Τι είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού εν όψει Γκενκ.

Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με την Γκενκ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (10/08, 22.00).

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο Βέλγιο μία εβδομάδα μετά, την Πέμπτη 17 Αυγούστου, με ώρα έναρξης 20.30.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μιλώντας πριν από το ματς, ανέφερε: «Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα συλλυπηθώ τους οικείους του θύματος.

Είμαι πολύ λυπημένος γιατί αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, η βία πρέπει να είναι μακριά από το ποδόσφαιρο και δεν έχει θέση σε αυτό.

Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες, όσον αφορά στην προετοιμασία δεν υπάρχει παγκοσμίως ομάδα στο 100% ετοιμότητας, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε και να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Η δική μας πρόθεση είναι να δείξουμε το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και να κάνουμε εμείς ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Φυσικά ο αντίπαλος φέρνει και τις δικές του συνθήκες, αλλά δεν έχει σημασία τι έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά τι θα συμβεί στον αυριανό αγώνα.

Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική στιγμή. Είναι το πρώτο επίσημο βήμα αύριο, το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τη θετική ενέργεια.

Να εκμεταλλευτούμε όλες τις συνθήκες για να ξεκινήσουμε με καλό τρόπο το επίσημο ματς.

Ο Βαλδάνο έλεγε ότι όταν όταν υπάρχουν απαιτήσεις χρειάζεται ταλέντο. Η ομάδα μας έχει αυτό το ταλέντο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Τις τελευταίες εβδομάδες μιλάνε αρκετά για την ιστορία του γηπέδου, αύριο όλη αυτή η όρεξη για μάχη θα θέλει να βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο και να φανεί από την πλευρά όλων των παικτών.

Εκτός από το ταλέντο να παίξουμε και με την ψυχή μας για το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα.

Η πρόκριση θα παιχτεί σε δύο παιχνίδια, θέλουμε να περάσουμε. Σε όλα τα παιχνίδια θέλουμε να δείξουμε πάθος και να είμαστε οι καλύτεροι.

Στόχος είναι πάντα να κερδίζουμε, είμαστε ο Ολυμπιακός.

Είμαστε αρκετά έξυπνοι για να ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε έναν καλό αντίπαλο, πρέπει να το δούμε σαν κίνητρο και να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο.

Πρέπει να είμαστε τόσο δυνατοί και αισιόδοξοι, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι η πρόκριση περνάει από πολλούς δρόμους, ακόμη και δύσκολους.

Χρειάζεται να έχεις επιτυχία να μην την έχει ο αντίπαλός σου και την κατάλληλη στιγμή να δείχνεις το κατάλληλο πρόσωπό σου.

Την επόμενη εβδομάδα παίζουν στο Καραϊσκάκη δύο αντίπαλοι για το Super Cup, αν σκεφτείς πώς πήραν τον ευρωπαϊκό τίτλο τους θα αντιληφθείς ότι πέρασαν από πολλές δυσκολίες.

Όταν παίζεις στην Ευρώπη πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα.

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τη δοσολογία της συνταγής. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε τη νίκη.

Αυτό που έχει σημασία είναι να δείξουμε προσωπικότητα και να δείξουμε στην πράξη αυτό που προσπαθούμε να αναπτύξουμε στην προετοιμασία.

Να είμαστε ευέλικτοι και πειθαρχημένοι τις στιγμές που πρέπει να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του αγώνα. Η επιτυχία και στις δύο περιοχές είναι σημαντική.

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου έχουμε πολλά εργαλεία για να γνωριζόμαστε καλά. Σημασία έχει η ημέρα των αγώνων να υπάρχει επιτυχία των παικτών στην απόδοσή τους.

Ο καθένας μπορεί να δει από την πλευρά του πλεονέκτημα ή μειονέκτημα σε κάποιες καταστάσεις.

Ας πούμε, η Γκενκ είναι πιο δεμένη από εμάς, γιατί εμείς είμαστε στην αρχή, εκείνη έχει επίσημα παιχνίδια.

Αυτά όμως δεν έχουν σημασία, θέλουμε αύριο να είμαστε αποτελεσματικοί στην προετοιμασία που έχουμε κάνει.

Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη, παίζουμε σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι η Γκενκ έχει αποκλειστεί, αλλά τουλάχιστον ότι είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η διοργάνωση είναι όμορφη, γιατί όλοι οι αντίπαλοι είναι δυνατοί.

Ο Ινμπόμ Χουάνγκ είναι διαθέσιμος, όμως όχι μόνο για την περίπτωση του Χουάνγκ, αλλά πολλοί παίκτες δεν είναι έτοιμοι να παίξουν όλα τα λεπτά.

Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι δίνουμε σημασία στους 11 βασικούς, αλλά τα παιχνίδια τα κερδίζουν όλοι και αυτοί που έρχονται ή είναι στον πάγκο ή ακόμη και η κερκίδα.

Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι, δίνω σημασία στη διαχείριση του αγώνα. Σημαντικοί είναι όλοι οι παίκτες, όσα λεπτά και να παίζουν.

Πραγματικά, το θεωρώ σημαντικό ότι η Σεβίλλη θα παίξω εδώ στο γήπεδο αυτό. Είμαι συνδεδεμένος με την ομάδα. Δεν θα μπορέσω καν να το δω αυτό.

Δεν έχω στο μυαλό μου τη Σεβίλλη, αλλά τον Ολυμπιακό. Από τότε που έχω δει αυτό το κόκκινο γήπεδο, μου έχει ξυπνήσει μνήμες, αλλά είμαι συγκεντρωμένος να τα δώσω όλα στον Ολυμπιακό».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ