Το Europa Conference League σε νέο φορμάτ από τον κύκλο 2024-2027.

H UEFA αποφάσισε να μην κάνει μόνο αλλαγές στο Champions League αλλά και στις άλλες δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο Europa League αλλά και στο νεοσύστατο Europa Conference League θα έχουμε διαφοροποιήσεις.

Το νέο φορμάτ της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ενδιαφέρει άμεσα τις ελληνικές ομάδες, καθώς βάσει της 15ης θέσης της Ελλάδας στο UEFA ranking εκεί θα μπορούν να αγωνίζονται οι ομάδες της χώρας μας, εκτός αν αλλάξει κάτι συγκλονιστικό.

Στον τρέχοντα κύκλο 2021-2024 τα Champions League, Europa League και Europa Conference League αποτελούνται από οκτώ ομίλους που περιλαμβάνει τέσσερις ομάδες και η τελική φάση κάθε διοργάνωσης περιλαμβάνει 32 ομάδες. Εδώ είναι και η αλλαγή που σας προαναφέραμε. Συγκεκριμένα, στον επόμενο κύκλο 2024 -2027 οι τρεις διοργανώσεις θα έχουν έναν όμιλο, στον οποίο θα συμμετέχουν 36 ομάδες.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι πως θα σχηματίζονται τα ζευγάρια της επόμενης φάσης, αλλά το πιο πιθανό είναι πως θα γίνεται με κλήρωση. Επιπλέον  να αναφέρουμε πως σε αντίθεση με το Champions League και το Europa League που θα διεξάγονται 8 αγώνες, στο Europa Conference League θα διεξάγονται 6 αγώνες, τρεις εντός έδρας και τρεις εκτός έδρας.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ