Άντονι: Ο… Άδωνις της ντρίπλας -και, πλέον και του γκολ! Σε ενάμιση μήνα, στις 24 Φεβρουαρίου, ο ‘Αντονι Ματέους ντος Σάντος θα κλείσει τα 22 του χρόνια. Μια μέρα πριν από τα γενέθλιά του, το 2020, υπέγραφε στον Άγιαξ. Το ποσό δεν ήταν μικρό, για να φύγει από τη Σάο Πάολο. Ειδικά για παίκτη της […]

Άντονι: Ο… Άδωνις της ντρίπλας -και, πλέον και του γκολ! Σε ενάμιση μήνα, στις 24 Φεβρουαρίου, ο ‘Αντονι Ματέους ντος Σάντος θα κλείσει τα 22 του χρόνια. Μια μέρα πριν από τα γενέθλιά του, το 2020, υπέγραφε στον Άγιαξ. Το ποσό δεν ήταν μικρό, για να φύγει από τη Σάο Πάολο. Ειδικά για παίκτη της ηλικίας του από τη Βραζιλία, ήταν πολύ σημαντικό. Σχεδόν 15.000.000 ευρώ, που υπό όρους μπορούν να φτάσουν πάνω από 20.

Δυο χρόνια μετά οι σκάουτ του Αίαντα αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι είναι εξίσου καλοί στο να εντοπίζουν νέους παίκτες με -πολύ- μέλλον, όσο ικανή είναι και η Ακαδημία της ομάδας να παράγει τέτοιους. Ο Άντονι θα μπορούσε να είναι ένας από τους -δεκάδες κάθε χρόνο- 20χρονους Βραζιλιάνους που μοιάζουν να κάνουν τη μπάλα ό,τι θέλουν. Στη Βραζιλία. Αλλά στην Ευρώπη, μόλις έρχονται, “χάνονται”.

Το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό σε απαιτήσεις. Ένας παίκτης με την τεχνική δεξιότητα του Άντονι, θα βρίσκει πάντοτε θέση σε κάποια ομάδα. Έστω και μόνο επειδή μπορεί να ξεσηκώσει τον κόσμο. Να προσφέρει δυο τρεις στιγμές σε κάθε παιχνίδι που θα κάνουν το θεατή να πει: “Όχι, ρε φίλε. Τι έκανε το άτομο;”. Τέτοιες στιγμές είχε ήδη δείξει ο μικρός με τη Σάο Πάολο, στην οποία πήγε σε ηλικία 10 ετών και έπαιξε με την πρώτη ομάδα στα 18,5 του.

Ενας “ζογκλέρ” που του έλειπε το γκολ…

Ο Άντονι έβγαζε μάτια με το “ζογκλεριλίκι” του στη Σάο Πάολο. Αλλά του έλειπε η ουσία. Το γκολ, που δε γίνεται να μη συνοδευει έναν εξτρέμ. Όχι εάν πρόκειται να παίξει στην Ευρώπη. ΟΚ. Η Eredivisie δεν είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην ήπειρό μας. Αλλά ο Άγιαξ παίζει και στην Ευρώπη. Και, ως ομάδα, πρακτικώς “ζει” απ’ αυτό. Από το να αναδεικνύει παίκτες και να τους μοσχοπουλάει.

Και γι’ αυτό αποδείχθηκε ότι ήξερε τι έκανε και με τον Άντονι. Από τα μόλις 6 γκολ σε 52 συνολικά ματς με τη Σάο Πάολο, στο… “πανεπιστήμιο” του Άγιαξ, ο Βραζιλιάνος πέτυχε πέρυσι 10 σε 46 εμφανίσεις σε Ολλανδια και Ευρώπη. Και εφέτος έχει ήδη 6 (και μία ασίστ) σε 14 ματς στο πρωτάθλημα κι άλλα δύο σε 5 ευρωπαϊκές εμφανίσεις!

Είναι πια ένας αρτίστας, όχι ένας απλός ζογκλέρ. Ακόμη σ’ αφήνει με το στόμα ανοιχτό για την ικανότητά του να περνάει και… ένα και δύο και τρία και τέσσερα, άμα λάχει, παιδιά που θα βρει μπροστά του. Δεν εντυπωσιάζει όμως μόνο μ’ αυτό. Σκοράρει κιόλας. Ο Τούχελ τον έχει ήδη στα υπόψιν του για την Τσέλσι, λένε τα ρεπορτάζ. Όχι άδικα…

Πρότυπο ποδοσφαιρικό σχολείο -και… οικονομική σχολή!

Ο Άγιαξ δε βιάζεται, ωστόσο. Είπαμε. Το ολλανδικό πρωτάθλημα δεν είναι δα και Πρέμιερ. Όμως ο “Αίαντας” έχει πετύχει 56 γκολ ως τώρα και ο Άντονι είναι τρίτος σκόρερ του -πίσω από τον Αλέ (12 και 4 ασίστ) και τον Τάντιτς (7 και… 11 -!- ασίστ). Όλα δείχνουν ότι το πρότυπο ποδοσφαιρικό  σχολείο της ομάδας θα λειτουργήσει για άλλη μια φορά και ως πρότυπη… οικονομική σχολή.

Ο Βραζιλιάνος ολοκληρώθηκε ως παίκτης στο Άμστερνταμ και ετοιμάζεται να προσφέρει και ουσία, αλλά, προσεχώς και μπόλικο χρήμα στα ταμεία της ομάδας. Έχει βάλει πλώρη να γίνει ο νέος Χακίμ Ζιγέχ, τον οποίο αντικατέστησε στον Άγιαξ. Η ομάδα ξόδεψε 11.000.000 για να πάρει τον Ζιγέχ, στα 23,5 του από την Τβέντε, το 2016. Τον… “σπούδασε” και τον απογείωσε. Πήρε νταμπλ και έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα μαζί του. Και τον Γενάρη του ’20 τον πούλησε στην Τσέλσι για σχεδόν 50.000.000 ευρώ. Ο Άντονι, παίρνει σειρά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eredivisie

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άγιαξ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ