Η χρονική διάρκεια της ποινής του διεθνούς πάουερ φόργουορντ-σέντερ για την υπόθεση ντόπινγκ του περασμένου Μαρτίου είναι το "κλειδί" των εξελίξεων για το μέλλον του στην Ελλάδα. Που μπορεί να έχει... δύο προορισμούς!

“Καρτέρι” των “αιωνίων” για τον Ντίνο Μήτογλου! Μετά από τέσσερα χρόνια και έξι τίτλους με τον “εξάστερο”, ο διεθνής πάουερ φόργουορντ, που, όμως, παίζει άνετα και σέντερ, έφυγε στις 25 Ιουνίου πέρυσι για την Ολίμπια Μιλάνο. Εφέτος το Μάρτιο όμως, σε έλεγχο ντόπινγκ μετά από το ματς με… τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, βρέθηκε θετικός. Και από τις 29 Μαρτίου είναι εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του Μιλάνου.


Η ιταλική ομάδα περιμένει, όπως και ο παίκτης, την ποινή που θα ανακοινώσει η WADA για τον Μήτογλου. Και συγκεκριμένα, τη χρονική διάρκεια που θα τον αφήσει εκτός παρκέ. Η Ολίμπια, ωστόσο… δεν είναι η μόνη που περιμένει. Με τις σχέσεις του παίκτη με τον Μιλανέζικο σύλλογο να μην είναι πια και στο καλύτερο δυνατό σημείο, ο Μήτογλου καλοβλέπει μια επιστροφή του στην Ελλάδα. Και το ίδιο κάνει, φυσικά, πρωτίστως και ο Παναθηναϊκός.

Οι “πράσινοι¨ τον θέλουν πολύ, ειδικά αν φύγει ο Παπαγιάννης!

Οι “πράσινοι” θέλουν πολύ να συνεργαστούν ξανά με τον διεθνή παίκτη που ήταν κεντρικός πρωταγωνιστής στα τέσσερα πρωταθλήματα και τα δύο Κύπελλα από το 2017 έως και πέρυσι το καλοκαίρι. Και το θέλουν ακόμη περισσότερο εάν επαληθευθεί ότι οι Μιλγουόκι Μπακς σκέφτονται σοβαρά να ενεργοποιήσουν το NBA buy-out των 4.000.000 ευρώ που έχει στο συμβόλαιό του με την ομάδα ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Ο Μήτογλου, όμως, δεν είναι στη λίστα μόνο του Παναθηναϊκού. Και ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον παίκτη και μάλιστα… διπλό. Το ένα είναι, φυσικά, καθαρά αγωνιστικό. Ο παίκτης ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια και στα καθήκοντά του στην περιφέρεια και κάτω απ’ τη ρακέτα. Εξαιρετικά αθλητικός, με μπόι 210 εκατοστά και στα 26 του (τα έκλεισε στις 11 Ιουνίου) είναι ένας από τους πιο πλήρεις ψηλούς στην Ευρώπη.

Δυνατά στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός… για δύο λόγους

Ο Ολυμπιακός, όμως, θα μπει πολύ γερά στο παιχνίδι της απόκτησής του και για λόγους “πρεστίζ”. Οι “πράσινοι” θεωρούν ότι το παρελθόν τους με τον Μήτογλου -που έχει προσιτό κασέ- τους δίνει προβάδισμα. Και οι “ερυθρόλευκοι” θα ήθελαν να κερδίσουν μια τέτοια, εκτός παρκέ, “μάχη” με τον αιώνιο αντίπαλό τους πριν καν το πρώτο τζάμπολ της νέας σεζόν. Φυσικά όμως και για τον Ολυμπιακό ισχύει ό,τι και για τους “πράσινους”. Κι αυτό, είπαμε, είναι η διάρκεια της ποινής του Μήτογλου που θα ανακοινώσει η WADA.

Όποτε κι αν γίνει αυτό -και πολλές φορές αργεί το βέβαιο είναι ότι θα μετράει από την ημέρα που έγινε ο έλεγχος, όχι από την ημέρα που θα γίνει γνωστή η ποινή. Αν είναι η μικρότερη δυνατή, 6 μήνες, ο Μήτογλου επιστρέφει στην αγωνιστική δράση στις 4 Σεπτεμβρίου, δηλαδή. Και σε τέτοια περίπτωση η… αναμέτρηση των “αιωνίων” θα ξεκινήσει άμεσα και θα είναι δυνατή, για την απόκτησή του. Αν ωστόσο η ποινή είναι διάρκειας 1-2 ετών, τα πράγματα αλλάζουν.

Στην περίπτωση 2ετούς αποκλεισμού, αυτονόητο είναι ότι οι “αιώνιοι” θα αποσύρουν το ενδιαφέρον τους. Αν ωστόσο η ποινή είναι 1 χρόνος, μέχρι του χρόνου το Μάρτιο, δηλαδή, κανείς δεν ξέρει τι θα κάνουν τα επιτελεία των ομάδων. Η προσθήκη του Μήτογλου σε οποιοδήποτε από τα δύο ρόστερ, τους προσθέτει επιθετική και αμυντική ποιότητα, αλλά και physicality. Και ο Μάρτιος είναι ο μήνας που κρίνει πολλά και στην Ελλάδα και στην Ευρωλίγκα. Εις αναμονήν της WADA, λοιπόν… για να δούμε τι θα δούμε!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ