Από τις 19 Ιουλίου ξανανοίγουν, αλλά με… αλγόριθμο τα γήπεδα για το κοινό. «Με συντεταγμένα και σταθερά βήματα επιστρέφουμε στην πλήρη κανονικότητα και στον αθλητισμό» επισήμανε σχετικά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, Αλλά ποια ακριβώς κανονικότητα θα είναι, προς το παρόν, αυτή; Το περίπλοκο μίγμα προϋποθέσεων και αυστηρών κυρώσεων που περιλαμβάνει η Κοινή […]

Από τις 19 Ιουλίου ξανανοίγουν, αλλά με… αλγόριθμο τα γήπεδα για το κοινό. «Με συντεταγμένα και σταθερά βήματα επιστρέφουμε στην πλήρη κανονικότητα και στον αθλητισμό» επισήμανε σχετικά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, Αλλά ποια ακριβώς κανονικότητα θα είναι, προς το παρόν, αυτή;

Το περίπλοκο μίγμα προϋποθέσεων και αυστηρών κυρώσεων που περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα κούραζε και επιμελητή νομικών εκδόσεων. Οπότε, για να σας το κάνουμε σχετικά απλό, αυτό που θα ισχύει είναι: Για να δείτε ματς, πρέπει να φοράτε συνεχώς μάσκα και να είστε “πλήρως εμβολιασμένοι”. Επιτρέπεται, επίσης να μπείτε στο γήπεδο αν έχετε νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Με μάσκα. Συνεχώς.

Αν είστε κάτω από 15 ετών επιτρέπεται να μπείτε -με μάσκα- και χωρίς “πλήρη εμβολιασμό”, αρκεί όλοι μαζί να μην ξεπερνάτε το 5% των επιτρεπόμενων θεατών.

Αν είστε άνω των δώδεκα (12) και έως δεκαπέντε (15) ετών μπαίνετε με PCR Test εντός 72 ωρών ή Rapid Test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα.
Τέλος, αν είστε έως και δώδεκα (12) ετών μπαίνετε με αρνητικό Self Test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα. Η μάσκα ισχύει πάντοτε.

Ποιος θα διαπιστώνει όλα αυτά;

Ποιος θα τα διαπιστώνει όλα αυτά; Ο έλεγχος, λέει, θα γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και Rapid Tests . Όπου υπάρχει η δυνατότητα, θα διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Και πόσοι θα είναι αυτοί οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες -και πάντοτε με μάσκα;

*Σε ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% -όχι πάνω από 25.000 θεατές.

*Σε ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% -όχι πάνω από 10.000 θεατές.

*Σε κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80%  -όχι πάνω από 8.000 θεατές.

*Σε κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60%  -όχι πάνω από 3.000 θεατές.

Τα πρόστιμα…

Η ΚΥΑ προβλέπει και διάφορα βαριά πρόστιμα και ποινές -άλλος περίπλοκος αλγόριθμος κι αυτός. Αφορά κυρίως τις ομάδες, όμως.
Εσείς ως θεατές, αρκεί να ξέρετε τα εξής: αν μπείτε στο γήπεδο χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα “τρώτε” καμπάνα 300 ευρώ.
Κι αν αρνηθείτε ή παρεμποδίσετε το σχετικό έλεγχο, θα “φάτε” ένα βασικό μισθό παρά κάτι: 600 ευρώ.

Α και, φυσικά, αν είστε εργαζόμενος σε γήπεδο και δεν είστε πλήρως εμβολιασμένος ή νοσήσας το τελευταίο εξάμηνο, προσκομίζετε: Είτε PCR Test εντός 72 ωρών ή Rapid Test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα.

Εάν είστε θαρραλέοι και υπομονετικοί, μπορείτε να βρείτε όλη την ανακοίνωση της ΓΓΑ, εδώ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πρωταθλήματα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ