Στους επτά ορόφους του, το κτίριο στην Πουέρτα ντελ Σολ, στη Μαδρίτη, θα φιλοξενεί εκθέματα με μοναδική ιστορία πίσω τους.

Ένα μουσείο που χωρά… όλα τα γήπεδα του κόσμου! Η 27η Ιουνίου του 2022 θα περάσει στην ιστορία για τον Μαρσέλο Ορντάς, αλλά και όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Το όνειρο αυτού του ρομαντικού, παθιασμένου και μανιώδους συλλέκτη πολύτιμων αντικειμένων που έχουν σχέση με τις μεγάλες στιγμές του παιχνιδιού είναι πια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που τιμά τον ίδιο, αλλά και όλους όσοι είχαν τη συνεισφορά τους, στο να τα καταφέρει…

Ο Αργεντινός παρουσίασε επίσημα το πρότζεκ “Legends” στο πλάι του προέδρου της La Liga, αλλά και του Ίκερ Κασίγιας και του Λουίς Φίγκο. Και τα 4.200 τετραγωνικά μέτρα του κτιρίου, γεμάτα ιστορικά κειμήλια ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας θα είναι σε λίγο καιρό ανοιχτά για το κοινό του “Μουσείου Ποδοσφαίρου της Ισπανίας”.

Στους επτά ορόφους του, το κτίριο στην Πουέρτα ντελ Σολ, στη Μαδρίτη, θα φιλοξενεί εκθέματα με μοναδική ιστορία πίσω τους. Φανέλες, παπούτσια, κασκόλ, εμβλήματα, μπάλες, γάντια τερματοφύλακα… Όλα έχουν την ειδική σημασία τους. Εγγύηση γι’ αυτό, άλλωστε, είναι η προσωπική ιστορία του Ορντάς, αλλά και οι συνεργάτες του στο πρότζεκτ “Legend”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marcelo Ordás (@marcelo_ordas_ok)

Αυθεντικά κειμήλια από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις…

Το μουσείο τελεί υπό την αιγίδα FIFA και UEFA. Και δε θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Είναι ένα έργο ζωής με μεγάλη σημασία για το ποδόσφαιρο. “Η Μαδρίτη”, λέει ο ίδιος ο Ορντάς, “είναι το πιο κατάλληλο μέρος για να διατηρήσει την ιστορική κληρονομιά αυτού του υπέροχου παιχνιδιού”. Μια κληρονομιά που, κομμάτι κομμάτι, ο Αργεντινός συλλέκτης μαζεύει εδώ και 30 χρόνια.

Πάνω από 600 αυθεντικά κειμήλια από όλες τις σημαντικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της ιστορίας θα βρουν θέση στο μουσείο. Αντικείμενα από Παγκόσμια Κύπελλα, Champions League, EURO, Κόπα Αμέρικα, Γιουρόπα Λιγκ, Κόπα Λιμπερταδόρες, Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, Διηπειρωτικά, εθνικά πρωταθλήματα…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marcelo Ordás (@marcelo_ordas_ok)

Η φανέλα του Τσάβι στον Μπαλντάτσι, το 2010…

Μεταξύ τους μέχρι και η φανέλα του Τσάβι, στο 1-0 επί της Πορτογαλίας, στη Νότια Αφρική, για τη φάση των 16 του Μουντιάλ. Σε μια ασυνήθιστη για το ποδόσφαιρο στιγμή, μετά το τέλος του ματς, ο Αργεντινός διαιτητής Έκτορ Μπαλντάτσι… ζήτησε από τον τόσε μέσο -και σήμερα προπονητή- της Μπαρτσελόνα τη φανέλα του. “Είσαι μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα”, του είπε. Και, φυσικά, ο Τσάβι του την έδωσε. (Μεταξύ, μας, άλλωστε… δεν ήταν και μικρή η βοήθειά του, εκείνη την ημέρα, του ανθρώπου.. Του διαιτητή, εννοούμε –vid)

Μια τέτοια ιστορία κρύβει κάθε ένα από τα εκθέματα που θα μπορεί κάποιος σύντομα να απολαύσει στο μουσείο. Το οποίο, φυσικά, θα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο θα πλουτίζει το υλικό του και με νέα κομμάτια. Ο ακούραστος Μαρσέλο Ορντάς θα φροντίζει γι’ αυτό, έτσι ώστε κάθε “θρύλος” να βρίσκει τη θέση του στο πρότζεκτ Legends και το Μουσείο της Πουέρτα ντελ Σολ

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ