Μετά τον ΠΑΟ, το βράδυ της Παρασκευής ρίχνεται στην μάχη της Ευρωλίγκας και η έτερη ελληνική ομάδα ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει στις 21:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την εξαιρετική και σκληροτράχηλη ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι. Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς Η ομάδα της Μπάγερν αποτελεί την φετινή έκπληξη της διοργάνωσης και οι όποιες προσπάθειες των […]

Μετά τον ΠΑΟ, το βράδυ της Παρασκευής ρίχνεται στην μάχη της Ευρωλίγκας και η έτερη ελληνική ομάδα ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει στις 21:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την εξαιρετική και σκληροτράχηλη ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι.

Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς

Η ομάδα της Μπάγερν αποτελεί την φετινή έκπληξη της διοργάνωσης και οι όποιες προσπάθειες των απανταχού μπασκετικών φιλάθλων να προβούν σε προβλέψεις μάλλον θα είναι άστοχες και ατυχείς. Οι Γερμανοί έκαναν Πρωτοχρονιά στην 4η θέση της Βαθμολογίας και τα αποτελέσματα τους απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες μόνο τυχαία δεν ήταν.

Χίμκι-Ολυμπιακός 88-105: Τα highlights (video) – RedNews – Οι ερυθρόλευκες ειδήσεις

Το να μιλήσουμε για τύχη θα ήταν ασέβεια, μην πω και ιεροσυλία για τους Βαυαρούς. Είναι ομάδα εξαιρετικά καλοδουλεμένη και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην απίστευτη αμυντική λειτουργία της. Παίζει σκληρά στα όρια του φάουλ σε κάθε επαφή και δεν διστάζει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της να συγκεντρώνει φάουλ από πολύ νωρίς σε κάθε δεκάλεπτο. Όπως φώναζε και ο κόουτς Γιαννάκης στους δικούς του παίκτες: “Ένα χέρι πάντα πάνω στην μπάλα” Το ίδιο εφαρμόζει άριστα και ο Ιταλός πρώην ομοσπονδιακός προπονητής. Άμυνα μέχρι τέλους. Αυτή η νοοτροπία άλλωστε χτίζει τις ομάδες-νικητές και δίνει τρόπαια. Πρώτα εμείς οι Έλληνες το ξέρουμε αυτό.

Φυσικά και από την πλευρά τους ο κόουτς Μπαρτζώκας αυτό θέτει πάντα ως προτεραιότητα. Σωστή άμυνα! Δεν έχει λειτουργήσει σε όλα τα παιχνίδια βέβαια, όμως, θέλει χρόνο. Ναι, μην βρίζετε Ελληναράδες μου. Θέλει χρόνο ο Μπαρτζώκας για να πάει τον Ολυμπιακό ένα επίπεδο πάνω, δηλαδή σε επίπεδο final 4. Και φυσικά, αυτό δεν γίνεται με δουλειά τριών μηνών. Σαφώς, και διαθέτει ποιοτικό ρόστερ. Αδιαμφισβήτητα πιο πλούσιο σε σχέση με αυτό της Μπάγερν, όμως για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή ακόμα.

Το αυριανό παιχνίδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ένα πρώιμος τελικός για τους Ερυθρόλευκους καθώς θέλουν την νίκη όπως και δήποτε. Για λόγους ψυχολογίας, για συνεχίσουν το σερί τους μετά την νίκη τους επί της Χίμκι μέσα στην Ρωσία αλλά περισσότερο από όλα για να ανέβουν βαθμολογικά και να εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά 8-άδας.

Από πλευράς τους, αμφίβολος για το αυριανό παιχνίδι θεωρείται ο Σακίλ ΜακΚίσικ ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις από την προπόνηση. Ενδεχόμενη απουσία η οποία θα θεωρηθεί κομβική, καθώς όλοι γνωρίζουμε τόσο τις επιθετικές όσο και τις αμυντικές αρετές του Αμερικανού γκαρντ και την ενέργεια που προσδίδει στην ομάδα του Ολυμπιακού κάθε φορά που αγωνίζεται.

Τρινκιέρι: «Να είναι ανταγωνιστική η Μπάγερν σε κάθε παιχνίδι» | SDNA

Ωστόσο, λύσεις έχει ο κόουτς των Πειραιωτών και δεν έχει να φοβάται τίποτα. Επίσης, εξαιρετικής σημασίας είναι και τα παιχνίδια τα οποία δίνει ο ΟΣΦΠ στην μάχη κατά του Κορονοϊου καθώς σε αυτά δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάζονται παίκτες και συστήματα τα οποία δεν έχουμε ξαναδεί σε αγώνες της Ευρωλίγκας. Έτσι, άρχισε να μπαίνει ο Λαρεντζάκης στο rotation και να κερδίζει αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Διοργάνωση με το ίδιο ακριβώς τρόπο θα εισέλθει και ο Χαραλαμπόπουλος, τον οποίο και πιστεύω πάρα πολύ. Είναι παίκτης αυτού του επιπέδου, μένει να το αποδείξει.

Όσον αφορά τους Γερμανούς, ιδιαίτερης προσοχής χρήζει ο πανταχού παρών γκαρντ Μπολντγουιν, ο οποίος εκδιώχθηκε από τους Πειραιώτες κακήν κακώς την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και ο ίδιος ίσως αναζητήσει την δίκη του προσωπική ρεβανς. Διόλου απίθανο εάν αναλογιστούμε την συγκλονιστική αγωνιστική περίοδο που διανύει. Την τελευταία αγωνιστική βγήκε και MVP μετά τα όργια του απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αυτός αποτελεί τον εγκέφαλο της σπείρας και εάν κλειδώσεις αυτόν δύσκολα να πάρει κάποιος άλλος ρόλο ηγέτη. Σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσαν ίσως οι Γερμανοί να χαρακτηριστούν από μονοδιαστατικότητα. Αναφέρομαι στο κομμάτι της οργάνωσης και δημιουργίας καθώς δύσκολα θα αναλάβει άλλος τόσο αναβαθμισμένες και δύσκολες πρωτοβουλίες στην ομάδα του Τρινκιέρι.

Για την ελληνική ομάδα λίγο πολύ τα έχουμε πει σε όλα σε όλα τα άρθρα που έχουμε γράψει. Καλό ρόστερ διαθέτει λύσεις θα βρει. Επομένως αναμένουμε, δεν ξέρω ίσως τα καλύτερα δεν τα έχουμε δει ακόμα…..

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ