Η φανέλα με την οποία η Εθνική Ιταλίας και η γερμανική εταιρεία χωρίζουν τους δρόμους τους από το Γενάρη είναι μια σπουδή σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε. Αν πουλήσει καλά θα... γλυκάνει λίγο το "διαζύγιο", που η εταιρεία ήλπιζε να έληγε με την ομάδα και στο Μουντιάλ του Κατάρ. Αλλά...

Σκουάντρα Ατζούρα: Το πιο… μπλε αντίο της στην Puma! Πολλά σου έρχονται στο μυαλό όταν πεις “Ιταλία”. Σίγουρα πίτσα και μακαρονάδες. Αλλά και σπουδαία αρχαία ιστορία. Και υπέροχα μνημεία. Και ποδόσφαιρο, ασφαλώς. Αλλά, στα σύγχρονα χρόνια τουλάχιστον, οπωσδήποτε θα σου έλθει στο μυαλό και το ντιζάιν!

Οι Ιταλοί έχουν πάει το ντιζάιν σε άλλο επίπεδο σε κάθε τι. Από τα logos των ομάδων που λέγαμε τις προάλλες, έως και το πιο απλό αμπαλάζ για ένα δωράκι από κάποιο κατάστημα, οι Ιταλοί δίνουν τεράστια σημασία στην εμφάνιση. Το κάθε τι θέλουν να είναι και όμορφο, εκτός από, π.χ., λειτουργικό ή χρήσιμο.

Η Εθνική Ομάδα της χώρας δε θα μπορούσε να μένει μακριά από μια τέτοια παράδοση. Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, από το 2003, η Σκουάντρα Ατζούρα είχε συμφωνία με την Puma. Και κατά καιρούς αυτή η συνεργασία έδωσε στους ποδοσφαιρόφιλους σε όλον τον πλανήτη πολύ ωραίες εμφανίσεις, που πούλησαν σα ζεστά ψωμάκια. (Άντε, ζεστές πιτσούλες, αν θέλετε).

Παγκόσμιο και EURO με την Puma, αλλά… το χρήμα είναι χρήμα

Αλλά και αγωνιστικά, με το λογότυπο της Puma στο στήθος πανηγύρισε η ομάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, όπως και το περυσινό EURO 2020 -που λόγω πανδημίας έγινε το 2021. Οι καιροί είναι γενικώς δύσκολοι, ωστόσο. Και γι’ αυτό η Ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε πριν από μερικούς μήνες, ότι η συμφωνία με την Puma υστερεί κατά πολύ από την πρόταση της Adidas.

Η μεγάλη αντίπαλος της εταιρείας με σήμα το αιλουροειδές πρόσφερε στην Ομοσπονδία συμβόλαιο που θα φτάσει τα 35.000.000 ευρώ το χρόνο, ενώ αυτό με την Puma είναι στα 22. Έτσι οι δύο πλευρές χωρίζουν τους δρόμους τους από τον Ιανουάριο του 2023. Θα είναι ένα πικρό αντίο για την εταιρεία που στο “τσακ” είδε της ομάδα “της” να χάνει και το Μουντιάλ του Κατάρ.


Παρά ταύτα, η τελευταία φανέλα που βγάζει για τη Σκουάντρα Ατζούρα είναι μια θαυμάσια σπουδή σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε που τραβάει το μάτι και είναι, γενικά, εντυπωσιακή. Είναι ένα “αριβεντέρτσι” που τίμησε και ο Τζιόρτζιο Κιελίνι, παρότι αποχωρεί από την Εθνική, ο κατά κόσμον Χόρχε Λουίς Φρέλο Φίλιο, γνωστός ως Ζορζίνιο. Αυτή η εμφάνιση είναι για τα εντός έδρας παιχνίδια. Κι επειδή έχει και μια ιστορική, πλέον, σημασία, η Puma ελπίζει ότι θα… γλυκάνει λίγο το “διαζύγιο” με καλές πωλήσεις…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για EURO

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ