Το Champions League μας χαιρετάει και από το 2024 η UEFA ξεκινάει το Super Champions και έτσι προσπαθεί να βάλει στοπ στις σκέψεις για την δημιουργία της κλειστής λίγκας European Super League. Πολλές οι αλλαγές και ας δούμε την νέα διοργάνωση που θα μας συντροφεύει τα βράδια μας. Εδώ και χρόνια ψήνεται η δημιουργία μιας […]

Το Champions League μας χαιρετάει και από το 2024 η UEFA ξεκινάει το Super Champions και έτσι προσπαθεί να βάλει στοπ στις σκέψεις για την δημιουργία της κλειστής λίγκας European Super League. Πολλές οι αλλαγές και ας δούμε την νέα διοργάνωση που θα μας συντροφεύει τα βράδια μας.

Εδώ και χρόνια ψήνεται η δημιουργία μιας κλειστής λίγκας στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με συμμετοχή των μεγαλύτερων ομάδων, και με στόχο να σκουπίσουν όλο το χρήμα. Και οι μικρότερες ομάδες; Δεν βαριέσαι ρε αδερφέ. Εμείς να πάρουμε το χρήμα και τα άλλα ας τα λύσουν μόνοι τους. Από την άλλη η ΟΥΕΦΑ προσπαθεί να κάνει το Τσάμπιονς λιγκ ακόμα πιο κερδοφόρο, μπας και σταματήσει αυτές τις σκέψεις, που πλέον έχουν μπει στο στάδιο σχεδιασμού. 

Το νέο (SUPER) Champions League 2024

Το SkySports έγραψε ότι η ESL θα ξεκινήσει από το 2022. Δύσκολο φαίνεται να οργανωθεί τόσο γρήγορα μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, αν και ο στόχος όπως φαίνεται είναι να προλάβουν την αναδιάρθρωση του Champions League, η οποία οριοθετείται το 2024. Ένα σχέδιο της UEFA που είδε το φως της δημοσιότητας πέρσι (αλλά βρήκε αντίθετες όλες τις εθνικές λίγκες) αφορούσε μια κατηγορία ελίτ 32 ομάδων, σε μια δομή που συμπεριλαμβάνει 64 κλαμπ, χωρισμένες σε Champions League και Europa League. Μην ξεχνάμε ότι ήδη έχει ετοιμαστεί το Europa Conference League..

Πόσο πιθανό είναι να δούμε την Ευρωλίγκα στο ποδόσφαιρο (με περισσότερα χρήματα, ωστόσο, και χωρίς… Τζόρντι Μπερτομέου, θα πρόσθετε ένας κακεντρεχής); Το δημοσίευμα του SkySports μπορεί να μην είναι τυχαίο, η συμμετοχή των αμερικανοκίνητων Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι πολύ σημαντική (η προσέγγιση των ιδιοκτητών τους δείχνει ξεκάθαρα το μοντέλο του επαγγελματικού αθλητισμού που ακολουθείται στις ΗΠΑ), ωστόσο μέχρι να (κι αν ποτέ) φτάσουμε στη European Super League, θα πρέπει να διανύσουμε πολύ δρόμο και να ξεπεράσουμε δεκάδες εμπόδια.

Σίγουρα, όμως, τα ισχυρά κλαμπ πιέζουν διαρκώς για περισσότερα έσοδα. Ειδικά τώρα, που χάνουν χρήμα. Κι αν οι μικροί υποφέρουν περισσότερο; Εδώ μπορεί εύκολα κανείς να απαντήσει “είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε”.

Super Champions League 2024 : Η αντίδραση της UEFA στην «κλειστή» ευρωπαϊκή Super League - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Super Champions League 2024 τι είναι;

Super Champions

Με τις φήμες πως αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι σχεδιάζουν τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League, η UEFA κάνει ρελάνς με το SuperChampions.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «AS», η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία υπό τις ευλογίες του προέδρου Αλεξάντερ Τσέφεριν, θα συνεργαστεί με πέντε συλλόγους, που εκπροσωπούν την ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων): Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φενερμπαχτσέ και Παρί ΣΖ.

Στην task force της UEFA συμμετέχει και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης μαζί με τους δύο από τους αντιπροέδρους της UEFA, τον Ισπανό Λουίς Ρουμπιάλες και τον Πορτογάλο Φερνάντο Γκόμεζ όπως και ο Άγγλος ταμίας της UEFA, Ντέιβιντ Γκιλ.

Οι δυο πλευρές εξετάζουν τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας με τη συμμετοχή της UEFA και των συλλόγων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «έχουν γίνει εργασίες για ένα εννεαετές έργο κατά την περίοδο μεταξύ 2024 και 2033, και αν συμφωνήσουν όλα τα μέρη, η έναρξη του SuperChampions θα μπορούσε να παρουσιαστεί το 2022 ή το 2023. Η νέα διοργάνωση έχει την έγκριση της FIFA».

Σε πρώτη φάση γίνονται διεργασίες σχετικά με τη δομή της διοργάνωσης, το καλεντάρι και φυσικά την κατανομή των πόρων.

Σε ό,τι αφορά το καλεντάρι, θα γίνει σύσταση οι αγώνες του Κυπέλλου να μειωθούν σε  τέσσερις ή πέντε ημερομηνίες και τα εγχώρια πρωταθλήματα πρέπει κατά προτίμηση να αποτελούνται από 16 ομάδες ή το πολύ 18.

Η σχέση του Ολυμπιακού

Ο  Ολυμπιακός αν δεν είναι στην πρώτη φάση, 18 θα μπει στην φάση των 24. Η εν γένει παρουσία του τα τελευταία 20 χρόνια, τον έχει φέρει στα ψηλά επίπεδα του διεθνούς ποδοσφαίρου. Όμως θα δοθεί μάχη με τον  Άγιαξ, ο οποίος παραμένει ισχυρή δύναμη. Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν είναι στην πρώτη φάση των 18 συλλόγων θα είναι σίγουρα σε αυτή των 24.

Οι 18 ομάδες της πρώτης φάσης θα είναι οι:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λίβερπουλ

Μάντσεστερ Σίτυ

Τσέλσι ή Άρσεναλ

Τότεναμ

Ρεάλ Μαδρίτης

Μπαρσελόνα,

Ατλέτικο Μαδρίτης

Ιντερ

Μίλαν

Γιουβέντους,

Ρόμα

Μπάγερν

Ντόρτμουντ

Παρί Ζερμέν

Λιόν

Πόρτο

Αγιαξ ή Ολυμπιακός

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ