Η Μπαρτσελόνα, με επίσημη ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως θα παραμείνει στην European Super League, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους της. Πρόκειται για έναν σύλλογο που έχει εκατομμύρια οπαδών. Φυσικά, οι αντιδράσεις τους ήταν πολλές, από την ώρα που έμαθαν πως η αγαπημένη τους ομάδα θα αποχωρήσει από το Champions League, ώστε να δώσει το «παρών» στη […]

Η Μπαρτσελόνα, με επίσημη ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως θα παραμείνει στην European Super League, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους της.

Πρόκειται για έναν σύλλογο που έχει εκατομμύρια οπαδών. Φυσικά, οι αντιδράσεις τους ήταν πολλές, από την ώρα που έμαθαν πως η αγαπημένη τους ομάδα θα αποχωρήσει από το Champions League, ώστε να δώσει το «παρών» στη νέα ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα.

Μπορεί οι Αγγλικές ομάδες και αρκετές ακόμη να έκαναν πίσω. Όμως, η Μπαρτσελόνα δεν πρόκειται να πει «ΟΧΙ».

Και μάλιστα, το γνωστοποίησαν με τον πλέον επίσημο τρόπο, καθώς έκαναν γνωστούς τους λόγους που θα παραμείνουν στη νέα λίγκα.

Τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας αγγίζουν το 1 δις ευρώ, βασίζοντας κυρίως εκεί το σκεπτικό τους.

Παρόλο το γεγονός πως αρκετοί αστέρες της ομάδας, όπως ο Πικέ, τάσσονται απέναντι σε αυτό το εγχείρημα.

Δείτε αναλυτικά την επίσημη ανακοίνωση των «Μπλαουγκράνα»:

«Με αυτό το κείμενο- ανακοίνωση η Μπαρτσελόνα και η διοίκησή της θέλουν να ενημερώσουν τον κόσμο ότι έχουν γίνει αναλύσεις και έρευνες όπου δείχνουν ότι είναι σημαντική και καθοριστική η παραμονή στην ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα. Μόνο έτσι μπορεί ο σύλλογος να έχει πολλά οικονομικά οφέλη και να παραμείνει σταθερός στο οικονομικό και διοικητικό κομμάτι του.

Η ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα είναι μία νέα διοργάνωση που έχει σκοπό να κάνει καλύτερο το ποδόσφαιρο. Να το βελτιώσει τόσο στο ποιοτικό κομμάτι όσο και στο οικονομικό. Σκοπός της εν λόγω Λίγκας είναι να προσφέρει στους φιλάθλους ένα καλύτερο ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την Μπαρτσελόνα και όλα όσα αντιπροσωπεύει αυτός ο σύλλογος, μιας και ψάχνει νέους τρόπους για να ενώσει ολοένα και περισσότερο κόσμο γύρω από το άθλημα και ό,τι αυτό σημαίνει.

Η απόφαση να αποχωρήσουμε από την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, ενώ ήμασταν ένα από από τα ιδρυτικά της μέλη, κρίθηκε σαν ένα ιστορικό λάθος. Είμαστε μία ιστορική και πρωτοποριακή ομάδα τόσο στον αθλητισμό όσο και στο κοινωνικό κομμάτι. Γι’ αυτούς τους λόγους η Μπαρτσελόνα, που πάντα θα ανήκει στα μέλη της, εξασφάλισε το δικαίωμα να πάρει μία τόσο κρίσιμη απόφαση».

Η επίσημη ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας: 

«Υπάρχουν πολλές κοινωνικές αντιδράσεις. Ειδικά από τον κόσμο του συλλόγου. Τις οποίες έχουμε λάβει υπόψιν μας. Παρόλα αυτά, στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να διεξαχθεί μελέτη με όλα τα θετικά και τα αρνητικά που μπορεί να αποφέρει η συμμετοχή μας στην εν λόγω ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα.

Κάτι που δεν μπορεί να παρθεί από τη μία μέρα στην άλλη. Θα χρειαστούμε χρόνο, ώστε να είμαστε σίγουροι αν αυτή η φόρμουλα μας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα που θα φέρουν θετικά στην ομάδα μας.

Παράλληλα, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας όλες τις νομικές προεκτάσεις ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Σκοπός μας είναι να μην ενεργήσουμε παράνομα σε καμία περίπτωση. Ή με βιασύνη, σκεπτόμενοι το καλό της ομάδας.

Ακόμη και αν αυτή η απόφαση επιφέρει μαζικές αντιδράσεις από τον κόσμο του συλλόγου θα ζητούσαμε από τον κόσμο να δείξει κατανόηση, σεβασμό και υπομονή για την εν λόγω απόφαση μιας και ενεργούμε προσεκτικά και προς όφελος της ομάδας».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ