ΕΟΚ όπως Άρης – Αρκετή αίσθηση έχει προκαλέσει η κατάσταση στην Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης με τους δύο προέδρους, αλλά -όσο περίεργο και αν ακούγεται- δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Ο ‘Άρης του 2014 Για την ιστορία αυτή θα γυρίσουμε στο 2014, την χρονιά όπου ο κόσμος του Άρη την θυμάται ως ίσως την […]

ΕΟΚ όπως Άρης – Αρκετή αίσθηση έχει προκαλέσει η κατάσταση στην Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης με τους δύο προέδρους, αλλά -όσο περίεργο και αν ακούγεται- δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Ο ‘Άρης του 2014

Για την ιστορία αυτή θα γυρίσουμε στο 2014, την χρονιά όπου ο κόσμος του Άρη την θυμάται ως ίσως την χειρότερη στην ιστορία της ομάδας. Τα λάθη του παρελθόντος οδήγησαν την ομάδα στην τελευταία θέση της Super League και τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική, οι πρόεδροι άλλαζαν.. σαν τα πουκάμισα και δεν υπήρχε κάποια σταθερή κατάσταση η οποία να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά.

Μέσα σε όλα τα απίστευτα που έγιναν σε εκείνο το διάστημα ο Άρης πέρασε μία περίοδο όπου είχε δύο διαφορετικούς προέδρους! Ο Λάμπρος Σκόρδας είχε αναλάβει στα τέλη του 2013 αντί του Ηλιάδη, αλλά οι επιλογές του όχι μόνο δεν βοηθούσαν την ομάδα, αλλά την οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Τότε η Κοινωνία Μελών Άρη (σ.σ. μεγαλομέτοχος των κιτρινόμαυρων που συγκροτούνταν σε σώμα από φίλους της ομάδας στα πρότυπα Ευρωπαϊκών κλαμπ) έκανε έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του τότε προέδρου. Αυτή η πρόταση πέρασε και ορίστηκε διοίκηση με επικεφαλής τον δικηγόρο Παναγιώτη Στεφανίδη, όμως κόντρα σε κάθε λογική η ιστορία δεν τελείωσε εκεί.

Λάμπρος Σκόρδας και Παναγιώτης Στεφανίδης

Ο Λάμπρος Σκόρδας υποστήριξε ότι δεν υπήρχε νομικό υπόβαθρο για αυτή την κίνηση και ότι ο ίδιος ήταν ο νόμιμος πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης! Έτσι πέρασαν κάτι περισσότερο από 45 μέρες, όπου ο Άρης είχε… δύο διαφορετικούς προέδρους, τον Σκόρδα και τον Στεφανίδη. Τελικά στις 15 Απριλίου του 2014 το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Παναγιώτης Στεφανίδης είναι ο νόμιμος πρόεδρος της ΠΑΕ δίνοντας τέλος στην σουρεαλιστική κατάσταση που πέρασε ο «Θεός του πολέμου». Πάντως για την ιστορία ούτε εκείνος μακροημέρευσε στον προεδρικό θώκο των κιτρινόμαυρων καθώς μην καταφέρνοντας να βρει κάποια λύση για να συνεχίσει η ομάδα στην Football League παρέδωσε το καλοκαίρι στον Γιώργο Γαλανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε όλα ο Σκόρδας επανήλθε το καλοκαίρι και προσπάθησε δικαστικά να ξαναπάρει την προεδρία της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα σε πρώτο βαθμό τα κατάφερε, και ξεκίνησε να κλείνει παίκτες για την νέα σεζόν, προτού ανατραπεί αυτή η απόφαση από το εφετείο. Σε αυτήν την ιστορία ρόλο έπαιξε και ο κόσμος του Άρη που ήθελε μετά από 10 χρόνια να «κλείσει» το κεφάλαιο του συγκεκριμένου ανθρώπου, αλλά αυτή είναι μία άλλη ιστορία…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ