Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, συμπλήρωσε τρία χρόνια παρουσίας, έχοντας αφήσει το στίγμα του στο σύλλογο! Ο Ολυμπιακός, στις 9 Απρίλη του 2018 ανακοίνωσε την πρόσληψη ενός Πορτογάλου προπονητή. Του Πέδρο Μαρτίνς! Με το άκουσμα της πρόσληψης, όλοι αναλογίστηκαν πως πρόκειται για έναν ακόμη «αναλώσιμο» προπονητή. Άλλωστε έως τότε, είχαν περάσει οι Βίτορ […]

Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, συμπλήρωσε τρία χρόνια παρουσίας, έχοντας αφήσει το στίγμα του στο σύλλογο!

Ο Ολυμπιακός, στις 9 Απρίλη του 2018 ανακοίνωσε την πρόσληψη ενός Πορτογάλου προπονητή. Του Πέδρο Μαρτίνς!

Με το άκουσμα της πρόσληψης, όλοι αναλογίστηκαν πως πρόκειται για έναν ακόμη «αναλώσιμο» προπονητή. Άλλωστε έως τότε, είχαν περάσει οι Βίτορ Περέιρα, Μάρκο Σίλβα, Βίκτορ Σάντσεθ, Πάουλο Μπέντο, Μπέσνικ Χάσι, Όσκαρ Γκαρσία, καθώς επίσης και κάποιοι υπηρεσιακοί (Βούζας, Λεμονής, Κόντης).

Παρόλα αυτά, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πτοήθηκε, δούλεψε σκληρά και εν τέλει δικαιώθηκε, απολαμβάνοντας τις δάφνες στον σύλλογο του Πειραιά.

Πήρε χρόνο και… δικαιώθηκε πλήρως! 

Η πρώτη σεζόν ήταν «άκαρπη» από θέμα τίτλων, καθώς το πρωτάθλημα και το Κύπελλο κατέληξε στον ΠΑΟΚ. Όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς χαίρει της εκτίμησης της Διοίκησης, και σε εκείνο το διάστημα του είχε δώσει κάτι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή. Του έδωσε χρόνο να εργαστεί με τον τρόπο που θέλει και ξέρει, ώστε να πετύχει!

Φυσικά, στον Ολυμπιακό δεν συνηθίζεται ένας προπονητής, ειδικά μετά από απώλεια τίτλων, να παίρνει χρόνο στον πάγκο. Όμως, η Διοίκηση πήγε… κόντρα σε μια συνήθεια χρόνων και τα αποτελέσματα τη δικαίωσαν!

Το «Γ. Καραϊσκάκης», παρόλη την απώλεια τίτλων, στήριζε τον προπονητή καθώς έβλεπε πως μπορούσε να παρουσιάσει πολύ καλύτερο πρόσωπο.

Την περασμένη σεζόν, ο Πέδρο Μαρτίνς οδήγησε τους Πειραιώτες στο νταμπλ (και μάλιστα με άνεση, χάνοντας το αήττητο στο πρωτάθλημα, λίγο πριν το φινάλε) και τους «16» του Europa League (χάρη στον Μαρτσίνιακ).

Κατά τη φετινή σεζόν, ακόμη πιο άνετα και εμφατικά, πηγαίνει ολοταχώς για ένα νταμπλ. Ενώ έφτασε και πάλι στους «16» του Europa League, μετά από παρουσία στους ομίλους του Champions League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στον πάγκο του Ολυμπιακού έχει 104 νίκες (67,9% επιτυχίας), 26 ισοπαλίες και 23 ήττες, με τέρματα 309 υπέρ και 110 κατά!

Στην ιστορία του συλλόγου βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ κυνηγάει τους Τάκη Λεμονή (111 νίκες), Ντούσαν Μπάγεβιτς (144 νίκες).

Ντούσαν Μπάγεβιτς: 208 αγώνες με 144 νίκες, 32 ισοπαλίες και 32 ήττες

Τάκης Λεμονής: 165 αγώνες με 111 νίκες, 30 ισοπαλίες και 24 ήττες

Πέδρο Μαρτίνς: 153 αγώνες με 104 νίκες, 26 ισοπαλίες και 23 ήττες

Ερνέστο Βαλβέρδε: 127 αγώνες με 92 νίκες, 13 ισοπαλίες και 22 ήττες

Λάκης Πετρόπουλος: 132 αγώνες με 91 νίκες, 28 ισοπαλίες και 13 ήττες

Στην Ευρώπη:

Πέδρο Μαρτίνς: 40 αγώνες, 17 νίκες, 7 ισοπαλίες και 16 ήττες

Ντούσαν Μπάγεβιτς: 36 αγώνες, 14 νίκες, 9 ισοπαλίες και 13 ήττες

Ερνέστο Βαλβέρδε: 20 αγώνες, 11 νίκες, 0 ισοπαλίες και 9 ήττες

Μίτσελ: 16 αγώνες, 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 8 ήττες

Τάκης Λεμονής: 22 αγώνες, 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες

Στο πρωτάθλημα:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: 138 αγώνες, 107 νίκες, 19 ισοπαλίες και 12 ήττες

Τάκης Λεμονής: 107 αγώνες, 77 νίκες, 22 ισοπαλίες και 8 ήττες

Πέδρο Μαρτίνς: 94 αγώνες με 75 νίκες, 14 ισοπαλίες και 5 ήττες

Λάκης Πετρόπουλος: 107 αγώνες, 72 νίκες, 27 ισοπαλίες και 8 ήττες

Ερνέστο Βαλβέρδε: 90 αγώνες με 69 νίκες, 10 ισοπαλίες και 11 ήττες

Επιπλέον, είναι πρώτος σε νίκες στην Ευρώπη, έχοντας 17!

Σε μόλις τρεις σεζόν, όπως γίνεται αντιληπτό, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει γράψει ιστορία και μάλιστα με «χρυσά» γράμματα. Αναγνωρίζεται το έργο του από όλους, ενώ διακατέχεται από εργατικότητα και ήθος. Χωρίς υπερβολή μπαίνει στο Ρέντη πρώτος και αποχωρεί τελευταίος.

Ο ίδιος έχει πει πως μονάχα για την Premier League θα άφηνε την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Όμως, με τέτοιο έργο και νούμερα, πόσο περισσότερο μπορεί να καθίσει στην ομάδα του Πειραιά ο Μαρτίνς; Η ιστορία και ο χρόνος θα δείξει…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ