Ποια “μικρή”; Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην Conference; Η υπ’ αριθμόν 3 στην ιεραρχία διοργάνωση συλλόγων της UEFA ξεκίνησε ως δυσνόητο “ασχημόπαπο” που πολλοί έλεγαν ότι δεν έχει και πολύ νόημα ύπαρξης. Κάποιοι το σύγκριναν με το Intertoto. Μια διοργάνωση που από το 1995 ως το 2008 υπό τη σκέπη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας άλλαξε […]

Ποια “μικρή”; Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην Conference; Η υπ’ αριθμόν 3 στην ιεραρχία διοργάνωση συλλόγων της UEFA ξεκίνησε ως δυσνόητο “ασχημόπαπο” που πολλοί έλεγαν ότι δεν έχει και πολύ νόημα ύπαρξης. Κάποιοι το σύγκριναν με το Intertoto. Μια διοργάνωση που από το 1995 ως το 2008 υπό τη σκέπη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας άλλαξε ένα σωρό φορμάτ και κίνητρα. Αλλά δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί ως τίποτε περισσότερο από μια ανούσια ευρωπαϊκή “περιπέτεια” που παρεμπόδιζε τη σωστή προετοιμασία των ομάδων. Η Κόνφερενς, όμως, καθόλου δε μοιάζει να είναι κάτι τέτοιο…

Φυσικά, με τη συμμετοχή, αρχικά, πάνω από 180 ομάδων από 54 εθνικές ομοσπονδίες,  το φορμάτ και αυτής της διοργάνωσης είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Όμως, τα οικονομικά κίνητρα είναι πλέον σοβαρά. Και, επιπλέον, λόγω ευρείας τηλεοπτικής κάλυψης, πολλές ομάδες από “άγραφες” ποδοσφαιρικά χώρες τη συμπάθησαν ήδη από τη φετινή, παρθενική της σεζόν. Ο λόγος είναι απλός.

Εξαιτίας και του χρόνου κατά τον οποίο ξεκινάει, στους πρώτους προκριματικούς γύρους οι εκπλήξεις είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν. Ομάδες πολύ πιο έτοιμες αντιμετωπίζουν ομάδες που ακόμη δεν έχουν καν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους. Αλλά, κάπως έτσι γίνεται -οδυνηρά για εμάς, βέβαια- γνωστή (όχι μόνον) στους οπαδούς του Άρη μια Αστάνα από το Καζακστάν, π.χ.

Ή αποκτά και δεύτερο νόημα πέρα από γενέτειρα και πρώτη ομάδα του “μισητού” για την ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς το Μόσταρ και η Βελέζ του…

Η Conference αναδεικνύει άγνωστα ποδοσφαιρικά τοπία…

Στους δύο κιτρινόμαυρους μπορεί να μην άρεσε καθόλου, λοιπόν, η Conference. Αλλά η ΟΥΕΦΑ δεν το βλέπει έτσι. Με τέτοιου είδους αναμετρήσεις βγαίνουν στον τηλεοπτικό “αφρό” ομάδες, παίκτες, πόλεις, γήπεδα.

Επειδή δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η κακή δημοσιότητα, η Conference συντελεί εφέτος στην ανάδειξη “κρυφών”, άγνωστων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών τοπίων. Κι αυτό μόνο καλό κάνει συνολικά στο παιχνιδι. Αλλά, βέβαια και στην τηλεόραση και το Στοίχημα, που αποτελούν τους κεντρικούς αιμοδότες του.

Και, σε κάθε περίπτωση, ως χώρα, τι να σνομπάρουμε, δηλαδή; Μια διοργάνωση στην οποία, νωρίς νωρίς, η Ελλάδα έμεινε από τρεις ομάδες με μία, τον ΠΑΟΚ; Ευτυχώς, ο Δικέφαλος αφού απέκλεισε Μποέμιανς και Ριέκα, με τη νίκη επί της Λίνκολν κατέκτησε και τη 2η θέση στον Όμιλό του και συνεχίζει.

Κλήρωση πλέι οφ με καθόλου “μικρά” ονόματα…

Σήμερα, 13/12, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην κλήρωση για τα πλέι οφ μαζί με Μπόντο Γκλιμτ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σλάβια Πράγας, Παρτίζαν, Καραμπάγκ, Ράντερς και Φίτεσε ή Τότεναμ. (Το ματς της περασμένης Πέμπτης με τη Ρεν, που θα κρίνει την πρόκριση, αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στα “σπηρούνια”. Οι Άγγλοι έχουν 7 βαθμούς και +3 διαφορά γκολ, η Ολλανδική Φίτεσε έχει 10 βαθμούς και επίσης +3. Οπότε με οποιαδήποτε νίκη -αλλά μόνο με νίκη- περνά η Τότεναμ).

Οι πιθανοί αντίπαλοι θα είναι οι τρίτοι των Ομίλων του Europa και, κάποιοι, δεν είναι καθόλου “μικροί”. Είναι οι Αϊντχόφεν, Λέστερ, Σέλτικ, Φενέρμπαχτσε, Σπάρτα Πράγας, Μαρσέιγ, Μίντιλαντ και Ραπίντ Βιέννης. Στη φάση των 16 έχουν ήδη προκριθεί και οι επίσης καθόλου “μικρές” Ρόμα, Άλκμααρ, Φέγενορντ, ΛΑΣΚ Λιντς, Ρεν, Γάνδη, Κοπεγχάγη και Βασιλεία.  Μην ψάχνετε, ομως, για φαβορί. Μόνο στα χαρτιά υπάρχει, προς το παρόν.

Η Μπόντο Γκλιμτ, π.χ., έκανε τη Ρόμα… Ρόμ-π-α στο εντός έδρας συντρίβοντάς την με 6-1. Ποιος το περίμενε; Ο Μουρίνιο, πάντως, όχι, αν κρίνουμε από τις γκριμάτσες του… ( Οι Ιταλοί, άλλωστε, ήλθαν 2-2 και στη Ρώμη με τους Νορβηγούς -σ’ ένα ματς, πάντως, που ο διαιτητής”έπνιξε” και δύο πέναλτι για τους Ρωμαίους. Βρέθηκαν πρώτοι στον Όμιλο μόλις την περασμένη Πέμπτη, με το 2-3 επί της ΤΣΣΚΑ στη Σόφια)…

https://www.youtube.com/watch?v=BYtWTTqX6no

Με άλλα λόγια, το “ασχημόπαπο” της Conference δεν αποκλείεται καθόλου να εξελιχθεί μετά τους νοκ άουτ γύρους του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, σε κανονικό κύκνο. Με 8 ομάδες που δε θα έχουν να ζηλέψουν κάτι από το Europa, π.χ. Με εξαίρεση τις πιθανές -νέες- εκπλήξεις.

Εκπλήξεις όμως, οι οποίες επίσης θα δίνουν μεγαλύτερη ομορφιά στην Conference. Mια διοργάνωση, που στην πρώτη της χρονιά, δείχνει να έχει όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει ελκυστικότατο κίνητρο για πάρα πολλές ομάδες της ηπείρου μας, στα χρόνια που θα έλθουν…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ