Υπάρχουν 11 ικανότατοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται στο εξωτερικό και η εικόνα τους εκεί τους έκανε να ξεχωρίσουν! Μπορεί να είναι «ξενιτεμένοι», όμως κάτι κάνουν καλά στο εξωτερικό. Οι παρακάτω ποδοσφαιριστές αποτελούν μια 11άδα Ελλήνων του εξωτερικού. Και σίγουρα αξίζει να ασχοληθούμε με εκείνους. Ξεκινάμε από την εστία και έχουμε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, που παίζει […]

Υπάρχουν 11 ικανότατοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται στο εξωτερικό και η εικόνα τους εκεί τους έκανε να ξεχωρίσουν!

Μπορεί να είναι «ξενιτεμένοι», όμως κάτι κάνουν καλά στο εξωτερικό. Οι παρακάτω ποδοσφαιριστές αποτελούν μια 11άδα Ελλήνων του εξωτερικού. Και σίγουρα αξίζει να ασχοληθούμε με εκείνους.

Ξεκινάμε από την εστία και έχουμε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, που παίζει στην Μπενφίκα. Από τις 8 Φεβρουαρίου μετά τη νίκη επί της Φαμαλισάο (2-0), από «κέρβερος» έγινε αναπληρωματικός. Όμως, έχει καταφέρει να γράψει 24 ματς με την Πορτογαλική ομάδα φέτος, ενώ όσο βρίσκεται σε κακή περίοδο ο Βασίλης Μπάρκας, παραμένει ο βασικός κίπερ της Εθνικής ομάδας.

Για τη θέση του δεξιού μπακ έχουμε τον Στέλιο Κίτσιου, ο οποίος παίζει στην Ανκαραγκουτσού. Σίγουρα ένας εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης αντεπίθεσης που έκανε η τουρκική ομάδα, στον β’ γύρο της Super Lig. Σε 25 συμμετοχές και 5 ασίστ, έχει δείξει πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Επιπλέον, την Τετάρτη πέτυχε και γκολ. Ο Φαν’τ Σχιπ δεν τον έχει καλέσει όμως.

Για τη θέση του αριστερού μπακ έχουμε τον Δημήτρη Γιαννούλη, που παίζει στη Νόριτς. Η ομάδα της Αγγλίας επέστρεψε στα σαλόνια της Premier League, με εκείνον παρόντα σε 15 ματς. Μάλιστα, από τον Γενάρη που βρίσκεται εκεί, έχει κερδίσει την παραμονή του και την επόμενη σεζόν. Σε αντίθεση με τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος ψάχνεται ακόμη στη Λίβερπουλ.

Ως κεντρικός αμυντικός βρίσκεται ο Κώστας Μανολάς, ο «ογκόλιθος» της Νάπολι. Έχει παίξει σε 24 ματς της Serie A, δίχως να έχει σκοράρει.

Ως δεύτερος στόπερ βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, που παίζει στη Στουτγκάρδη. Ο ίδιος είναι δανεικός εκεί από την Άρσεναλ, όμως είναι βασικότατο στέλεχος της Γερμανικής ομάδας. Δεν κινδυνεύει να υποβιβαστεί, καθώς βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας. Όσο για τον παίκτη, αποκτά εμπειρίες και ελπίζει πως η Άρσεναλ θα του δώσει λίγη παραπάνω προσοχή! Ή μάλλον, όση αξίζει…

Συνεχίζουμε από τη… μέση και κάτω! 

Για αμυντικό μέσο θα βάλουμε τον Μανώλη Σιώπη, της Αλάνιασπορ. Με τον ίδιο να θεωρείται μια σταθερή αξία στην Τουρκική ομάδα. Παίζει μόνιμα βασικός, έχει 29 συμμετοχές στη Super Lig. Δε σκοράρει, σπάνια μοιράζει ασίστ, όμως θα «καταστρέψει» το παιχνίδι του αντιπάλου. Φυσικά, και στην Εθνική δε λείπει.

Για κεντρικό χαφ θα βάλουμε τον Κάρλος Ζέκα, ο οποίος παίζει στην Κοπεγχάγη. Μόνιμη παρουσία φέτος στην ομάδα του, με 27 συμμετοχές, 2 γκολ, 2 ασίστ και… καλά ματς!

Επιτελικός μέσος θα «παίξει» ο Τάσος Μπακασέτας, που τον θαυμάζουμε στην Τραμπζονσπόρ. Κάνει εξαιρετική… μιάμιση σεζόν στην Τουρκία (Αλάνιασπορ-Τραμπζονσπόρ). Σκοράρει με υψηλό ρυθμό, έχει 13 γκολ και 2 ασίστ σε 34 ματς και με τις δύο ομάδες φέτος.

Ως ακραίο επιθετικό θα βάλουμε τον Δημήτρη Πέλκα, της Φενερμπαχτσέ. Σίγουρα διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Δείχνοντας παράλληλα πως δεν έχει πιάσει το ταβάνι του. Σε 36 ματς έχει ηγετική πορεία, με 9 γκολ και 8 ασίστ. Δείχνει πως οδηγεί τη Φενέρ στον τίτλο.

Ο δεύτερος ακραίος επιθετικός μας, θα είναι ο Ταξιάρχης Φούντας της Ραπίντ Βιέννης. Ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ κάνει μια σπουδαία σεζόν. Έχοντας σε 25 ματς, 12 γκολ και 5 ασίστ, τραβάει τα βλέμματα πρωταθλημάτων της Γερμανίας και της Ιταλίας. Στη λίστα μας δε θα τον είχαμε;

Και τέλος, για φορ περιοχής κρατήσαμε τον Γιώργο Γιακουμάκη της Φένλο. Ο ίδιος τα «παστελώνει» συνεχώς, καθώς έχει ήδη 24 γκολ στην Eredivisie. Δείχνουν μάλιστα να είναι το «αντίδοτο» στην παραμονή της ομάδας του. Σίγουρα θα κυνηγήσει το επόμενο συμβόλαιο της καριέρας του, σε ένα μεγαλύτερο κλαμπ.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ