Για την ιστορία του και για την εμπιστοσύνη που του ενέπνευσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήλθε στον Παναθηναϊκό ο Ρούμπεν Πέρεθ . Ο Ισπανός αμυντικός μέσος βρίσκεται στο Χορστ και σήμερα παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου. Μίλησε ανοιχτά για όλα. Και πρώτα απ’ όλα για τους λόγους που επέλεξε “τριφύλλι” στο στήθος: «Το πρώτο που με έπεισε […]

Για την ιστορία του και για την εμπιστοσύνη που του ενέπνευσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήλθε στον Παναθηναϊκό ο Ρούμπεν Πέρεθ . Ο Ισπανός αμυντικός μέσος βρίσκεται στο Χορστ και σήμερα παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου. Μίλησε ανοιχτά για όλα. Και πρώτα απ’ όλα για τους λόγους που επέλεξε “τριφύλλι” στο στήθος: «Το πρώτο που με έπεισε ήταν η ιστορία του συλλόγου”, είπε. “Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα. Αλλά προερχόταν από πολλά χρόνια με σταθερή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με ιντριγκάρισε πολύ η ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Σαφώς έπαιξε ρόλο και ότι με κάλεσε ο προπονητής και μου έδειξε την εμπιστοσύνη του».

Ο Πέρεθ υπολογίζει ότι σύντομα θα βρει το ρυθμό του: «Είναι λογικό, ένας παίκτης νέος σε μια ομάδα, να θέλει να αγωνιστεί το συντομότερο δυνατό. Είπα στον κόουτς πως θέλω να παίξω, να γνωριστώ και με τους συμπαίκτες μου. Αρχικά δεν κατάφερνα να τον πείσω. Εϊχα πολύ λίγες μέρες στην ομάδα. Ωστόσο, σιγά σιγά βρήκα ρυθμό και θα γίνομαι καλύτερος. Είναι δύσκολο γιατί έρχομαι από ένα διαφορετικό πρωτάθλημα και όλοι οι άλλοι παίκτες είναι καινούριοι για μένα. Για την ώρα έχουμε παίξει μόνο δύο φιλικά. Στο ένα δεν αγωνίστηκα λόγω τραυματισμού. Είναι όμως νωρίς ακόμη. Υπάρχει καιρός στην προετοιμασία, αλλά ελπίζω πολύ σύντομα να είμαι τελείως έτοιμος. Χρειάζεται χρόνος».

Ένατη διαφορετική προετοιμασια για τον Ισπανό

Ο 32χρονος Ισπανός έχει παίξει ως τώρα σε οκτώ διαφορετικές ομάδες: Ατλέτικο, Λα Κορούνια, Χετάφε, Μπέτις, Έλτσε, Τορίνο, Γρανάδα και Λεγανές. Έχει ζήσει, λοιπόν και πολλές διαφορετικές προετοιμασίες. Ρωτήθηκε και γι’ αυτήν του Παναθηναϊκού. “Κάθε προπονητής έχει το δικό του βλέμμα, το δικό του τρόπο δουλειάς”, είπε. “Επειδή, πάντως, ο στόχος είναι πάντοτε να προετοιμαστείς καλά για τις υποχρεώσεις που έρχονται, δεν υπάρχουν και πολλά, πολύ διαφορετικά πράγματα».

Κίνητρο το κυνήγι τίτλων και εξόδου στην Ευρώπη

Ο Πέρεθ ρωτήθηκε και για αν συνιστά κίνητρο για εκείνον το “τριφύλλι” στο στήθος: «Μα, γι’ αυτό ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό”, ήταν η απάντησή του. “Είναι μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας. Η νοοτροπία με την οποία ήλθα είναι το να παλεύουμε για τίτλους και για να βγούμε Ευρώπη».

Στη σεζόν που ξεκινάει, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει πίεση από την κερκίδα. Ο Πέρεθ όμως δεν έχει προλάβει ακόμη να γνωρίσει τους οπαδούς. “Όπως έχει η κατάσταση με την πανδημία”, είπε, “οι οπαδοί μας είναι αναγκαστικά μακριά. Στο προπονητικό κέντρο στην Ελλάδα δε μπορούσαν να μας επισκεφθούν και τώρα είμαστε στην Ολλανδία. Ξέρω, βέβαια, από τα social media πως πρόκειται για έναν σύλλογο με πολλούς οπαδούς. Είναι μεγάλη ομάδα. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν είχα τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσω με τον κόσμο».

Τέλος, ο Πέρεθ αναφέρθηκε και στο εμπόδιο της γλώσσας –δε μιλάει καλά αγγλικά και, βέβαια, όχι ελληνικά. “Τώρα είναι πιο δύσκολη η επικοινωνία με τους συμπαίκτες μου”, είπε. “Στην Αθήνα, όμως, η κατάσταση θα βελτιωθεί, σίγουρα. Θα κάνω τέσσερις ώρες τη βδομάδα μαθήματα για να μπορώ να επικοινωνώ καλύτερα με τους συμπαίκτες μου και τους πάντες στον σύλλογο»

Μια προπόνηση ολίγον διαφορετική…

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού συνεχίζεται στην Ολλανδία με τον Γιοβάνοβιτς να προσπαθεί να προσθέτει νέα στοιχεία κάθε φορά σ’ αυτήν. Στόχος, φυσικά, πέρα από την ατομική τεχνική και να σπάει η ρουτίνα. Ο Γιοβάνοβιτς είναι απαιτητικός στις προπονήσεις, αλλά ξέρει να περιλαμβάνει σ’ αυτήν και προγράμματα που είναι χρήσιμα, αλλά και χαλαρωτικά για τους παίκτες.

Στην Αθήνα, η αναζήτηση μεταγραφικών στόχων συνεχίζεται, όπως και αυτή του “ξεκαθαρίσματος” του ρόστερ (Κολοβός, Μπεκ). Οι θέσεις που χρειάζονται ενίσχυση είναι οι γνωστές: εξτρέμ, χαφ και επιθετικός. Όμως δεν έχει προκύψει κάτι νεώτερο -στα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο Παναθηναϊκός.

Σήμερα, τέλος, οι Τούρκοι (συγκεκριμένα η ιστοσελίδα Fotomac) επανήλθε στο θέμα Χατζηγιοβάννη ισχυριζόμενη πως ο παίκτης συμφώνησε με την Αλτάι. Και, μάλιστα… ενημέρωσε και τον Παναθηναϊκο ότι θα φύγει. Φυσικά, τίποτε τέτοιο δεν ισχύει. Η θέση του Παναθηναϊκού στο ζήτημα εξακολουθεί και είναι η ίδια. Αν η Αλτάι θέλει τον παίκτη, μπορεί να πληρώσει τη ρήτρα του 1.500.000 και να τον πάρει. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια είτε όντως συζητά με την τουρκική ομάδα η πλευρά του παίκτη, είτε όχι…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ