Το παιδί θαύμα της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Η Ελλάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο Νεανίδων στο Βελιγράδι και η Φωτεινή Τριχά αναδείχθηκε η πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά.

Το παιδί θαύμα της ελληνικής υδατοσφαίρισης γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 2005. Η νεαρή αθλήτρια από τα έξι της χρόνια έδειξε την αγάπη της για το υγρό στοιχείο, καθώς τις άρεσε η πισίνα και στην συνέχεια αφοσιώθηκε στο πόλο.

Σε εκείνη την ηλικία ήρθε σε πρώτη επαφή με το πόλο μέσω της ομάδας του Αμαρουσίου. Στην ηλικία των 12 εντάχθηκε στην ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου. Στην ομάδα των βορειοανατολικών προαστίων της Αθήνας η Φωτεινή Τριχά είχε την τύχη να μάθει δίπλα σε ονόματα του γυναικείου πόλο όπως αυτά της Ευτυχίας Καραγιάννη, της Κατερίνας Οικονομοπούλου και της Γεωργίας Ελληνάκη. Όλες τους ήταν μέλη της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών που κατέκτησε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Στα 14 της πέτυχε κάτι απίθανο. Ήταν η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος της Α’ Γυναικών με 68 γκολ και ταυτόχρονα η πολυτιμότερη νέα πολίστρια του πρωταθλήματος. Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Φωτεινή Τριχά έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα της παίρνοντας μεταγραφή στον Ολυμπιακό μετά από την εξαετή παρουσία της στον Νηρέα.

Με την ομάδα του Χαλανδρίου η νεαρή αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα Νεανίδων του 2019 και άλλο ένα χρυσό στο πρωτάθλημα Μίνι Κορασίδων του 2017 και 2 ασημένια μετάλλια στο Μίνι Κορασίδων (2018) και στο Νεανίδων (2018).

Η Φωτεινή Τριχά ηγήθηκε και της εθνικής Κορασίδων που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Κίρισι το 2009 αλλά και 5η στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων του Βόλου που διεξήχθη το ίδιο έτος. Όλο το μέλλον της ανήκει για να καταφέρει ακόμη περισσότερα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πόλο

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ