Εγραψε ιστορία! Η Αυστρία επικράτησε 3-1 των Σκοπίων για τον 3ο όμιλο και πέτυχε την πρώτη της νίκησε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ηταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε νίκη σε έξι ματς της διοργάνωσης, ωστόσο με μπροστάρη τον Αρναούτοβιτς έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης. Οι Αυστριακοί πίεσαν, εκμεταλλεύθηκαν το μομέντουμ. Και στο 22′ πλησίασαν σε ένα […]

Εγραψε ιστορία! Η Αυστρία επικράτησε 3-1 των Σκοπίων για τον 3ο όμιλο και πέτυχε την πρώτη της νίκησε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ηταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε νίκη σε έξι ματς της διοργάνωσης, ωστόσο με μπροστάρη τον Αρναούτοβιτς έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης.

Οι Αυστριακοί πίεσαν, εκμεταλλεύθηκαν το μομέντουμ. Και στο 22′ πλησίασαν σε ένα δεύτερο γκολ. Αλλά ο Κάλαϊτζιτς δεν πρόλαβε να πλασάρει ιδανικά!

Η ομάδα του Αγγελόφσκι ανέβασε ρυθμό μετά το 25′, έδειξε διάθεση και στην μοναδική της φάση κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα!

Σκόρερ; Ποιος άλλος από τον… legend Γκόραν Πάντεφ! Ο Αλιόσκι έκανε την πάσα, ο Χιντερέγκερ και ο Μπάχμαν μπερδεύτηκαν και ο Πάντεφ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1. Ετσι, πέρασε στην ιστορία, αφού ήταν το πρώτο της ομάδας του στο ΕURO. Ενώ έγινε ο δεύτερος γηραιότερος μετά τον Ίβιτσα Βάστιτς που πετυχαίνει τέρμα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μετά την ισοφάριση τα Σκόπια έδειξαν  διάθεση να πιέσουν, χωρίς όμως να βρει μια μεγάλη ευκαιρία.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη.

Η Αυστρία πιο δυνατά στο ματς, αλλά απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των αντιπάλων δε βρήκε χώρους. Αντίθετα,τα Σκόπια προσπάθησαν να απειλήσουν  με αντεπιθέσεις και στο 63’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Νικόλοφ βγήκε απέναντι από τον Μπάχμαν, όμως νικήθηκε, με τον Πάντεφ στη συνέχεια να πλασάρει άουτ. Αρναούτοβιτς και Γκρέγκοριτς μπήκαν στο ματς, έδωσαν κίνηση και σε συνδυασμό με τη «μετάθεση» του Αλάμπα στα χαφ, η Αυστρία έγινε πιο επικίνδυνη. Η πίεση στο κέντρο έγινε εντονότερη και η λύτρωση ήρθε στο 78’!

Ο Αλάμπα έκανε την σέντρα και ο Γκρέγκοριτς με ιδανικό τρόπο πέτυχε το 2-1. Τα Σκόπια βγήκαν μπροστά, τα κενά στα μετόπισθεν ήταν πολλά και στο 89’ η Αυστρία σφράγισε το τρίποντο. Ο Αρναούτοβιτς πέρασε τον Ντιμιτρόφσκι, διαμόρφωσε το 3-1 και έγραψε το όνομά του σε μια ιστορική επιτυχία, στην πρώτη νίκη της ομάδας του σε ΕURO.

Ο ιδιαίτερος πανηγυρισμός για τον Έρικσεν
Δεν έλειψαν και τα νεύρα…
Δείτε τα απολαυστικά highlights της αναμέτρησης

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για EURO

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ