Στοπ στην (έντονη) αναζήτηση στόπερ βάζει στον Παναθηναϊκό το όνομα του Ζβόνιμιρ Σάρλια. Οι “πράσινοι” χρειάζονταν απεγνωσμένα κεντρικό αμυντικό και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ξεχωρίσει τον 25χρονο Κροάτη. Ο Σάρλια έχει τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο Σέρβος. Έχει ύψος 1.89, είναι δεξιοπόδαρος αλλλά παίζει και αριστερός στόπερ, είναι δυναμικός αμυντικά, αλλά, για τη θέση του, […]

Στοπ στην (έντονη) αναζήτηση στόπερ βάζει στον Παναθηναϊκό το όνομα του Ζβόνιμιρ Σάρλια. Οι “πράσινοι” χρειάζονταν απεγνωσμένα κεντρικό αμυντικό και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ξεχωρίσει τον 25χρονο Κροάτη. Ο Σάρλια έχει τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο Σέρβος. Έχει ύψος 1.89, είναι δεξιοπόδαρος αλλλά παίζει και αριστερός στόπερ, είναι δυναμικός αμυντικά, αλλά, για τη θέση του, διαθέτει και ικανοποιητική τεχνική. Στα… λιγότερο θετικά του, ότι παίρνει εύκολα κίτρινες κάρτες, αλλά αυτό πάει με τη θέση…

Ο Σάρλια είχε γεμάτη χρονιά πέρυσι, στην Άνκαραγιουτσού. Συμμεχτείχε συνολικά σε 30 ματς και πέτυχε ένα γκολ. Τη σεζόν 2019-20 είχε 11 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία της Ρωσίας, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από το Γενάρη του 2020, δόθηκε δανεικός στην Κασίμπασα (11 συνολικά συμμετοχές). Από την Κασίμπασα τον αγόρασε η Ανκαραγιουτσού έναντι 350.000 ευρώ.

Σάρλια-sports365.gr

Ο παίκτης έχει ήδη συμφωνήσει με τους “πράσινους” και αναμένεται να υπογράψει άμεσα συμβόλαιο 2 ετών με την ομάδα.

“Γεμάτες” σεζόν σε Κροατία, Ρωσία, Τουρκία

Ο Σάρλια ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σλάβεν Μπελούπο Κοπρίνιτσα, της πρώτης κατηγορίας. Σε δύο σεζόν είχε 44 συμμετοχές με τη Σλάβεν. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Σολίν, της Β’ κατηγορίας στην Κροατία. Με τη Σολίν, σε ηλικία 19 ετών έπαιξε βασικός σε 29 ματς, πριν ξεκινήσει τη διεθνή καριέρα του σε Ρωσια και Τουρκία.

Στην Άνκαραγιουτσού, με συμπαίκτη τον Στέλιο Κίτσιου άφησε καλές εντυπώσεις. Όμως η ομάδα της Άγκυρας δε θα παίξει εφέτος στη μεγάλη κατηγορία και στον ίδιο οφείλονταν χρήματα. Αυτό τον οδήγησε στο να διεκδικήσει -και να αποκτήσει- την ελευθερία του.

Στα 24 του, ο Σάρλια έχει, θεωρητικά, μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Ο Γιοβάνοβιτς πήρε πληροφορίες για τον παίκτη από τον γνωστό του, Ντιν Κλάφουριτς, προπονητή του Κροάτη στόπερ στη Σλάβεν. Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού συνδύασε και άλλες πληροφορίες πριν τον προκρίνει ως στόχο για να σταθεί πλάι στους Βέλεθ, Σέκενφελντ, Πούγγουρα και -ίσως- και Κουρμπέλη.

Ο Παναθηναϊκός φουλάρει τώρα για εξτρέμ και κεντρικό μέσο, ενώ σε δεύτερο πλάνο βρίσκεται η απόκτηση επιθετικού. Στην άμυνα ίσως αποκτηθεί επίσης τερματοφύλακας και αριστερός μπακ, αλλά η πρώτη προτεραιότητα είναι τώρα… από τη μέση και πάνω.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ