Η εικόνα του βουρκωμένου Μουρίνιο, μετά την πρόκριση της Ρόμα στον τελικό των Τιράνων, στις 25 Μαΐου, κάνουν το γύρο του κόσμου. Ο λόγος που έκλαψε, συγκινητικός. Και δεν αφορά το γεγονός ότι γράφει, πλέον, ιστορία...

Τα δάκρια του Ζοζέ για μια… special one βραδιά! Η πρόκριση της Ρόμα στον τελικό της Κόνφερενς Λιγκ κάνει τον Πορτογάλο τεχνικό ακόμη πιο… special. Κι αυτό επειδή τον κάνει τον πρώτο προπονητή στην ιστορία που φτάνει σε τελικό 4 ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Είναι όμως μια μεγάλη στιγμή και για τη Ρόμα, που έχει πια την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρώτο της σοβαρό ευρωπαϊκό τρόπαιο -και πρώτο γενικώς μετά το Κύπελλο Ιταλίας του 2008.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Ζοζέ Μουρίνιο να κλαίει μετά την πρόκριση. Ασυνήθιστο για έναν άνθρωπο με παροιμιώδη εγωισμό και πάρα πολύ χορτασμένο από τίτλους και επιτυχίες. Όμως αυτή ήταν ξεχωριστή, special και για τον ίδιο. Όπως εξήγησε μετά το παιχνίδι ο λόγος γι’ αυτό δεν είχε σε τίποτε να κάνει με εγωισμούς και προσωπική δικαίωση -παρότι ήταν τέτοια και θα εξηγήσουμε γιατί.

 


“Ξέρω τι είναι για τους οπαδούς της Ρόμα αυτή η πρόκριση”…

“Έκλαψα επειδή νιώθω όπως και οι φίλαθλοι της ομάδας”, είπε ο Ζοζέ. “Ο σύλλογος είναι γιγάντιος, αλλά δεν έχει στην τροπαιοθήκη του τους τίτλους που αντιστοιχούν στο κοινωνικό του μέγεθος. Ξέρω τι είναι γι’ αυτούς τους ανθρώπους αυτή η πρόκριση. Έχω βρεθεί και σε τελικούς με μεγαλύτερη αίγλη, αλλά αυτός είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστός για μένα”.

Η χαρά της… πόλης και η δικαίωση για τον Τάμι Έιμπραχαμ

Ο Μουρίνιο μίλησε ακόμη για “τη μεγάλη οικογένεια που είναι η Ρόμα” και έκανε και μια μικρή… αυτοκριτική. “Όσο πιο μεγάλος σε ηλικία, τόσο μικρότερος ο εγωισμός. Για κάποιους από τους παίκτες είμαι πια πατέρας ή και παπούς ακόμη. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλους. Και η πόλη είναι κίτρινη και πορτοκαλί. Η χαρά τις επόμενες μέρες θα είναι μεγάλη και εμείς έχουμε προσφέρει προς αυτή την κατεύθυνση. Και είναι σημαντικό“.

Ο Ζοζέ έχει και απόλυτο δίκιο να λέει ότι για κάποιους παίκτες είναι “σαν πατέρας”. Και σε κανέναν περισσότερο απ’ ό,τι ο Τάμι Έιμπραχαμ. Τον ήξερε από τις Ακαδημίες της Τσέλσι , τον πήρε στη Ρόμα, του έδωσε κίνητρο και… τον απογείωσε! Με 9 γκολ στην Ευρώπη (και το γκολ-πρόκριση στον τελικό) και 25 συνολικά στη σεζόν (συν 5 ασίστ) ο Έιμπραχαμ είναι ο πιο αποτελεσματικός Άγγλος επιθετικός σε όλα τα Big5 Πρωταθλήματα.

Κυνηγάει το ρεκόρ Σίρερ-Μπόουλς στην Ευρώπη

Ο Τάμι πάει και για ένα ακόμη ρεκόρ που είναι δύσκολο μεν, αλλά όχι απίθανο να καταρίψει. Ή να ισοφαρίσει τουλάχιστον. Μόνον ο Άλαν Σίρερ (2004-2005 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) και ο  Σταν Μπόουλς (1976-1977 επίσης στο ΟΥΕΦΑ) έχουν σκοράρει περισσότερα (11) ευρωπαϊκά γκολ σε μια σεζόν από τον Έιμπραχαμ.

Κι όσο για τον ίδιο τον Ζοζέ, η… τιτλοφορία του ξεκίνησε με την Πόρτο, το 2003 (Τσάμπιονς Λιγκ) και το 2004 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ). Πήρε το κορυφαίο τρόπαιο και με την Ίντερ το 2010. Και το 2017, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόσθεσε στη συλλογή του και το Γιουρόπα Λιγκ. Στον τελικό της Κόνφερενς, στις 25 Μαΐου, στα Τίρανα, είναι έτοιμος να γράψει μοναδική ιστορία απέναντι στη Φέγενορντ. Και, ίσως, να κλάψει για μια ακόμη φορά από χαρά για την “οικογένειά” του στη Ρόμα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρόμα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ