Ο Ολυμπιακός κάνει τον σχεδιασμό του από τη φετινή σεζόν, έχοντας αρκετά ονόματα από την Ευρώπη στη μεταγραφική λίστα. Δε λείπουν και ορισμένες εκπλήξεις από το NBA. Η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί και τυπικά για τον Ολυμπιακό, αν και φέτος θα μείνει μακριά από την οκτάδα στην Ευρωλίγκα. Ελλείψει εγχώριων υποχρεώσεων λοιπόν, η ομάδα του […]

Ο Ολυμπιακός κάνει τον σχεδιασμό του από τη φετινή σεζόν, έχοντας αρκετά ονόματα από την Ευρώπη στη μεταγραφική λίστα. Δε λείπουν και ορισμένες εκπλήξεις από το NBA.

Η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί και τυπικά για τον Ολυμπιακό, αν και φέτος θα μείνει μακριά από την οκτάδα στην Ευρωλίγκα. Ελλείψει εγχώριων υποχρεώσεων λοιπόν, η ομάδα του Πειραιά καλείται να ανασυγκροτηθεί και να φτιάξει το πλάνο της νέας επόμενης σεζόν.

Μιας σεζόν, όπου στόχος αποτελεί η επιτυχία στην Ευρώπη και η δημιουργία ενός ικανού συνόλου, απαρτιζόμενο από παίκτες ποιότητας.

Ήδη από φέτος έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έμεινε στο «λιμάνι», καθώς επεκτάθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών, όπως επίσης έπιασε «λιμάνι» και ο Έλληνας «γίγαντας», Κώστας Κουφός.

Η μεταγραφή του Κουφού είναι μία πολυτέλεια, αν φυσικά αναφερόμαστε στον Κουφό που γνωρίζουμε και βλέπαμε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ο ίδιος έχει εικόνες, εμπειρίες και το ταλέντο να δώσει το κάτι παραπάνω στο οικοδόμημα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Παρόλα αυτά, η ενίσχυση δε σταματά εκεί. Στόχος είναι να αποκτηθούν 2-3 παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας, οι οποίοι δε θα είναι παίκτες-στοιχήματα, αλλά θα είναι εγνωσμένης αξίας.

Ξεχωρίζουν τα ονόματα των Τζόρνταν Λόιντ, Τζόρνταν Μάικι και του «δικού μας» Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Έχουν ακουστεί επίσης και τα ονόματα των Πάνγκος και Γκουντάιτις, όμως θεωρούνται πιο… απλησίαστα για την ομάδα του Πειραιά. Οι προαναφερθείσες λύσεις είναι σαφώς πιο βατές και εύκολα μπορούν να γίνουν κάτοικοι… ΣΕΦ!

Βέβαια, δεν αποκλείεται να γίνει και κάποια οικονομική υπερβολή από μεριάς Αγγελόπουλων. Άλλωστε, κι ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει αποδείξει πως… έχει μάτι και αρκετοί ξένοι που έχει φέρει, έχουν πιάσει. Τρανό παράδειγμα ο ΜακΚίσικ.

Παρόλα αυτά, υπάρχει και το ενδεχόμενο για κάποια ελκυστική περίπτωση, αλλά αυτή θα αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το NBA.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα ήθελαν ιδανικά να ασχοληθούν με ονόματα τύπου Χένρι (Μπασκόνια) ή Μπομπουά (Εφές Αναντολού). Όμως, αμφότεροι θεωρούνται εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις.

Θα είναι ένας εκ των «εκλεκτών» ο Κέντρικ Πέρι;

Ένα όνομα, το οποίο δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα ιδιαίτερα, είναι εκείνο του Κέντρικ Πέρι. Ο Πέρι είναι Αμερικανός, 28 ετών γκάρντ, που σήμερα αγωνίζεται στην Τσεντεβίτα.

Έχει ένα βατό κασέ, που μπορεί να καλύψει ο Ολυμπιακός και είναι ιδιαίτερα επιθετικός. Ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, ενώ βρίσκεται και σε αρκετά καλή ηλικία.

Άλλωστε, θα συνθέσει δίδυμο με τον Κώστα Σλούκα, ενώ με αυτόν τον τρόπο θα προστεθεί ακόμη ένας γκάρντ.

Σημαντικό παράγοντα θα παίξει όμως η απόφαση του Βασίλη Σπανούλη. Θα είναι η τελευταία του χρονιά φέτος ή θα ανανεώσει ξανά με τον Ολυμπιακό.

Το σίγουρο είναι πως οι αδελφοί Αγγελόπουλοι γνωρίζουν κι εκείνοι, τί πήγε λάθος κατά τη φετινή σεζόν. Έχουν εντοπίσει τις αδυναμίες της ομάδας και θα κάνουν τα δέοντα, να καλυφθούν οι «τρύπες» και να δημιουργηθεί ένα ικανό ρόστερ, το οποίο θα χτίσει το μονοπάτι της επιτυχίας.

Με απαρχή, την ερχόμενη σεζόν. Διότι φέτος… το τρένο έφυγε και ο Ολυμπιακός ήταν απών.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ