τα 37 (είναι γεννημένος στις 9 Σεπτεμβρίου του 1985). Κάποιος θα έλεγε ότι με Εμπαπέ-Βινίσιους-Μπενζεμά μπροστά, τα σχεδόν 200.000.000 που θα κοστίσει ο Χάαλαντ (75.000.000 η Ντόρτμουντ), θα ήταν καλύτερο να ξοδευτούν για “αντί-Μόντριτς”.

Όμως η Ρεάλ δεν είναι απλώς ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος. Είναι και πρώτο όνομα στη μαρκίζα της ποδοσφαιρικής “σόου-μπιζ”. Εφόσον μπορεί, θέλει να χωρέσει στο “καστ” όσους περισσότερους σταρ γίνεται. Κι έτσι, τα δημοσιεύματα από την Ισπανία μπορεί και να έχουν πραγματική βάση. Και Εμπαμπέ και Χάαλαντ. Δύναμη πυρός… αεροπλανοφόρου!

Ο Γάλλος έχει ως τώρα πετύχει 13 γκολ κι έχει μοιράσει 12 (!) ασίστ, σε 25 συνολικά παιχνίδια για την Παρί. Κι ο Νορβηγός έχει 16 γκολ και 4 ασίστ σε… 14 ματς (μ.ο. 1.3 γκολ ανά παιχνίδι!). Στα συν του Εμπαπέ, πέρα από την ομαδικότητα στο παιχνίδι του (που αποδεικνύουν και οι 12 ασίστ) και κάτι ακόμη. Αν και μόλις έκλεισε τα 23 (στις 20/12), ο Κίλιαν έχει μεγάλη εμπειρία. Μόλις 16,5 χρονών έπαιξε στην πρώτη ομάδα της Μονακό. Και στην Παρί έχει συνολικά πάνω από 150 συμμετοχές από το 2017 και μετά. Και οι 42 απ’ αυτές (25 γκολ) ήταν ευρωπαϊκές.

Ο Εμπαπέ έρχεται και “κλειδώνει” άμεσα. Ο ‘Ερλινγκ, όμως;

Με άλλα λόγια, ο Εμπαμπέ “έρχεται και κλειδώνει” κατευθείαν, όχι μόνο στη Ρεάλ, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Με 40.000.000 μπόνους και 21.000.000 το χρόνο, όπως γράφεται, είναι και σε τιμή ευκαιρίας. Ο Χάαλαντ όμως δεν είναι ακριβώς παρόμοια περίπτωση. Το καλοκαίρι θα έχει μόλις κλείσει τα 22 (21/7/2000 είναι γεννημένος). Αλλά υψηλές παραστάσεις έχει (πολύ λίγο) από Σάλτσμπουργκ και, κυρίως από Ντόρντμουντ. Δύο χρόνια δηλαδή, πρακτικώς. Από το Γενάρη του 2020. Ναι. Σ’ αυτό το διάστημα έχει πετύχει 75 γκολ σε 77 ματς με τους Γερμανούς. Και 29, σε 27 εμφανίσεις με την Αυστριακή ομάδα. Και με τις δύο ομάδες, μόλις 13 απ’ αυτές ήταν ευρωπαϊκές.

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους σε δυνατότητες στράικερ στον κόσμο. Αλλά στα, πραγματικά δύσκολα, δεν έχει δοκιμαστεί. Αυτός είναι κι ο λόγος που, π.χ. η πραγματιστική Μπάγερν δεν μπαίνει στο παιχνίδι. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος και που ο μάντατζέρ του δε θέλει ακόμη να τον ρίξει στα “βαθιά” της Premier και τη Γιουνάιτεντ. Στη Μπαρτσελόνα, πάλι, “κουμπώνει” κουτί, αλλά όσα χωράει το πορτοφόλι της δε φτάνουν. Η άφιξή του στη Μαδρίτη, λοιπόν, μοιάζει αναπόφευκτη. Και ίσως αποδειχθεί η απαρχή μιας νέας εποχής. Ίσως και όχι, όμως. Και, σε κάθε περίπτωση, πώς σ’ ένα τέτοιο σχήμα θα χωρέσει ο Μπενζεμά;

Ο αξιόπιστος… “killer” Καρίμ Μπενζεμά!

Επί 13 χρόνια πια, ο Γάλλος αποτελεί ένα από το πιο σταθερά αξιόπιστα “κανόνια” της ηπείρου μας. Έχει γράψει… 583 ματς και 299 γκολ με τους Μαδριλένους! Τα 64 απ’ αυτά σε 116 ευρωπαϊκά ματς. Μόλις έκλεισε τα 34 (στις 19 Δεκεμβρίου). Αλλά στο γήπεδο μοιάζει 25ρης. Δύσκολα θα δεχθεί να γίνει η “χρυσή αλλαγή” κάποιου από τους Χάαλαντ-Εμπαπέ-Βινίσιους. Και παρότι παίζει και “ψευτοεννιάρι” στα 35 δεν είναι βέβαιο ότι θα αντέξει ένα τέτοιο “τρεχαλατζίδικο” ρόλο.

https://youtu.be/sWhjX7HHY_M?t=10

Ο Βινίσιους Τζούνιορ θα είναι το καλοκαίρι (12 Ιουλίου του 2000 έχει γεννηθεί) 22 χρονών. Ο Χάαλαντ το ίδιο. Κι ο Εμπαπέ 23,5. Σε μια τέτοια τριάδα, ο Καρίμ δε χωρά. Είναι βέβαιο ότι θα φύγει. Ναι. Ο Νορβηγός είναι το next big thing. Ο Καρίμ, όμως, είναι το… always big thing. Είναι ένα ρίσκο για τη Ρεάλ η απώλειά του, αλλά είπαμε: το σόου πρέπει να συνεχίζεται.

Σα σενάριο, λοιπόν, ακούγεται απολύτως πειστικό, ότι το καλοκαίρι η επιθετική γραμμή της Βασίλισσας θα είναι… αυτοκρατορική. Με χρώμα γαλλικό, νορβηγικό και βραζιλιάνικο. Ξαναλέμε όμως κάτι. Εν αρχή ην… το κέντρο. Και, εκεί, νέος “Μόντριτς” ποιος θα είναι; Ο Αντσελότι θα πρέπει να σκεφτεί στα σοβαρά αυτό το ζήτημα. Ο ίδιος, άλλωστε, ξέρει καλύτερα απ’ όλους ότι το “κι αν φάμε πέντε, θα βάλουμε έξι” ανήκει στο μακρινό παρελθόν.Για να δούμε, λοιπόν…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ