Επθετικό-κλειδί θέλει ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ. Και μάλλον τον βρίσκει στο πρόσωπο του Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο. Ο 34χρονος Ιταλός είχε προπονητή τον Λουτσέσκου στην Αλ Χιλάλ, όπου αγωνίζεται ακόμη. Το συμβόλαιό του όμως λήγει τον Δεκέμβριο και η σαουδαραβική ομάδα πιθανότατα δε θα είχε αντίρρηση να τον παρχωρήσει τώρα, με αντάλλαγμα. Το ενδιαφέρον του Λουτσέσκου για […]

Επθετικό-κλειδί θέλει ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ. Και μάλλον τον βρίσκει στο πρόσωπο του Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο. Ο 34χρονος Ιταλός είχε προπονητή τον Λουτσέσκου στην Αλ Χιλάλ, όπου αγωνίζεται ακόμη. Το συμβόλαιό του όμως λήγει τον Δεκέμβριο και η σαουδαραβική ομάδα πιθανότατα δε θα είχε αντίρρηση να τον παρχωρήσει τώρα, με αντάλλαγμα.

Το ενδιαφέρον του Λουτσέσκου για τον ποδοσφαιριστή αναφέρεται και σε ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας

Ο Τζιοβίνκο έχει πολλά χαρακτηριστικά που θέλει ο Ρουμάνος τεχνικός για τα πλάγια της επίθεσης του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια, εξαιρετικός ντριπλέρ και πολύ ομαδικός στο παιχνίδι του. Είναι κυρίως δεξιοπόδαρος, αλλά συχνά σουτάρει -και σκοράρει- και με το αριστερό.Μοιράζει πολλές ασίστ, είναι καλός στο ένας με έναν και δεινός εκτελεστής φάουλ.

Ο Τζιοβίνκο έχει μια αξιοσημείωτη καριέρα με την Πάρμα και τη Γιουβέντους. Κλείνει όμως σχεδόν εφτά χρόνια μακριά απ’ την πατρίδα του, πλέον: 4 στο Τορόντο και το MLS και σχεδόν τρία στη Σαουδική Αραβία. Μια επιστροφή στην Ιταλία θα ήταν κάτι που, πιθανότατα, ο ίδιος θα προτιμούσε.

Η σχέση του με τον Λουτσέσκου μπορεί να μετρήσει πολύ

Η σχέση που απέπτυξε με τον Λουτσέσκου στην Αλ Χιλάλ, ωστόσο, μπορεί να παίξει το ρόλο της στην απόφασή του. Μαζί του κέρδισε το Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ και, γενικά, η συνεργασία τους υπήρξε άψογη.  Η πιθανή απόκτησή του θα προσθέσει ποιότητα και λύσεις στηνν επίθεση του ΠΑΟΚ.

Ο Τζιοβίνκο είναι γέννημα-θρέμμα της Γιούβε. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της και έχει πάρει μαζί της τρία πρωταθλήματα. Το 2013, το 2014 και αυτό της ανόδου από τη Β’ Εθνική το 2006-7. Σε 129 εμφανίσεις στην ομάδα έχει πετύχει 20 γκολ. Πλούσια ήταν και η παρουσία του στο Τορόντο και το MLS, όπου θεωρείται από τους πιο θεαματικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία της διοργάνωσης.

Έχει παίξει σε όλες τις Εθνικές ομάδες νέων της Ιταλίας. Με την Ανδρών συμπλήρωσε 23 συμμετοχές και 1 γκολ, κατά της Ιαπωνίας, το 2012, στο Confederation Cup.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ