Δύσκολα θα την βγάλουν καθαρή οι 12 ομάδες της ESL, με τον Αλεξάντερ Τσεφέριν επιπλέον να έχει υψηλά κέρδη, εν μέσω της πανδημίας! Ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, μίλησε στην Mail On Sunday αναλύοντας όλες του τις σκέψεις. Δεν μπορούσε και να μην αναφερθεί στο μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών. Σε εκείνο με τη […]

Δύσκολα θα την βγάλουν καθαρή οι 12 ομάδες της ESL, με τον Αλεξάντερ Τσεφέριν επιπλέον να έχει υψηλά κέρδη, εν μέσω της πανδημίας!

Ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, μίλησε στην Mail On Sunday αναλύοντας όλες του τις σκέψεις. Δεν μπορούσε και να μην αναφερθεί στο μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών. Σε εκείνο με τη νέα κλειστή λίγκα των ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά: «Δε γίνεται να έρχεσαι με τα δισεκατομμύρια και να διαλύεις την παράδοση του αθλήματος. Δεν είναι όλα για ξεπούλημα…». Με τον Πρόεδρο της UEFA να σκέφτεται έντονα το ενδεχόμενο κατάργησης των δύο έξτρα θέσεων, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο Champions League βάσει του ιστορικού των ομάδων στη διοργάνωση. Καθώς, με αυτόν τον τρόπο οι μεγάλες ομάδες της Αγγλίας (Big-6) είχαν από ένα «εισιτήριο».

Επίσης, σχολίασε σχετικά με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, λέγοντας πως θα λάβουν τις αυστηρότερες ποινές. Είπε πως «απειλούνται με αποκλεισμό από το επόμενο Champions League».

Τέλος, δεν μπορούσε και να μην αναφερθεί και στη νέα εκδοχή του Champions League. Τόνισε πως: «Οι παίκτες και οι προπονητές ζητούν λιγότερα παιχνίδια. Μπορεί να γίνει αυτό, όμως θα μειωθούν κι οι απολαβές τους, ώστε να γίνει απόλυτη προσαρμογή στα δεδομένα…
Δε γίνεται να παίζεις λιγότερα και κάθε φορά να λαμβάνεις περισσότερα χρήματα…».

Έσοδα παρά την πανδημία για τον Πρόεδρο της UEFA!

Σύμφωνα με την έκθεση της UEFA, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη (22/4), ο Αλεξάντερ Τσεφέριν είχε υψηλά κέρδη.

Είχε έσοδα πάνω από 450.000 ευρώ, παρά την πανδημία, κατά τη σεζόν 2019-20. Μάλιστα, για τη σεζόν αυτή, έλαβε αποζημίωση 2.421.539 ελβετικών φράγκων.

Ο Σλοβένος αξιωματούχος, από το 2016 που ανέλαβε την Προεδρία έχει συγκεντρώσει 6.7 εκατ. ευρώ!

Βέβαια, δεν είναι υπεύθυνος εκείνος για τον μισθό του, όσο η Επιτροπή Αποζημιώσεων. Ενώ το ποσό που έλαβε κατά τη σεζόν 2019-20 είχε εγκριθεί πριν την πανδημία.

Ο Αλεξάντερ Τσεφέριν με τη σειρά του, είχε προτείνει για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2020, να γίνει εθελοντική μείωση μισθού. Μια μείωση της τάξης του 20% για τα ανώτερα διοικητικά στελέχη της UEFA.

Τέλος, η πανδημία «τσάκισε» και τα έσοδα της UEFA, τα οποία είχαν μείωση κατά 21%. Ανήλθαν δηλαδή σε 3,083 δις ευρώ!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ