Μετά την αποχώρηση Ντόρσεϊ για το NBA και τους Ντάλας Μάβερικς, ένα σενάριο θέλει και τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι για τον Νικ! Κόντρες άλλων εποχών, δηλαδή. Εποχών Γιασικεβίτσιους, Σπανούλη, Μαυροκεφαλίδη -κι ο κατάλογος έχει κι άλλους...

Καλάθης: Μπρα ντε φερ “αιωνίων”… άλλων εποχών; Ως τώρα, πολύ γερά στο παιχνίδι για τον Ελληνοαμερικανό γκαρντ -ακόμη…- της Μπαρτσελόνα, από ελληνικής πλευράς είχε μπει μόνον ο Παναθηναϊκός. Και μάλιστα, με πολύ καλή πρόταση. Τώρα, όμως, ένα άλλο “ακόμη” που ήταν στο μπασκετικό προσκήνιο τις τελευταίες μέρες, έγινε “όχι πια”. Και ο λόγος είναι, φυσικά για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, που “ακόμη” δεν ξέραμε αν θα μείνει ή όχι στον Ολυμπιακό. Αλλά πλέον ξέρουμε ότι θα μείνει στους Ντάλας Μάβερικς.

Οι πρωταθλητές χάνουν, έτσι, διπλά. Όχι απλώς τον δεύτερο σκόρερ τους, έναν παίκτη που είχε 12,8 πόντους και κάτι παραπάνω από 24 λεπτά ανά αγώνα μ.ο. Αλλά κι έναν παίκτη που, επιπλέον, έπαιξε ως Έλληνας. Οι πρώτες πληροφορίες από το στρατόπεδο του Ολυμπιακού λένε ότι ο αντί-Ντόρσεϊ θα είναι ξένος. Ήδη παίζουν και ονόματα, σχετικά. (Αϊζάια Κάνααν, Ματ Τόμας),  αλλά κι ένα πιο… πονηρό σενάριο κυκλοφορεί.

Θέλει τον Ολυμπιακό να μπαίνει γερά στη διεκδίκηση του Νικ Καλάθη, που “ακόμη” -για να θυμηθούμε και πώς αρχίσαμε- είναι στη Μπαρτσελόνα, αλλά σύντομα θα είναι ελεύθερος. Μια περιφερειακή τριάδα του Καλάθη με Κώστα Σλούκα και Τόμας Γουόκαπ δεν είναι κάτι που “χαλάει” τον  Γιώργο Μπαρτζώκα. Και, επιπλέον, τυχόν απόκτησή του, αφήνει περιθώριο για ξένο και στην περίπτωση (λίγο τραβηγμένη πια, αλλά υπαρκτή), να αναχωρήσει για NBA και Σακραμέντο Κινγκς και ο Σάσα Βεζένκοφ. (Το σχετικό deadline είναι στις 20 Ιουλίου…)

Γιασικεβίτσιους απ’ τη μία, Σπανούλης απ’ την άλλη

Αν το πιο πάνω σενάριο έχει βάση, το ελληνικό μπάσκετ θα ζήσει ξανά μια κόντρα “αιωνίων” που έχουμε χρόνια να δούμε. Μπρά ντε φερ άλλων εποχών, όπως λέγαμε πιο πάνω. Όπως π.χ. το 2007. Όταν ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να δώσει 10.000.000 ευρώ το χρόνο στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά, τελικά, ο θρύλος λέει, μια κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν αρκετή για να προτιμήσει τον Παναθηναϊκό.

Ή αντίστροφα, το 2010, όταν σε μια άλλη μάχη “αιωνίων”, ο Βασίλης Σπανούλης είχε υπογράψει προσύμφωνο με το “τριφύλι” δυο μήνες πριν τον αποδεσμεύσουν οι Σαν Αντόνιο Σπερς. Αλλά τελικά, όπως είπε στο αντίο του, ήταν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι που κέρδισαν την εμπιστοσύνη του…  Σε άλλη μάχη, το 2013, ο Ολυμπιακός περίμενε με το… στιλό στο χέρι τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη από τη Βαρκελώνη, αλλά τελικά τον είδαν με την πράσινη φανέλα.

Η φοβερή περίπτωση Μουγιεζίνοβιτς…

Στράτος Περπέρογλου, το 2012, Οθέλο Χάντερ, το 2014, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Παπαπέτρου, Μίλος Τεόντοσιτς είναι επίσης ονόματα με εμπλοκή σε μάχη “αιωνίων”. Όμως η πλέον ξακουστή είναι σίγουρα αυτή του Χάρις Μουγιεζίνοβιτς, τον Δεκέμβριο του 2003. Τον Βόσνιο σχεδόν… “απήγαγε” που λέει ο λόγος ο Σταύρος Ελληνιάδης από την αίθουσα αποσκευών του αεροδρομίου και ενώ, έξω, ο Μάνος Παπαδόπουλος  τον περίμενε να βγει για να πάνε για υπογραφές.

Τελικά, μετά από σίριιαλ κάποιων ωρών, ο παίκτης έγινε και με τη βούλα “πράσινος”. Ήταν ωστόσο μια… πύρρειος νίκη του Παναθηναϊκού. Τον πλήρωσε αρκετά περισσότερα από τα 200.000 ευρώ που είχαν συμφωνήσει αρχικά και έβαλε και οψιόν 2ου χρόνου στο συμβόλαιο. Φυσικά και ότι όλο αυτό ήταν “κόλπο” του Ολυμπιακού ακριβώς για να πέσει στην παγίδα ο “αιώνιος” είναι επίσης μύθος. Μια χαρά τον ήθελε ο Ντράγκαν Σάκοτα στην ομάδα. Απλώς, εξ αρχής, η προσφορά του Παναθηναϊκού ήταν πιο μεγάλη…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ