Μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο και με τον Φορτούνη να δίνει μια πιο επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό, και σε ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για την νίκη, αλλά τελικά η μπίλια έκατσε στην ισοπαλία. Ξεκάθαρο ρόλο στον κακό ρυθμό έπαιξε και ο αγωνιστικός χώρος που ήταν σε άθλια κατάσταση και αρνητικός […]

Μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο και με τον Φορτούνη να δίνει μια πιο επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό, και σε ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για την νίκη, αλλά τελικά η μπίλια έκατσε στην ισοπαλία. Ξεκάθαρο ρόλο στον κακό ρυθμό έπαιξε και ο αγωνιστικός χώρος που ήταν σε άθλια κατάσταση και αρνητικός παράγοντας και για τις δυο ομάδες.

Η ΑΕΚ προερχόταν από την περιπετειώδη και αγχωτική νίκη με 4-3 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός  από την νίκη με το εντυπωσιακό 6-0 στη Λαμία.

Η ΑΕΚ έπαιζε τα ρέστα της για να μπει για τα καλά στην υπόθεση τίτλου, και από την άλλη ο Ολυμπιακός με νίκη θα γινόταν το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Αλλά στο χορτάρι η ΑΕΚ δεν έβγαλε το κατάλληλο αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιαστηκε άνευρη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Σε έναν αγωνιστικό χώρο – ντροπή, ΑΕΚ και Ολυμπιακός μοιράστηκαν τα γκολ, είχαν φάσεις για να… αρπάξουν τη νίκη, αλλά τελικά το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες όλων. Ο Βρουσάι έβαλε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ και ο Σιμόες στα γενέθλια του… έσωσε την παρτίδα για την Ένωση!

Super League 1 live, ΑΕΚ-Ολυμπιακός: 0-1 (Β' ημίχρονο)

Το πρώτο ημίχρονο είναι με σιγουριά από τα χειρότερα που έχουμε δει. 

ΑΕΚ και Ολυμπιακός πάνε στο ημίχρονο χωρίς σκορ (0-0), σε ένα κακό παιχνίδι με αργό ρυθμό και ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Δεν παίρνουν μεγάλα ρίσκα οι δύο ομάδες, δεν τους βοηθάει και η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα βαρετό παιχνίδι, με διαδοχικά λάθη και αρκετά φάουλ! Πάρα, πάρα πολύ κακό παιχνίδι… Λάθη επί λαθών, χωρίς φάσεις και με πάρα πολύ κακό ρυθμό! Σαν να ψάχνουν ακόμη τα πατήματά τους οι δύο ομάδες!

16′ Τραγικό λάθος του Σισέ, δεν το καταλαβαίνει και μπερδεύεται ο Ανσαριφάρντ ενώ θα μπορούσε με ένα κοντρόλ να βγει απέναντι από τον Σα.

18′ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Εκτέλεση φάουλ του Μασούρα, ο Ελ Αραμπί έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Τσιντώτας με ωραία επέμβαση θα απομακρύνει σε κόρνερ.

35′ Ο Λιβάι Γκαρσία λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά με εκτέλεση κόρνερ! Τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Εμβιλά!

Το δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλύτερο ρυθμό

55′ Σκοράρει ο Ολυμπιακός μετά από ωραία συνεργασία των «ερυθρόλευκων», αλλά σηκώνεται η σημαία του βοηθού. Ο Φορτούνης έδωσε στον Μπουχαλάκη, εκείνος αντί να σουτάρει πέρασε ωραία στον Βρουσάι ο οποίος πλάσαρε τον Τσιντώτα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πολύ καλή ανάπτυξη της επίθεσης από τον Ολυμπιακό, που έβαλε την μπάλα κάτω στη διάρκεια των τελευταίων λεπτών. Το γκολ ήρθε ως επιβράβευση. 

63′ Φάση για την ΑΕΚ. Μετά την εκτέλεση του Λιβάι, οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν με τον Κρίστισιτς να πιάνει το σκρομπ από το ύψους του πέναλτι, αλλά η μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια!

67′ Μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό! Ο Φορτούνης τσιμπάει για τον Χολέμπας, ο οποίος κάνει πάρα πολύ δυνατό γύρισμα στον Ελ Αραμπί που δεν μπορούσε να βρει καλά την μπάλα εκεί και να σκοράρει.

67′ Νέα φάση για τον Ολυμπιακό, που χτυπάει ξανά στην κόντρα με τον Φορτούνη να κάνει μια ωραία ντρίμπλα και το πλασέ προς το απέναντι παραθυράκι αλλά δεν βρίσκει στόχο!

80′ Μετά από ένα ακόμη καταπληκτικό χτύπημα κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία, ο Σιμόες νικάει στον αέρα τον Εμβιλά και με καρφωτή κεφαλιά σκοράρει σε κενή εστία και ισοφαρίζει σε 1-1 ! Πλέον, έχουμε ξανά παιχνίδι… Άντε να δούμε!

Ιδιαίτερα καυστικός για την κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ εμφανίστηκε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το 1-1 μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στο ντέρμπι.

«Στο πρώτο ημίχρονο έγιναν πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες. Αυτός ο αγωνιστικός χώρος δεν μοιάζει με ποδοσφαίρου, αλλά με πίστα πατινάζ. Οι παίκτες δεν είχαν σταθερότητα και κανένας δεν ήθελε να παίξει σε αυτόν. Ήταν επικίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός βελτιώθηκε, έγιναν φάσεις από την πλευρά μας, υπήρξε βελτίωση του θεάματος, αλλά το παιχνίδι δεν ήταν καλής ποιότητας εξαιτίας του αγωνιστικού χώρου. Η εικόνα μας βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές. Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες ήταν πιο συγκρατημένες, κοίταζαν περισσότερο να αμυνθούν. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες ήθελαν περισσότερο να δημιουργήσουν», ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Δηλώσεις Μαρτίνς για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

Για τα λάθη των παικτών του είπε: «Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να μειώσουμε ή να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν ακατάλληλος όμως για ποδόσφαιρο».

Ερωτηθείς αν η ΑΕΚ ήταν πιο ανταγωνιστική από Άρη και Παναθηναϊκό στη σειρά ντέρμπι που έχει δώσει ο Ολυμπιακός, απάντησε: «Το πρωτάθλημα είναι μέχρι το τέλος πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται, ο Άρης κάνει μια καλή πορεία και το πρωτάθλημα θα έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος».

Ο Μάσιμο Καρέρα παρουσιάστηκε ικανοποιημένος για την ανταγωνιστικότητα της ΑΕΚ μετά το 1-1 απέναντι στον Ολυμπιακό.

«Ήταν ένα ντέρμπι, με πολλή μαχητικότητα και μονομαχίες ως το τέλος. Ισοφαρίσαμε, θεωρώ πως ήταν μια δίκαια ισοπαλία και για τις δύο ομάδες. Ήταν μια μάχη όπως πρέπει να είναι ένα ντέρμπι. Είμαστε σε μια περίοδο που κάθε λάθος ή κάθε έλλειψη συγκέντρωσης το πληρώνουμε. Όμως ήμασταν ικανοί να αντιδράσουμε και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Από άποψη μαχητικότητας και αγωνιστικότητας τα πήγαν πολύ καλά τα παιδιά. Ίσως μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά γι’ αυτό φταίει και ο αγωνιστικός χώρος. Το είδαμε και στην ευκαιρία του Τάνκοβιτς στο τέλος, όπου η μπάλα έσκασε μπροστά του και έφυγε ψηλά ανέφερε ο Ιταλός τεχνικός.

Δηλώσεις του Καρέρα για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

‘Όσο για το τι σημαίνει για την ομάδα του το 1-1 που τη φέρνει στο -6; «Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, ο σημερινός αγώνας μάς δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και θα δούμε στο τέλος».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ