Ο... "άχαστος" και η "άχαστη" έχουν αφήσει εφέτος τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με το στόμα ανοιχτό. Μιλάμε για το απόλυτο ταίριασμα ενός σπουδαίου -και κορυφαίου, βάσει αριθμών- προπονητή με μια κορυφαία ομάδα. Τι να κάνουν και οι αντίπαλοι; Απλώς... υπομονή!

Αντσελότι-Ρεάλ: Χάστε, κάπου, βρε! Λυπηθείτε τους! Για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, με την Άιντραχτ, τα είπαμε όλα, ξεκάθαρα από χθες. Το ματς ήταν “πολλά με λίγα”. Και διαφορετική έκβαση απ’ αυτήν που τελικά είχε θα ήταν για τα βιβλία της Ιστορίας -και η χαρά του παράτολμου στοιχηματζή. Δεν είναι, βλέπετε, μόνο ότι το μέγεθος Ρεάλ -αλλά και το ποδοσφαιρικό υλικό της- είναι άλλου επιπέδου. Είναι, φυσικά κι αυτή η απίστευτη νοοτροπία της ομάδας. Η Ρεάλ είναι να μη φτάσει “να πιει νερό”. Αν το καταφέρει, άντε πιάστε την! Και, βέβαια, είναι συγχρόνως και η περιπτωσάρα του Κάρλο Αντσελότι.

Μοναδικός πλέον προπονητής με 4 Τσάμπιονς Λιγκ και 4 Σούπερ Καπ, ο Αντσελότι έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη σεζόν που μας πέρασε. Η Ρεάλ του έγινε μόλις η 3η ομάδα τον 21ο αιώνα που καταφέρνει στην ίδια χρονιά να πάρει πρωτάθλημα στη χώρα της και Τσάμπιονς Λιγκ. Βάζει, πλέον υπογραφή και για τη… νέα σεζόν, όμως. Διότι το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που σήκωσαν οι “μερένχες” είναι και ο αγώνας που εγκαινιάζει επισήμως την ευρωπαϊκή σεζόν 2022-23.



Απίθανα πράγματα από Κάρλο-Ρεάλ από το Φλεβάρη και μετά…

Φυσικά, όταν έχεις κάνει όσα έχει κάνει η Ρεάλ του Αντσελότι, ειδικά από το Φλεβάρη και μετά, την Άιντραχτ θα την κέρδιζε και με… μισή ομάδα, που λέει ο λόγος. Διότι, στη La Liga πήρε την πρώτη θέση την 3η αγωνιστική και δεν την έχασε ποτέ. Και από τη φάση των 16 και μετά, στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάθε αναμέτρηση ήταν για ποδοσφαιρικό Όσκαρ.

Πάει η Παρί Σεν Ζερμέν, πάει η Τσέλσι, πάει η Μάντσεστερ Σίτι. Με την ομάδα να πιστεύει -δικαίως- ότι δε μπορεί να τη σταματήσει τίποτε, πάει, στον τελικό και η Λίβερπουλ! Με ήρωα, έστω, τον Τιμπό Κουρτουά αυτή τη φορά και όχι τον Καρίμ Μπενζεμά.




Ειδικά το ματς με τη Σίτι στο Μπερναμπέου να κάνει το 1-0 στο 90′ για να φύγει τελικά ηττημένη με 3-1, θα μείνει στην ιστορία. Και η ιστορία θα γράφει “Κάρλο”. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι εκτός από τα 4+4 που λέγαμε πιο πάνω, είναι και ο μοναδικός τεχνικός με τίτλο και στα Big5 πρωταθλήματα! Βοηθάει, φυσικά και ότι η Ρεάλ έχει βρεθεί σε 19 τελικούς κι έχει πάρει τους 17. Όμως χωρίς καλό καπετάνιο στο τιμόνι και το πιο επιβλητικό πλοίο του κόσμου είναι καρυδότσοφλο έτοιμο για φούντο.




“Μάγος” των αποδυτηρίων και… πάνω από τον Πεπ!

Οι μεγάλες ομάδες έχουν και μεγάλες βεντέτες. Αλλά ο Αντσελότι έχει αποδείξει ότι μπορεί να κουλαντρίσει κάθε είδους αποδυτήρια. Και το κάνει μ’ έναν τρόπο που είναι συγχρόνως “πατρικός” και αυστηρός. Ξέρει τι να κάνει, πώς να αντιμετωπίσει τα πάντα και, το κυριότερο τι να πει. Πρώτος θα πάρει την ευθύνη, αλλά πρώτος θα είναι κι εκείνος που θα δώσει εύσημα. Ξέρει να “φτιάχνει” τους παίκτες του όσο κανείς. Τα όσα είπε για τον Μπενζεμά μετά και τον τελικό του Σούπερ Καπ είναι απολύτως ενδεικτικά.

Πέρασε και τον Πεπ στην άτυπη κόντρα τους…

Τι άλλο σηματοδότησε το παιχνίδι στο Ελσίνκι; Μα, φυσικά, την επικράτηση του Κάρλο και στην “άτυπη” κόντρα του με τον Πεπ Γκουαρδιόλα

Ο άχαστος και η άχαστη δε γερνούν. Απλώς ωριμάζουν…

Ο… άχαστος (με εξαίρεση εκείνον τον τελικό με τη Λίβερπουλ, όταν ήταν στον πάγκο της Μίλαν) Κάρλο, έχει ταιριάξει (πάλι) γάντι με την “άχαστη” Ρεάλ. Τι κι αν πέρασαν οκτώ χρόνια; Μάλλον ούτε ο Αντσελότι, ούτε η Ρεάλ, γερνούν. Απλώς… ωριμάζουν και γίνονται καλύτεροι. Βαθιά υπόκλιση, παρακαλούμε…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ