Η έκθεση της πυροσβεστικής Λάρισας για την AEL FC Arena προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Άγνωστο παραμένει πού θα γίνει ο τελικός του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς «ναυάγησε» οριστικά και η λύση της Λάρισας και της AEL FC Arena.

Η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ψάχνει να βρει έδρα για το καταληκτικό ματς της φετινής διοργάνωσης, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 20 Μαΐου.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είναι οι δύο ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στον τελικό.

Όλα έδειχναν πως ο τελικός θα λάβει χώρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 24 Μαΐου.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της επιτροπής διαχείρισης του σταδίου, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν το παραχωρεί, η ΕΠΟ έστρεψε το βλέμμα της στη Λάρισα.

Στην AEL FC Arena, όμως, διαπιστώθηκαν προβλήματα που δεν μπορούν να ξεπεραστούν άμεσα.

Συγκεκριμένα, κατά την αυτοψία της η Πυροσβεστική βρήκε προβλήματα πρόσβασης, πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας.

Το γήπεδο, ωστόσο, χρησιμοποιείται κανονικά από τον Ηρακλή Λάρισας κι αυτό προκάλεσε απορίες στην ΕΠΟ, η οποία κάνει λόγο για «συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης για τη διεξαγωγή του ματς».

Η ανακοίνωση: «Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος γενικότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΠΟ είναι αντιμέτωπη με μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης για την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου με το πρόσχημα της οπαδικής βίας, για την οποία η ΕΠΟ ούτε ευθύνη έχει ούτε δυνατότητα παρέμβασης.

Τελευταίο παράδειγμα, η έκθεση της πυροσβεστικής Λάρισας για ελλείψεις στο γήπεδο ΑΕL FC Arena, στο οποίο αγωνίζεται κανονικά η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας, για το πρωτάθλημα SL2, χωρίς η Πυροσβεστική να αντιδρά, ενώ η Περιφέρεια χορηγεί κανονικά άδεια τέλεσης των αγώνων της ομάδας αυτής.

Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την διεξαγωγή του τελικού σε ουδέτερο γήπεδο και ακόμα και αν η προσπάθεια παρεμπόδισης συνεχισθεί, ο τελικός σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθεί.

Όσοι ευελπιστούν ότι θα πλήξουν την ΕΠΟ παρεμποδίζοντας την διεξαγωγή του τελικού, τελικά, θα απογοητευθούν».

Η ελληνική ομοσπονδία εξετάζει ήδη άλλες εγκαταστάσεις, όπως είναι το «Αθανάσιος Διάκος» στη Λαμία και το γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κύπελλο Ελλάδας

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ