Το Europa Conference League είναι η τρίτη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ και θα μας απασχολήσει αρκετά, αφού με την βαθμολογία της Ελλάδας στην κατάταξη οι περισσότερες ομαδες μας θα δίνουν το παρόν εκεί. Το Γιουρόπα Λιγκ το ξεχνάμε έτσι όπως τα καταφέραμε. Ξεκινάει το καλοκαίρι και ας δούμε σημαντικές πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν. Μια νέα ευρωπαϊκή […]

Το Europa Conference League είναι η τρίτη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ και θα μας απασχολήσει αρκετά, αφού με την βαθμολογία της Ελλάδας στην κατάταξη οι περισσότερες ομαδες μας θα δίνουν το παρόν εκεί. Το Γιουρόπα Λιγκ το ξεχνάμε έτσι όπως τα καταφέραμε. Ξεκινάει το καλοκαίρι και ας δούμε σημαντικές πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν.

Μια νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση θα μπει στη ζωή μας από την επόμενη σεζόν (2021/2022), με την UEFA το απόγευμα της Πέμπτης να γνωστοποιεί όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του Europa Conference League. Θα είναι η τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωσης και οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη με ώρες έναρξης τις 19:45 και 22:00.

Για τις μεγάλες χώρες και τα τοπ πρωταθλήματα η ομάδα που θα παίρνει την τελευταία θέση για το Europa θα πηγαίνει στη νέα διοργάνωση

Έτσι μπορεί μία ομάδα να έχει την ευχέρεια να μετάσχει και στις 3 ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε μία σεζόν πριν καν αρχίσει η φάση των ομίλων. Για την ακρίβεια εάν χάσει στον 2ο προκριματικό του Champions League θα βρεθεί στον τρίτο προκριματικό του Europa και μετά έχει και τα play offs του Conference League. Εάν αποκλειστεί και εκεί; Δεν υπάρχει άλλη επιλογή μετά.

UEFA Europa Conference League: All you need to know

Αυτή η νέα διοργάνωση θα αναδείξει το πως θα είναι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από τη σεζόν που θα αρχίσει το UEFA Europa Conference League και μετά. Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που καταργήθηκε το Ιντερτότο, ένας θεσμός για τις ομάδες που δεν έπαιρναν πρόκριση για τις άλλες δύο μεγάλες διοργανώσεις.

Στο Europa Conference League θα γίνουν συνολικά 141 αγώνες σε 15 αγωνιστικές εβδομάδες, ακριβώς όπως και στο Europa League.
Ο νικητής του Europa Conference League θα κερδίζει αυτόματα το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου.
.

.Θα βρεθούν 32 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε 8 ομίλους των τεσσάρων. Ολες οι θέσεις θα καλυφθούν μέσω προκριματικών, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το επόμενο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, οι 17 από 32 ομάδες θα προέρχονται από το κεντρικό μονοπάτι, οι 5 θα προκριθούν από το μονοπάτι των πρωταθλητών, ενώ οι υπόλοιπες 10 θα είναι όσες αποκλειστούν από τα playoffs του Europa League.

Από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι δύο πρώτοι, με την ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση να περνάει απευθείας στους «16» και τη 2η να αντιμετωπίζει μία εκ των τρίτων των ομίλων του Europa League.

Stadio della Fiorentina, il sindaco di Tirana manda un messaggio a Nardella: "Un fiorentino ha saputo fare la differenza"

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα του θεσμού:

1ος προκριματικός: 8 και 15 Ιουλίου
2ος προκριματικός: 22 και 29 Ιουλίου
3ος προκριματικός: 5 και 12 Αυγούστου
Playoffs: 19 και 26 Αυγούστου
Φάση ομίλων: 16 και 30 Σεπτεμβρίου, 21 Οκτωβρίου, 4 και 25 Νοεμβρίου και 9 Δεκεμβρίου
Πρώτος γύρος των νοκ άουτ: 17 και 24 Φεβρουαρίου
Φάση των «16»: 10 και 17 Μαρτίου
Προημιτελικά: 7 και 14 Απριλίου
Ημιτελικά: 28 Απριλίου και 5 Μαΐου
Τελικός: 25 Μαΐου

Ο πρώτος τελικός της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 25 Μαΐου του 2022!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ