Ένα ερώτημα που συχνά ταλανίζει αρκετούς είναι το αν ένας αθλητής πυγμαχίας μπορεί να επιβιώσει, καθώς και πόσα χρήματα μπορεί να βγάζει… Σίγουρα, το παραπάνω ερώτημα θα έχει απασχολήσει αρκετούς. Όμως, η απάντηση δεν είναι μία και μοναδική. Είναι αρκετά περίπλοκη, κι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν εξαρτάται μονάχα από το ταλέντο ενός αθλητή. Οι […]

Ένα ερώτημα που συχνά ταλανίζει αρκετούς είναι το αν ένας αθλητής πυγμαχίας μπορεί να επιβιώσει, καθώς και πόσα χρήματα μπορεί να βγάζει…

Σίγουρα, το παραπάνω ερώτημα θα έχει απασχολήσει αρκετούς. Όμως, η απάντηση δεν είναι μία και μοναδική. Είναι αρκετά περίπλοκη, κι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν εξαρτάται μονάχα από το ταλέντο ενός αθλητή.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τα έσοδα ενός πυγμάχου είναι ενδεχομένως, οι συμφωνίες που κάνει με τον κάθε διοργανωτή. Όπως επίσης και τα ποσοστά που λαμβάνει ο μάνατζερ, καθώς και η δημοτικότητα του κάθε αθλητή. Κάτι πάρα πολύ σημαντικό…

Το αν είναι καλός μαχητής ή όχι, δε σημαίνει πως θα λαμβάνει και τα ανάλογα χρήματα. Όλο το… ζουμί βρίσκεται στη δημοτικότητα. Αν το κοινό ενδιαφέρεται, ο μαχητής θα επιβιώσει στο σπορ!

Ο μέσος μισθός ενός επαγγελματία, σε μια προηγμένη πυγμαχική χώρα, φτάνει τα 50.000 δολάρια! Μόλις το 1% των επαγγελματιών κερδίσει τον χρόνο περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια! Το 10% κερδίζει 20.000 ευρώ ετησίως!

Ο ανυπέρβλητος Μοχάμεντ Άλι έδωσε πολλές μάχες εκτός ρίνγκ, ώστε σήμερα να έχουν δικαιώματα οι πυγμάχοι μέσω του «Ali Act». Έτσι, πολλοί μποξέρ βγάζουν χρήματα με πολλούς τρόπους.

Ένας εκ των τρόπων είναι οι χορηγίες μεγάλων εταιρειών προς τους πυγμάχους. Καθώς επίσης και οι προωθήσεις προϊόντων στο διαδίκτυο και τους αγώνες.

Ένας πυγμάχος μπορεί να δώσει περίπου 7 αγώνες τον χρόνο. Ενώ ο χρόνος που μεσολαβεί από τον έναν αγώνα στον άλλον, δίνει τη δυνατότητα στον αθλητή, να ασχοληθεί με το πώς θα βγάλει χρήματα από υποστηρικτές!

Μάλιστα, οι top class αθλητές αγωνίζονται δύο φορές τον χρόνο, όμως… βγάζουν εκατομμύρια!

Στις διαπραγματεύσεις, συνήθως ο ένας εκ των δύο αθλητών, έχει και… το πάνω χέρι! Εκείνος δηλαδή θα βγάλει τα περισσότερα. Όταν βέβαια ο αγώνας ολοκληρωθεί, οι μαχητές καλούνται να πληρώσουν την ομάδα τους, τους φυσικοθεραπευτές, τους φόρους και ό,τι άλλο προκύψει, με αυτά τα χρήματα.

Βέβαια, σε αυτό το σημείο να τονιστεί πως πολλοί μαχητές κάνουν και… δεύτερες δουλειές, ώστε να συμπληρωθεί το εισόδημά τους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων πυγμάχων για το 2020:

Tyson Fury: $26 million

Mike Tyson: $10 million

Canelo Alvarez: $35 million

Anthony Joshua: $10 million

Vasyl Lomachenko: $3,5 million.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πυγμαχία

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ