Είναι νωρίς να μιλήσω για την επόμενη μέρα. Η απογοήτευση είναι μεγάλη. Πρέπει να αντιδράσουμε. Να προετοιμαστούμε καλύτερα για τα πρώτα ματς του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ, του Λουτσέσκου δεν ήταν καθόλου έτοιμος. Στο πρώτο παιχνίδι επί βουλγαρικού εδάφους γνώρισε την ήττα με 2-0, υποδέχθηκε στην Τούμπα τη Λέφσκι Σόφιας κι ήρθε ισόπαλος, 1-1, και αποχαιρέτησε το  Europa Conference League.

Προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, αλλά η μετριότατη εμφάνιση του, όπως και στον αγώνα της Βουλγαρίας ήταν καταδικαστική. Κάπως έτσι οι «ασπρόμαυροι» αποχαιρέτησαν νωρίς νωρίς τις φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους.

Αυτό που πείραξε περισσότερο τον κόσμο ήταν οι κακές εμφανίσεις και στους δύο αγώνες, επί ενός κατώτερου αντιπάλου.

Μετά το τέλος του αγώνα αντιπροσωπεία οπαδών πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ στην Τούμπα και μίλησαν με παίχτες και Λουτσέσκου. Οι φίλαθλοι που είχαν απομείνει τους αποδοκίμαζαν και φώναζαν το γνωστό σύνθημα «Βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα…».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Λέφσκι μίλησε για την απογοήτευση που υπάρχει σε όλο τον ΠΑΟΚ από τον αποκλεισμό.

“Eίναι αλήθεια ότι μας κόστισε το αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Η διαθεσιμότητα των ποδοσφαιριστών ήταν πολύ μικρή στην προετοιμασία. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Ήξερα για αυτή την περίπτωση, την ένιωσα. Όταν αλλάζεις πολλούς παίκτες και φέρνεις αρκετούς νέους μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο

Πρέπει να αναλύσουμε τι γίνεται, να δώσουμε χρόνο και να δούμε μέρα με τη μέρα τι συμβαίνει, είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα. Κάποιοι μπορεί να μην καταλαβαίνετε την ανάλυση που κάνω, αλλά βλέπουμε καθημερινά τα δεδομένα και τα στοιχεία”.

Για τις επτά ευκαιρίες σε δύο παιχνίδια και τι θα άλλαζε για να είχε περισσότερες:

“Θα ήθελα τους Βιεϊρίνια, Λύρατζη και Μπίσεσβαρ σε αυτό το παιχνίδι περισσότερο. Αυτό που έλεγα στον βοηθό μου είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιριστές που ήταν εδώ και πέρσι, θα μας βοηθούσαν ευκολότερα στην προσαρμογή. Κάποια πράγματα τινάχτηκαν στον αέρα με παίκτες που ήρθαν πιο αργά αναφορικά με τη μετεγγραφή ή την ανανέωσή τους. Είχαμε καταστάσεις με τραυματισμούς και αρρώστιες οπότε τα πράγματα δεν λειτούργησαν όπως θέλαμε.

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, αν ψάχνετε κάποιον υπεύθυνο αυτός είμαι αποκλειστικά εγώ. Εγώ πρέπει να δώσω την αυτοπεποίθηση, να κάνω τους παίκτες να αισθανθούν δυνατοί, όταν κάνεις ανανέωση στην ομάδα, τότε υπάρχει πιθανότητα να συμβούν τέτοιες καταστάσεις, ενδεχομένως να ήταν ένα έξτρα αν παίζαμε αυτά τα παιχνίδια αργότερα όσον αφορά την προσαρμογή έχοντας ένα πιο πλήρες ρόστερ. Παρόλα αυτά όμως δεν θα πρέπει να ρίχνονται πυρά στους παίκτες”.

Για τα μόλις δύο σουτ στο πρώτο ημίχρονο κυνηγώντας την πρόκριση και αν πιστεύει ότι ο αποκλεισμός μπορεί να επηρεάσει την επόμενη μέρα:

“Δεν παίξαμε σαν ομάδα. Δεν πήραμε την πρωτοβουλία να φτάσουμε στις τελικές φάσεις. Δεν προετοιμάζουμε το παιχνίδι για να κάνουμε μόνο 2 τελικές προσπάθειες, απλώς δεν τα καταφέραμε σήμερα.

Είναι νωρίς να μιλήσω για την επόμενη μέρα. Η απογοήτευση είναι μεγάλη. Πρέπει να αντιδράσουμε. Να προετοιμαστούμε καλύτερα για τα πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Η κατάσταση αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να πηγαίνουμε βήμα – βήμα σε κάθε παιχνίδι. Θα λειτουργήσει υπέρ της ομάδας η κατάσταση αυτή”.

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει φέτος πρωταθλητισμό και τι όραμα μπορεί να δοθεί στον κόσμο:

“Eίναι δύσκολο να δίνουμε υποσχέσεις τη δεδομένη στιγμή, ο ΠΑΟΚ σαν ομάδα θα πολεμάει σε κάθε παιχνίδι για το αποτέλεσμα. Υπάρχει μία ομάδα που θα εξελιχθεί, η ομάδα δεν μπορεί να μείνει σε αυτή την κατάσταση, ήρθαν έξι καινούργιοι παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν στην κατάσταση που θέλουμε.

Ο κόσμος θα περιμένει τη δεδομένη στιγμή να παλεύουμε για τον τίτλο του πρωταθλήματος και το κύπελλο μιας και θα έχουμε ένα παιχνίδι τη βδομάδα. Εξαρτάται από μένα και όλους τους ανθρώπους γύρω μου να απορροφήσουμε την πίεση και να παλεύουμε για τη νίκη”.

Για τη χρησιμοποίηση του Νάρεϊ σήμερα στην κορυφή της επίθεσης και τις εκτελέσεις των κόρνερ:

“Είναι ικανός εκτελεστής και δεν προκαλεί έκπληξη, ανέλαβε τις εκτελέσεις από τη δεξιά πλευρά. Η χρησιμοποίηση του σαν επιθετικός έγινε καθώς δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής για να υποστηρίξει τον τρόπο παιχνιδιού μας, αρέσκεται να πηγαίνει στον χώρο παίζοντας ανάμεσα στις γραμμές και ήταν σε φόρμα.

Η άλλη επιλογή ήταν ο Κούτσιας όμως θεωρώ ότι δεν μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη ενός ματς για την πρόκριση, είχαμε την ίδια εικόνα και στο πρώτο παιχνίδι. Θα παίρνει συνεχώς εμπειρίες και θα μεγαλώνει ποιοτικά. Η άλλη επιλογή ήταν ο Τόμας αλλά δεν ήταν έτοιμος, δεν έχει μπει σε συνθήκες κανονικής προετοιμασίας οπότε δεν ήταν έτοιμος να υποστηρίξει το πλάνο μας”.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ