Κάποτε ρώτησαν τον Ζινεντίν Ζιντάν "τι θέση παίζει ο Μόντριτς". Η απάντησή του ήταν αποστομωτική: "Η θέση που παίζει, λέγεται... Μόντριτς"

Δεν θα έβρισκε καλύτερα ο Κροάτης, και δεν θα έβρισκε καλύτερο η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο  Κροάτης μέσος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιό με τη «βασίλισσα» και ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση και φωτογράφιση. Ο  Μόντρις πόζαρε με τον Φλορεντίνο Πέρεθ με τη φανέλα  2023. Ο Μόντριτς πήγε στη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2012, από την Τότεναμ, και έχει φτάσει τις  294 συμμετοχές σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις, πετυχαίνοντας και 22 γκολ με την Βασίλισσα.

Λούκα Μόντριτς: Είναι, απλά, φαινόμενο!

Κάποτε ρώτησαν τον Ζινεντίν Ζιντάν “τι θέση παίζει ο Μόντριτς”. Η απάντησή του ήταν αποστομωτική: “Η θέση που παίζει, λέγεται… Μόντριτς”, είπε. Και, έτσι, μάλλον τα είπε όλα. Ο Κροάτης είναι σίγουρα μέσα στα κορυφαία χαφ όλων των εποχών. Και κάθε τι γύρω απ’ αυτόν εντυπωσιάζει. Τι να πρωτοθαυμάσεις; Ότι στις 9 Σεπτεμβρίου κλείνει τα 37 και στο γήπεδο νομίζεις ότι βλέπεις 25ρη;

Ότι το ποδοσφαιρικό του IQ πρέπει να είναι στη στρατόσφαιρα;  Ή μήπως, ακόμη περισσότερο, ότι έχει την αδιανόητη τεχνική για να κάνει πράξη όσα απίθανα σκέφτεται ο ποδοσφαιρικός του εγκέφαλος; Στο ματς με την Τσέλσι, η πάσα με το εξωτερικό φάλτσο στον Ροντρίγκο είναι απ’ αυτές τις στιγμές που γράφουν ιστορία στη μπάλα . Ή μάλλον… ποίηση. Ως σχολιαστής, πλέον, ο Ρίο Φέρντιναντ είπε γι’ αυτή την ασίστ: “Έμεινα άφωνος. Κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύεται κάτι τέτοιο”



Είναι μια χαφάρα ολκής, συγχρόνως “μυαλό” της ομάδας και σπονδυλική στήλη της. Δεν έχει το σεβασμό της κερκίδας. Έχει τη λατρεία και το θαυμασμό της. Διότι είναι παίκτης που στην καλή βραδιά του θα πιάσει άνετα το “10”. Αλλά και στη χειρότερή του ακόμη δε θα πέσει κάτω από “8”. Είναι ένα τέρας σταθερά καλής απόδοσης με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει, απλώς, τα πάντα: απίστευτη τεχνική, τρεξίματα, πάθος, αυτοθυσία και, πάνω απ’ όλα ηγεσία!

Ένας ακούραστος ηγέτης που δεν τα παρατάει ποτέ!

Ο Μόντριτς είναι στο γήπεδο ένας δεύτερος προπονητής, ένας αυστηρός μαέστρος που ελέγχει απόλυτα το τέμπο, δίνει το σήμα για να αλλάξει ο τόνος, εν ανάγκη θα… πάρει και το βιολί από το χέρι του σολίστ και θα του δείξει τι και πώς… Η πρόκριση της Ρεάλ απέναντι στην Τσέλσι ήταν δικό του έργο. Η ομάδα του Τούχελ ήταν σαφώς ανώτερη. Αλλά ο Μόντριτς έχει μεγαλώσει μέσα σε ήχους από βόμβες και με εικόνες εμφυλίου γύρω του.

Δε χρειάζεται ούτε τατού, ούτε κουρέματα παράξενα, ούτε μεγάλα λόγια για να δείξει μαχητής. Είναι από τη φύση του. Είναι ο τυπάκος με τις 148 συμμετοχές στην Εθνική Κροατίας, που, απλώς, δεν παραδίδει ποτέ τα όπλα. “Δεν παίξαμε άσχημα, αλλά η Τσέλσι ήταν καλύτερη, έκανε πολλές ευκαιρίες. Αλλά κι εμείς, δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Αυτή είναι, άλλωστε η Ρεάλ Μαδρίτης. Το να τα παρατήσεις δεν είναι για μας λύση”, ήταν τα λόγια του μετά το ματς.

Από το στόμα κάποιου άλλου, τα λες και κλισέ κουβέντες αυτά. Αλλά από το στόμα του Μόντριτς έχουν άλλη βαρύτητα. Τη βαρύτητα της… πραγματικότητας. Η λίστα με τους ομαδικούς και προσωπικούς τίτλους του, σ’ αφήνει με το στόμα ανοιχτό, κυριολεκτικά. Και ούτε είναι τυχαίο ότι από το 2008 ως σήμερα, αυτός ο κοντούλης μάγος που έφερε την Κροατία μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας, είναι ο μόνος που έχει πάρει “Χρυσή Μπάλα” εκτός από τον Ρονάλντο και τον Μέσι. Η θέση που παίζει, άλλωστε, λέγεται… “Μόντριτς”. Και έχει ήδη, επάξια, μια θέση στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεταγραφές

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ