Αυτά που έχει καταφέρει να πετύχει τον έχουν κάνει τον κορυφαίο αθλητή όλων των εποχών του NFL, και στα 43 του χρόνια είναι πραγματικά ΘΡΥΛΟΣ. Μιλάμε φυσικά για το πρόσωπο των ημερών, τον αξεπέραστο Τομ Μπρέιντι. Κανένας αμυντικός δεν ήταν τόσο εξαιρετικά συνεπής και κυρίαρχος επί δύο δεκαετίες. Σε μια ηλικία που οι περισσότεροι quarterbacks […]

Αυτά που έχει καταφέρει να πετύχει τον έχουν κάνει τον κορυφαίο αθλητή όλων των εποχών του NFL, και στα 43 του χρόνια είναι πραγματικά ΘΡΥΛΟΣ. Μιλάμε φυσικά για το πρόσωπο των ημερών, τον αξεπέραστο Τομ Μπρέιντι.

Κανένας αμυντικός δεν ήταν τόσο εξαιρετικά συνεπής και κυρίαρχος επί δύο δεκαετίες. Σε μια ηλικία που οι περισσότεροι quarterbacks έχουν αφήσει από καιρό το παιχνίδι πίσω, κατέκτησε το 7ο πρωτάθλημα της καριέρας του, οδηγώντας τους Tampa Bay Buccaneers σε επιβλητική νίκη με 31-9 επί των Kansas City Chiefs στο Super Bowl LV.

Θεωρείται από πολλούς ο μεγαλύτερος quarterback όλων των εποχών. Στα 43 του, είναι ο παλαιότερος ενεργός παίκτης NFL. Δίνει μαθήματα ως ένας μεσήλικας αθλητής σε ένα πρωτάθλημα όπου ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών είναι 26 ετών.

Ο Τομ Μπρέιντι δεν είναι ο καλύτερος αθλητής που έζησε ποτέ (αν με ρωτάς ο LeBron James είναι ίσως ο μεγαλύτερος εν ζωή αθλητής). Παρόλα αυτά, δεν μοιάζει με κανέναν αθλητή που έχουμε δει πριν από αυτόν. Aψήφησε το χρόνο, το χώρο, και το φυσικά ενσωματωμένο χάος μέσα σε ένα πρόγραμμα NFL για να φτάσει το 10ο Super Bowl της καριέρας του, αυτή τη φορά με τους Tampa Bay Buccaneers. Έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τα επιτεύγματα οποιουδήποτε άλλου παίκτη στην ιστορία του NFL. Κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό δαχτυλίδιών Super Bowl από κάθε παίκτη / προπονητής / εκτελεστικό στην ιστορία του NFL, το μόνο άτομο με περισσότερα είναι ο Bill Belichick που κέρδισε 8 δαχτυλίδια.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2010, ο Μπρέιντι υπέγραψε τετραετή επέκταση συμβολαίου 72 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τον τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στο NFL. Η επέκταση περιελάμβανε 48,5 εκατομμύρια δολάρια σε εγγυημένα χρήματα. Ο Μπρέιντι υπέγραψε με τους Τάμπα Μπέι Buccaneers στις 20 Μαρτίου 2020. Η διετής σύμβαση άξιζε $50 εκατομμύρια στα πλήρως εγγυημένα χρήματα, με μέχρι $4.5 εκατομμύριο κάθε έτος στα κίνητρα. Η συμφωνία περιελάμβανε επίσης μια ρήτρα μη-εμπορίου και μια μη-ετικέτα franchise.

Όσοι  τον παρακολουθούν να παίζει πάνω από είκοσι χρόνια τον θεωρούν τον πιο ανταγωνιστικό αθλητή και τον πιο συνεπή. Εμφανίζεται κάθε εβδομάδα και αγωνίζεται. Ματώνει να βρει τρόπους να κερδίσει εκεί που οι άλλοι μπορεί να μην βλέπουν ελπίδα. Ο Καλιφορνέζος είναι ο πρώτος παίκτης NFL που κερδίσει το δαχτυλίδι στην ηλικία των 40 και. Είναι επίσης ο πρώτος παίκτης που κερδίζει τρία Super Bowls σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, μια άλλη αναγνώριση της μακροζωίας του. Δεν είχε ποτέ μια χαμένη σεζόν.  

Μπαίνει στη λίστα με τους θρύλους. Πλάι στον  Μοχάμεντ Άλι, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Μάικλ Φελπς, τον Ρότζερ Φέντερερ, την Σερένα Ουίλιαμς και τον Γιουσέιν Μπολτ. Τους GOAT.

Στις 20 Ιανουαρίου 2016, ο Brady ανακοίνωσε την έναρξη της κορυφαίας ιστοσελίδας επιδόσεων του TB12Sports.com, η μάρκα εκτάθηκε και σε σνακ που περιέχουν ωμά, vegan και βιολογικά συστατικά που είναι επίσης απαλλαγμένα από γλουτένη και γαλακτοκομικά. Επίσης, είναι ο ιδρυτής του  Ιδρύματος TB12. Σκοπός του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος είναι η παροχή δωρεάν φροντίδας αποκατάστασης και εκπαίδευσης μετά τον τραυματισμό σε μη προνομιούχους, νεαρούς αθλητές. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster δημοσίευσε το πρώτο βιβλίο του Brady, «The TB12 Method: How to Achieve a Lifetime of Sustained Peak Performance». Μέσα σε 48 ώρες, είχε γίνει νούμερο ένα best-seller στην Amazon. Το βιβλίο έφτασε επίσης στο Νο 1 στην εβδομαδιαία λίστα best sellers των New York Times. Ο Μπρέιντι είναι φίλος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Το 2017, ο Μπρέιντι ανέφερε ότι γνώριζε τον Τραμπ «για 16 χρόνια». Σε μια πολιτική εκδήλωση στο Νιου Χάμσαϊρ την ημέρα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, ο Τραμπ είπε ότι είχε λάβει μια κλήση από τον Μπρέιντι, και ότι ο Μπρέιντι του είπε “Ντόναλντ, σε υποστηρίζω, είσαι φίλος μου και σε ψήφισα”. Ωστόσο, όταν η διάσημη σύζυγός του, Ζιζέλ, ρωτήθηκε απευθείας στο Instagram αν αυτή και ο Μπρέιντι υποστήριξαν τον Τραμπ, ο Μπούντσεν απάντησε “ΟΧΙ!”.

Ο Μπρέιντι ήταν 28 χρονών όταν γνώρισε την Ζιζέλ Μπούντχεν, μέσω «προξενιού» ενός κοινού τους φίλου. Τους παγίδεψε με ραντεβού στα τυφλά.

Εκείνος σε συνέντευξή του είπε ότι γνωρίζει τον Τραμπ από το 2002, όταν ο Τραμπ του ζήτησε να είναι δικαστής στα καλλιστεία μις ΗΠΑ, αφού ο Μπρέιντι οδήγησε τους Πατριώτες στη νίκη στο Super Bowl XXXVI. Εξήγησε ότι ο Τραμπ συνήθιζε να έρχεται σε παιχνίδια Patriots και θα τον αποκαλούσε και γκολφ μαζί του περιστασιακά.

Αυτός και η οικογένειά του τηρούν μια αμφιλεγόμενη, αυστηρή διατροφή, η “TB12 Μέθοδος”, η οποία έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Αποφεύγει τα περισσότερα φρούτα, μανιτάρια, ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, καφέ, Gatorade, λευκή ζάχαρη, αλεύρι, γλουτένη, γαλακτοκομικά προϊόντα, σόδα, δημητριακά, λευκό ρύζι, πατάτες, και ψωμί. 

Το 80% του πιάτου τους αποτελείται από λαχανικά και καρπούς, όπως μαύρο ρύζι, κεχρί και κινόα, και το 20% από καθαρή πρωτεΐνη: οργανικό κρέας, κοτόπουλο ή σολομό. Επίσης προτιμούν τροφές με αντιφλεγμονώδη δράση, για παράδειγμα ελαιόλαδο, ανανά, τζίντζερ, κεράσια, ενώ αποφεύγουν τις αλκαλικές, όπως η ντομάτα και η μελιτζάνα.

Lose some, win some (εκατομμύρια). 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για NFL

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ